Auto verkopen? Gratis, Snel en Zonder gedoe van je auto af in 1 dag

autoveiling hoogste bod op je auto - snel verkopen

Geen zin in een hoop gedoe om van je auto af te komen? Je auto verkopen kan ook heel eenvoudig! Door je kenteken in te vullen en een paar vragen te beantwoorden staat je auto gratis online en krijg je snel een gegarandeerd bod vinnen 24 uur.

 

Auto verkopen via een autoveiling

Via een autoveiling kun je snel je auto online verkopen. Een autoveiling heeft namelijk een groot netwerk aan dealers en autobedrijven. Deze partijen kunnen op jouw auto bieden, maar een autoveiling is tegelijkertijd ook actief voor jou bezig om de beste prijs te realiseren en potentiële kopers te vinden. De prijs die je ontvangt is altijd een gegarandeerde verkoopprijs. Binnen 1 dag is hij dus verkocht.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Welke informatie moet je allemaal opgeven bij het aanmelden?

Normaal vul je het kenteken in als je die weet. Anders kun je meestal handmatig het merk en type opgeven, mede als het bouwjaar, de kilometerstand, de eventuele schade, de staat van de auto, en de uitrusting waaronder de opties zoals airco, een trekhaak, of 4×4. En daarnaast natuurlijk jouw contactgegevens. Foto’s toevoegen kan zeker helpen om een betere prijs voor jouw auto te krijgen. Zo krijg je bovendien je auto snel verkocht binnen 24 uur.

snel je auto verkopen

Vrijblijvend ontvang je de gegarandeerde prijs

Het fijne aan een veiling is dat je een gegarandeerd bod krijgt en niet nog eens opnieuw hoeft te onderhandelen. De verkoop van je auto is zodoende snel afgehandeld. Je kunt tegelijkertijd ook kijken hoeveel de auto waard is en zo de verkoopprijs van je auto bepalen.  Jouw auto verkopen? Wij regelen alles.

 

Hoe moet je de auto overschrijven?

Ga je jouw auto verkopen, dan moet je hem overschrijven op naam van de koper, en dat kan tegenwoordig eenvoudig online via de RDW. Hiervoor is een app maar ook een website. Zodra je het voertuig overdraagt aan de koper, dan kun je ook meteen de overschrijving doen en ontvang je een vrijwaringsbewijs. De vrijwaring moet je goed bewaren om te bewijzen dat hij niet meer op jouw naam staat. Voor de verkoop is het kentekenbewijs (kentekencard) nodig met de tenaamstellingscode van het voertuig.

auto verkopen na aankoopkeuring

Kies je voor particulier verkopen van een auto of voor inruil?

Wanneer je niet van plan bent een ander voertuig te kopen, dan is inruilen geen optie. Je wilt immers geld en die aan een ander doel besteden. Ga je een ander voertuig kopen, dan kun je inruil overwegen. Echter krijg je bij inruilen niet altijd een goede prijs terug. Daarom is het verstandig om ook een gratis en vrijblijvend bod te vragen en je auto eerst aan te melden. Je ontvangt een gegarandeerde prijs en kunt zelf beslissen of je verkoop laat doorgaan of niet.

Meestal vraagt men niet naar een proefrit of naar de vraagprijs, Een eerlijke prijs is het niet altijd die je krijgt, maar gemak levert het je zeker op.

tips auto verkopen

Waarop letten als je auto particulier gaat verkopen

Er zijn verschillende manier om je auto te verkopen. Marktplaats is hier een van. Ga je particulier verkopen? Houd dan rekening met de onderstaande zaken:

  • vreemde mensen aan de deur
  • mensen doen een bod maar willen ter plaatse minder betalen
  • mensen maken een afspraak en komen niet opdagen
  • mensen willen een proefrit maken en besluiten er toch van af te zien
  • mensen komen achteraf terug omdat de auto niet bevalt of er iets kapot is
  • onderhandelen met potentiële kopers
  • zorg altijd voor een koopovereenkomst

Verkoop je je auto via een veiling dan is je auto binnen een dag meestal verkocht. Het verkopen van je auto is tevens een stuk gemakkelijker en je jouw advertentie niet op touw hoeft te zetten of kosten te maken. Het is gemakkelijk en snel zonder risico. Meldt je auto aan en ervaar op een eenvoudige manier hoe onze gratis online waardebepaling werkt. Jouw auto gemakkelijk verkopen kan vandaag nog.

 

Veel gestelde vragen

Vraag: Hoe werkt het vrijwaren?
Antwoord: De koper zal ervoor zorgen dat het voertuig op zijn naam komt en zal je direct de vrijwaring bezorgen

Vraag: De auto staat bij een garage. Kan ik hem dan ook verkopen?
Antwoord: Ja, de potentiële koper kan de auto ook bij de garage ophalen en de autoverkoop zal dan ook daar plaatsvinden. Jij moet daar dan ook naartoe komen.

Vraag: Zijn er ook particuliere kopers bij een veiling betrokken?
Antwoord: Nee, het zijn alleen autobedrijven, en die doen een stuk minder moeilijk dan partiuclieren.

Vraag: Moet ik een inleverafspraak bij een vestiging maken?
Antwoord: Dat hangt van de koper af. Je wordt vooraf altijd geïnformeerd hierover.

Vraag: Is de staat van het voertuig van invloed op de verkoopkans?
Antwoord: Nee, in principe kan ieder voertuig verkocht worden, dus ook bijvoorbeeld een schadeauto en een defect voertuig.

Vraag: Moet ik zelf een advertentie maken?
Antwoord: Nee, potentiele kopers vinden dat regelen wij. Jij hoeft niets te doen behalve het voertuig aan te melden.

Vraag: Ik ben het papieren kentekenbewijs of de kentekencard kwijt. Kan ik dan verkopen?
Antwoord: Nee, je moet in het bezit zijn van deze documenten. Ga naar de website van de RDW en vraag een nieuw kentekenbewijs online aan. Binnen 3 dagen ontvang je deze met de post en kun je alsnog de auto verkopen.

5/5 - (5 stemmen)