Alternatief voor de snorscooter – hiervoor heb je geen helm nodig!

Rijden zonder helm op je snorfiets of snorscooter behoort tot het verleden. Iedereen met een snorscooter moet een helm dragen, dus ook wanneer je op het fietspad rijdt. Maar er is ook een PLAN B zodat je toch 25km per uur scooter kunt rijden ZONDER HELM en ZONDER RIJBEWIJS! Hoe dat zit lees je hieronder.

Vanaf 1 januari 2023 is de helm voor iedereen verplicht, behalve voor…

Bij bromfietsen, bromscooters, snorfietsen, en snorscooters, moet je vanaf 1 januari 2023 allemaal een helm dragen, ongeacht op je op de weg rijdt of op het fietspad. Voor de 45km per uur brommers gold die regel natuurlijk al lange tijd, maar voor snorscooters en snorfietsen is die regel nieuw.

Voor gemotoriseerde tweewielers geldt dat je:

 • een rijbewijs nodig hebt
 • een helm moet dragen

Maar er zit een maas in de wet! Want… een driewieler die aan de scootmobiel regelgeving voldoet, daar is geen helm voor nodig, en ook geen rijbewijs!

De onderstaande IVA scooter is een alternatief voor de snorfiets/snorscooter en is alsnog een scooter die 25km per uur haalt.

NIEUW!!!

Dit voertuig kan 45km p/u (4 wiel scootmobiek) en mag je ook zonder helm besturen!

En deze 45km auto van Move gaat ook 45km/u en mag je ook zonder helm of rijbewijs besturen.

scooter zonder helm 25km scootmobiel

Het voordeel van deze 3 wiel scooter is:

 • Je hoeft geen helm te dragen
 • Je hebt er geen rijbewijs voor nodig
 • Je mag ermee op de stoep rijden (tot 6km p/u)
 • Je mag ermee op het fietspad
 • Je mag ermee op de weg rijden
 • Je kunt er tot 25km per uur op rijden
 • Het rijbereik is 50km*
 • Opladen gaat lekker vlot
 • Hij ziet er uit als een normale stoere scooter
 • Hij is geschikt voor 2 personen
 • Je hebt ruimte onder je buddy
 • De koffer kun je weglaten
 • Hij rijdt 8x goedkoper dan een benzinescooter
 • Hij heeft LED dagrijverlichting
 • Hij kan ook achteruit rijden
 • De verzekering kost je +/- €60,- per jaar!


scootmobiel 3 wielen iva - zonder rijbewijs

Meer over de IVA T3 scooter zonder helmplicht

De IVA T3 driewielscooter lost het probleem met de helmplicht op voor mensen die een alternatief zoeken voor de snorscooter. Met dit vervoermiddel kun je alsnog op het fietspad rijden en hoeft daarbij geen helm te dragen. Je kunt net zo goed met het verkeer meekomen als dat je met je snorscooter kon, want dit model haalt ook gewoon 25 kilometer per uur.

Hij valt officieel onder de scootmobielen en daardoor heb je geen rijbewijs nodig, en hoef je geen helm te dragen. Je pakt dus alle voordelen met deze 3 wiel scooter!

geen helm dragen op snorscooter 2023
foto bron: scootergids.nl

Veel geld besparen met het scooter rijden

Scooter rijden wordt eerder duurder dan goedkoper. Kijk maar eens wat een verzekering kost tegenwoordig en wat je kwijt bent aan de benzine. Vooral jonge bestuurders betalen de hoofdprijs bij de verzekering. Soms zijn bestuurders tussen de 16 en 18 jaar oud wel 50 euro per maand of meer kwijt voor hun verzekering. Met de IVA T3 scooter kan het namelijk ook anders, want voor deze scootmobiel heb je een scootmobielverzekering nodig en die kost je op jaarbasis zo’n 60 euro. Dat is omgerekend per maand 5 euro en dat is 10x goedkoper dan een normale verzekering.

Daarnaast rijdt de IVA T3 scooter met 3 wielen op elektriciteit. Er zit namelijk een Lithium accu in die je met de meegeleverde oplader aan een normaal stopcontact kunt opladen. Het opladen kost je met de nieuwe energieprijzen anno 2023 een €0,60 per 100 kilometer rijden. Aangezien je met de IVA T3 scootmobiel 50 kilometer kunt rijden, kost iedere oplaadbeurt je €0,30. Heb je zonnepanelen op je dak liggen, dan rijdt je in principe gratis.

Rijden op elektriciteit, dus rijden op een elektrische scooter is zo’n 8x goedkoper dan rijden op benzine. Dit is eenvoudig uit te rekenen want:

 • 1 liter benzine kost +/- €1,70.
  Daarmee rijdt je +/-35km.
  100km rijden kost dan €4,86
 • 100km rijden kost bij de elektrische scooter/scootmobiel €0,60 en dat is 8,1x goedkoper


elektrisch beter dan benzine qua kosten scooter

⚡Scooter met elektromotor die geen onderhoud nodig heeft

Bij benzine scooters heb je vaak nogal wat kosten als het om het onderhoud gaat van de motor. Bij een moderne elektromotor waarmee de IVA T3 is uitgerust heb je geen omkijken naar. De motor is borstelloos dus daar zitten geen slijtagegevoelige onderdelen in. Verder verbruikt de motor slechts 500W en dat is heel gunstig. Waarschijnlijk klinkt 500 Watt niet zoveel maar aangezien er een cardan aandrijving aanwezig is die de motorkracht overbrengt op de 2 achterste wielen, is de scooter toch bijzonder krachtig. Je komt moeiteloos vooruit met 2 personen, zelfs wanneer je een fietsersbrug omhoog moet. Laat je dus niet misleiden door de 500W motor.

Bij een normale elektrische scooter met 2 wielen is een 500 Watt motor inderdaad niet heel krachtig of geschikt voor 2 personen, maar het differentieel maakt in dit geval zeker het verschil!

motor iva t3 500w borstelloos

Standaard voorzien van 🔔alarm en 🔑keyless driving

Deze scooter met 3 wielen waarbij geen helm nodig is ziet er niet alleen mooi uit maar is ook standaard uitgerust met een alarmsysteem en keyless driving optie.

Wanneer je de IVA T3 gaat kopen dan krijg je er 2 afstandsbedieningen bij. Op de afstandsbediening zitten meerdere knopjes. Zo kun je hem op alarm zetten zodat er een sirene klinkt wanneer iemand tegen de scooter (zonder rijbewijs) aan komt. Maar er zit ook een knopje op om te rijden zonder sleutel. Je kunt hem dus op afstand aanzetten!

iva t3 afstandsbediening nipponia pride

 

Digitaal display met verlichting

Het dashboard is uitgerust met een digitaal display. Het display is verlicht zodat je het overdag en in het donker goed kunt aflezen. In het display zie je onder andere hoe snel je rijdt met de 3 wiel scooter zonder rijbewijs, en hoeveel energie er in je accu zit.

dashboard lcd iva t3 display verlicht

Opbergruimte onder het zadel bij de IVA T3 scooter

Wat superhandig is, is de ruimte onder het zadel bij de IVA T3 scooter. Ondanks dat het een elektrische scooter is, is er veel opbergruimte aanwezig. Je kunt dus makkelijk de oplader meenemen, een jas, een tas, een paar handschoenen, en zelfs een flesje water. De ruimte is groot genoeg voor een helm die je niet nodig hebt bij deze scooter 👌.

ruimte onder zadel iva t3

De koffer achterop is een optie

Niet iedereen vind een koffer aan de achterkant mooi, en daarom heeft IVA dit waarschijnlijk als losse optie gemaakt. De koffer krijg je alleen bij de scooter met 3 wielen waarbij geen rijbewijs nodig is wanneer je hem er los bijbesteld.

koffer voor iva t3

Scooter zonder helm met sportieve rode velgen en schijfrem

Toch 25km per uur rijden zonder helm in 2023? Dan kun je de IVA T3 kopen welke tevens voorzien is van velgen met een rode sportieve rand en zelfs een remschijf op het voorwiel, voorzien van een dubbele remzuiger. Doordat er een hydraulisch remsysteem aanwezig is remt de IVA scooter super en heb je bovendien weinig remkracht nodig. En het pluspunt van 3 wielen is dat je meer grip hebt en dat je remweg tegelijkertijd ook korter wordt.

De IVA T3 scooter is sportief in hart en nieren. Zijn gelikte sportieve design geeft je absoluut niet het idee dat dit stiekem een scootmobiel is, maar je plukt er wel alle vruchten van. Bovendien heeft hij een Beach-Cruiser uitstraling vanwege zijn stoere valbeugels achterop.

 • Geen helm
 • 10x goedkoper in verzekering
 • Geen rijbewijs
 • 8x goedkoper rijden dan benzinescooter

Kortom waarom zou je niet de IVA T3 kopen?

velgen iva t3 sportief en remschijf

Lithium accu voor een groot bereik

In de IVA T3 scooter zonder rijbewijs zit een Lithium accu ingebouwd. Deze neemt geen opbergruimte in beslag. Met de accu beschik je over een rijbereik van 50 kilometer onder gunstige omstandigheden. Vooral de temperatuur speelt hierin een grote rol net als bij alle andere elektrische scooters met Lithium accu. Het verschil in bereik kan oplopen tot zo’n 20% bij heel koud weer.

Verder gaat het opladen erg snel. Een accu die 70% leeg is laad je in ongeveer 5 uur op. Is je accu 35% leeg dan heb je ongeveer 2 uur nodig om hem vol te krijgen.

IVA T3 kopen

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze prachtige scooter zonder helmplicht? En waarbij je overigens ook geen rijbewijs nodig hebt, en heel goedkoop uit bent met de verzekering? Klik dan op de onderstaande knop om de aanbiedingsprijs te zien. Hij is goedkoper dan je denk!

4.7/5 - (14 stemmen)
Categorieën IVA

6 gedachten over “Alternatief voor de snorscooter – hiervoor heb je geen helm nodig!”

  • de breedte van het voertuig is 72cm aan de achterkant. Standaard deurmaten zijn Deurbreedtes: 73, 78, 83, 88, 93 cm. Bij nieuwbouwwoningen is de breedte van de deur tegenwoordig 93cm.

   Beantwoorden

Plaats een reactie