Opel Corsa E – Bekende problemen 2015-2019

De Opel Corsa E is geproduceerd tussen 2015 en 2019, en is inmiddels de 5de generatie van de populaire Corsa serie. Een super populaire en betrouwbare auto.

Hij staat bekend om zijn wendbaarheid en moderne design. Echter, zoals bij elk voertuig, zijn er ook enkele kwesties en klachten gerapporteerd door eigenaren. Hoewel deze problemen niet bij elk voertuig voorkomen, is het goed om je bewust te zijn van de potentiële aandachtspunten bij de aankoop of het bezit van dit model. Wij gaan dieper in op de veel voorkomende problemen die zijn gemeld bij de Corsa E.

Allereerst geven we je wat uitleg over de verschillende uitvoeringen die er op de markt zijn van de E serie.

opel corsa e blauw 1600cc benzine 2017 voorkant

Heeft de Opel Corsa E een distributieriem of distributieketting?

De Opel Corsa E, afhankelijk van de motoroptie, kan zowel een distributieketting als een distributieriem hebben.

 • De meeste benzineversies van de Corsa E, zoals de 1.0L 3-cilinder turbo en de 1.4L, hebben een distributieketting.
 • De 1.3 CDTi dieselmotor in de Corsa E maakt gebruik van een distributieriem.

Wil je het zeker weten dan kan de dealer je het antwoord geven op basis van je chassisnummer. Hier kun je kijken of jouw huidige auto een distributieriem of distributieketting heeft.

 

Welke motor en versnellingstype heeft de Corsa E?

motor opel corsa e 1 3 cdti 2017 diesel

Motoroptie Transmissieoptie
1.0L Turbo Handgeschakeld 6-versnellingen, Automatisch
1.4L Handgeschakeld 5-versnellingen
1.4L Turbo Handgeschakeld 6-versnellingen
1.3L CDTi Handgeschakeld 5-versnellingen, Automatisch

 

Wat zijn de bekende problemen bij de Corsa E?

Hoewel de Opel Corsa E, de opvolger van de Corsa D, talloze positieve recensies en tevreden bestuurders heeft, is geen enkele auto immuun voor problemen. Door de jaren heen hebben gebruikers en experts bepaalde terugkerende problemen geïdentificeerd die specifiek zijn voor dit model. Het is essentieel om deze problemen te kennen, niet alleen voor huidige eigenaren om ze vroegtijdig op te sporen en aan te pakken, maar ook voor potentiële kopers om een weloverwogen beslissing te nemen. Hieronder belichten we de meest voorkomende problemen waar Corsa E-bezitters mee te maken hebben gehad:

Elektronische problemen met het infotainmentsysteem

infotainment systeem opel corsa e

Bij sommige modellen van de Corsa E zijn er klachten over het infotainmentsysteem. Dit kan vastlopen of niet naar behoren functioneren, waardoor updates of zelfs vervanging noodzakelijk kunnen zijn.

Koelvloeistoflekken bij de Corsa E

De Opel Corsa E is over het algemeen een betrouwbare auto, maar zoals bij veel voertuigen zijn er enkele bekende problemen. Een daarvan betreft het lekken van koelvloeistof. Bij een aantal exemplaren van de Corsa E is gebleken dat er koelvloeistof kan lekken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder defecte slangen, waterpompen of afdichtingen.

Wanneer er een lekkage optreedt, kan dit leiden tot een afname van het koelvloeistofpeil en bij onvoldoende koelvloeistof kan dit vervolgens leiden tot oververhitting van de motor. Oververhitting kan serieuze schade aan de motor toebrengen en in het ergste geval kan dit leiden tot een kapotte motor. Daarom is het essentieel om regelmatig het koelvloeistofpeil te controleren en bij verdachte tekenen (zoals plassen onder de auto of een verhoogde motortemperatuur) direct een garage te bezoeken.

Problemen met de achteruitrijcamera

achteruitrij camera opel corsa e

De achteruitrijcamera kan soms een vertraagd beeld geven of kan zelfs geheel uitvallen, wat kan leiden tot ongemak tijdens het parkeren.

Versnellingsbak klachten

versnellingsbak opel corsa e

Bij de handgeschakelde versies van de Opel Corsa E zijn er meldingen over problemen met het inschakelen van de tweede versnelling. Dit kan te maken hebben met slijtage van de synchromesh-ringen of problemen met de koppeling. Dergelijke klachten kunnen, indien onbehandeld, leiden tot verdere slijtage en mogelijk hogere reparatiekosten in de toekomst. Het is daarom belangrijk om bij aanhoudende schakelproblemen een specialist te raadplegen. Deze problemen doen zich overigens niet voor bij de automatische versies van de Corsa E.

Rammelende geluiden bij lage snelheid

Sommige bestuurders hebben last van een rammelend geluid bij lage snelheden. Dit geluid kan variëren van een licht tikkend geluid tot een meer opvallend rammelend geluid. Hoewel dit meestal geen ernstig probleem is, kan het wel storend zijn en een indicatie zijn van loszittende onderdelen.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

 

Waarom een Opel Corsa E kopen en Aankoopadvies

De Opel Corsa E is een veelzijdige en betrouwbare auto die de aandacht van potentiële kopers zeker verdient. Deze 5de generatie van de Corsa combineert een modern design met efficiënte prestaties, waardoor hij ideaal is voor zowel stadsritten als langere reizen.

blauwe opel corsa e achterkant 2017

Dit zijn de voordelen:

 • Zuinigheid qua brandstofverbruik: De Corsa E, met zijn reeks aan motoropties, biedt een uitgebalanceerde mix van vermogen en brandstofefficiëntie. Vooral de 1.0L Turbo is bekend om zijn prestaties in combinatie met een redelijk verbruik. Dit maakt de auto geschikt voor zowel korte stadsritjes als langere afstanden, zonder dat dit ten koste gaat van de portemonnee.
Motoroptie Verbruik (l/100km) (km/l)
1.0L Turbo 4,5 – 5,5 1 op 18,2 – 1 op 22,2
1.4L 5,0 – 6,0 1 op 16,7 – 1 op 20
1.4L Turbo 5,5 – 6,5 1 op 15,4 – 1 op 18,2
1.3L CDTi 3,5 – 4,5 1 op 22,2 – 1 op 28,6
 • Interieur en Comfort: Opel heeft met de Corsa E veel aandacht besteed aan het interieur. De auto biedt voldoende ruimte voor zowel de bestuurder als de passagiers, en is uitgerust met moderne voorzieningen voor optimaal comfort tijdens het rijden. Het ontwerp van de stoelen en de indeling van de cabine zorgen ervoor dat zelfs langere ritten aangenaam zijn.
 • Veelzijdigheid: De Opel Corsa E is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Het model is zowel in 3-deurs als 5-deurs variant beschikbaar, waardoor potentiële kopers kunnen kiezen welke variant het beste bij hun behoeften past. Daarnaast is de bagageruimte voldoende groot voor dagelijkse boodschappen of voor het meenemen van bagage tijdens weekendtrips.

interieur opel corsa e

Aandachtspunten rekening mee moet houden:

Bij de Opel Corsa E zijn enkele aandachtspunten om rekening mee te houden voordat je tot aankoop overgaat. Er zijn meldingen van problemen met het infotainmentsysteem dat niet altijd optimaal werkt. Een bekend issue is koelvloeistoflekkage; het is dus essentieel het koelvloeistofpeil te monitoren om mogelijke oververhitting te voorkomen. Enkele bestuurders ervaren ook een vertraagd beeld of uitval bij de achteruitrijcamera. Bij handgeschakelde versies kunnen schakelproblemen in de tweede versnelling optreden, en een rammelend geluid bij lage snelheden is eveneens een punt van aandacht. Wees je bewust van deze mogelijke issues en doe grondig onderzoek voor je aankoop.

 

Hoeveel kost een Corsa E?

opel corsa e kopen

In de tabel hieronder geven we je een indicatie van wat een Corsa E kost anno oktober 2023. De prijzen schommelen behoorlijk op de automarkt en momenteel zijn occasions erg prijzig.

Bouwjaar Motor KM’s Prijs
2015 1.2 benzine 114.000 km 6.950 euro
2015 1.3 diesel 142.000 km 7.650 euro
2016 1.2 benz 51.299 km 7.800 euro
2017 1.3 diesel 189.000 km 6.250 euro
2018 1.2 benzine 39.700 km 10.450 euro
2019 1.2i benzine 41.600 km 11.250 euro
2019 1.4i benzine 38.000 km 12.500 euro

 

Garantie en Onderhoud

Garantie: De Opel Corsa E kwam oorspronkelijk met een fabrieksgarantie die de auto dekt tegen fabricage- en materiaalfouten. In veel Europese landen was dit een garantie van 2 jaar zonder kilometerbeperking, maar sommige markten of dealers konden aanvullende garantiepakketten aanbieden, waardoor de dekking werd uitgebreid.

Onderhoud: Regelmatig onderhoud van de Opel Corsa E is essentieel om de levensduur en prestaties van de auto te optimaliseren. Hier zijn enkele algemene aanbevelingen:

 • Olie en oliefilter: Vervangen om de 15.000 km of eens per jaar, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.
 • Luchtfilter: Vervangen om de 30.000 km.
 • Bougies: Vervangen om de 60.000 km voor benzinemotoren.
 • Remvloeistof: Vervangen om de twee jaar.
 • Koelvloeistof: Controleren bij elke servicebeurt en vervangen volgens het serviceboekje.
 • Distributieriem of -ketting: De vervanging van de distributieriem of -ketting is afhankelijk van het specifieke model en de motoroptie. Sommige versies van de Corsa E zijn uitgerust met een distributieketting zoals je hier hebt kunnen lezen, die in principe een levensduur heeft die gelijk is aan die van de motor. Andere modellen hebben een distributieriem die typisch elke 60.000 tot 120.000 km moet worden vervangen, maar raadpleeg het onderhoudsboekje van de auto voor specifieke intervallen.

 

Heb jij een Opel Corsa E en heb je nog iets aan te vullen? Laat dan je reactie hieronder achter.

4.4/5 - (40 stemmen)

4 gedachten over “Opel Corsa E – Bekende problemen 2015-2019”

 1. Beste lezer.
  Mijn Opel Corsa E 2015, is een op zich een goede auto, zoals bemerkt.
  Km stand 95000, heb he m tweede hands gekocht bij Opel Dealer gekocht in Gorinchem. km stand toen 74000km.
  Nooit voor verrassingen gestaan, tov van mijn kosten onverwachts
  Normale onderhoud kosten, maar daar is niks verkeerd aan.
  Opm aangaande geluid banden behoorlijk aanwezig, Continentaal
  is er een geruislozer band? Vervolgens nieuw stuurhuis maand geleden, 880 euro. Indicatie hevig rammelen in stuur op klinker weg
  eerste instantie niet bemerkt (Test garage) op goede rijbaan te doen maar toch!!!.
  Opvallend is Interieur snel beslagen na rit opm Vochtig weer, vermoeden, kan zijn?? interieur filter, geen lucht doorlaat genoeg bij parkeren, bij rijden voldoet de doorstroming, zeker met airco.
  Resume het is door mensen handen gemaakt. zij zijn niet feilloos .
  Mijn duid in het zakje.
  Goede jaarwisseling op naar blijven, zuinig rijden Opel tje
  T.H.Nijssen sr

  Beantwoorden
  • Wat een mogelijkheid zou kunnen zijn is dat er ergens een lekkage is, bijvoorbeeld via een raam (rubber) of deurrubber. Voel eens aan de matten op de grond of deze allemaal overal even droog zijn. Controleer ook de kofferruimte of deze droog aanvoelt.

   Beantwoorden
 2. Vocht in koffer ruimte, zoeken en gij zult vinden.
  Had op enig ogenblik dus water in niet grote mate, zoeken waar vandaan werkelijk lang zoeken met ergernis.
  Aanhouder wind, wat blijkt rubber afdichting asje ruitenwisser dichte niet meer af , gevolg kan je raden.
  Achterklep bekleding (hard plastic) weg genomen , doe dit niet in koude omgeving, gedaan in werkplaats schoonzoon temp 17 graden.
  Waarom niet demonteren in koude, rondom zitten lokpennetjes breken af, dus vernieuwd ze. Na netjes alles gemonteerd, en rubbertje(afdichting) dicht gekit , Opgelost lekkage , opm een heel gezoek, voegt toe aan je kennis van je Opel, en je spaart euro’s.

  Beantwoorden

Plaats een reactie