De nieuwe Mitsubishi Colt (2023) onder de loep genomen

Het Nederlandse straatbeeld heeft de afgelopen jaren steeds veranderd. Na bijna 10 jaar afwezigheid is de Mitsubishi Colt nu helemaal terug. In deze blogpost gaan we kijken wat deze auto te bieden heeft en wat de overeenkomsten zijn met de Renault Clio. Mitsubishi, een Japans automerk, is momenteel bezig met een tussenfase, waardoor er geen echte nieuwe modellen zijn. Daarom is er gekozen voor een Alliantie met Renault. In deze blogpost bespreken we de Mitsubishi Colt 2023 en de overeenkomsten met de Renault Clio.

Mitsubishi is een van de betrouwbaarste automerken die er is en de Colt is daarnaast ook een heel betaalbaar en veelzijdig model die een hoop te bieden heeft.10

 

Wat is de Mitsubishi Colt?

De Mitsubishi Colt is een personenauto die al 6 generaties lang niet meer weg te denken is uit Nederland. Het is een auto die bijna 10 jaar geleden is verdwenen uit de showroom, maar inmiddels terug is. De nieuwe Colt is eigenlijk een Renault Clio, alleen heeft Mitsubishi er toch wat eigen kenmerken aan toegevoegd. Zo heeft het een ‘Dynamic Shield’ en het logo in de grill, een iets ander type dagrijverlichting en een iets eenvoudigere voorbumper dan we tot op heden op de Clio hebben gezien.

Verder heeft de Colt aan de achterkant wat andere elementen. Zo is de merknaam uitgeschreven op de achterklep en zit er in plaats van het logo van Renault een kleine pukkel. Hier komt de achteruitrijcamera in te zitten, die bij de Renault Clio in het logo zit. Daarnaast heeft Mitsubishi ook op het stuurwiel een logo toegevoegd.

 • 6 generaties lang was de Mitsubishi Colt niet weg te denken uit de Nederlandse straatbeeld
 • De nieuwe Colt is eigenlijk een Renault Clio
 • Mitsubishi heeft wat eigen kenmerken toegevoegd
 • Aan de achterkant o.a. de merknaam uitgeschreven op de achterklep en een kleine pukkel
 • Ook op het stuurwiel is een logo toegevoegd

 

De Mitsubishi Colt als een Renault Clio

mitsubishi colt vs renault clio 2023

Design van de nieuwe Colt

De Mitsubishi Colt heeft een nieuw design dat het meest opvalt in vergelijking met de Renault Clio. De grill is breder en dieper uitgesneden en bevat chromen inzetstukken. Ook heeft de Gold een andere grille om hem te onderscheiden van de Franse broer. Boven de grill zit het Dynamic Shield met een kleine Mitsubishi-variant. De dagrijverlichting is ook anders dan die van de Clio.

Achterkant van de nieuwe Colt

Op de achterkant is de merknaam van Mitsubishi uitgeschreven op de klep. Daarnaast is er een opvallend detail: de achteruitrijcamera is niet in het Renault-logo verwerkt, maar er is een soort pukkel bovenop de achterkant toegevoegd. Hierdoor heeft de auto net even een andere voorbumper dan de Clio.

De Volvo EX30, een compacte elektrische SUV, valt op met zijn unieke design, ruime interieur en geavanceerde technologieën.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

De verschillen tussen de Mitsubishi Colt en Renault Clio

Exterieur (aan de buitenkant)

De Mitsubishi Colt heeft een opvallende uitstraling die het onderscheidt van zijn Franse broer, de Renault Clio. De bredere en dieper uitgesneden grille geeft de Colt een eigen identiteit. Net als bij de Clio is de dagrijverlichting anders, maar Mitsubishi heeft de Dynamic Shield een eigen ontwerp gegeven. Ook heeft de Colt een iets eenvoudigere voorbumper dan de facelift Clio. Op de achterklep staat de merknaam uitgeschreven en bovenaan bevindt zich geen Renault Wiibetje maar een pukkel.

Interieur (aan de binnenkant)

Het interieur van de Colt lijkt erg op het interieur van de Clio. Wel is het stuurwiel van de Colt voorzien van een Mitsubishi logo. De Clio heeft dit logo niet. Verder is er voor Mitsubishi gekozen om een andere achteruitrijcamera te gebruiken, omdat de Renault logo niet gebruikt kan worden.

dashboard mitsubishi colt 2023

 

Design van de Mitsubishi Colt

De vernieuwde Mitsubishi Colt is terug van weggeweest, maar op een opvallende manier. In werkelijkheid is de auto een Renault Clio met de nodige aanpassingen. Zo heeft de Colt een bredere en dieper uitgesneden grille met het Mitsubishi logo. Ook hebben de dagrijverlichting en de voorbumper verschillen van de Renault Clio.

De achterkant van de Mitsubishi Colt heeft een aantal unieke kenmerken. Zo staat de merknaam geschreven op de achterklep, en bevat de auto geen Renault Wiibetje, maar een Mitsubishi pukkel. Ook hier staat de achteruitrijcamera ingebouwd, wat niet mogelijk is met het Renault logo. Op het stuurwiel bevindt zich het Mitsubishi logo, zodat je altijd weet in welke auto je rijdt.

De Mitsubishi Colt is een auto met een uniek design. Hierbij zijn de volgende kenmerken op te noemen:

 • Bredere en dieper uitgesneden grille met het Mitsubishi logo
 • Dagrijverlichting verschilt van de Renault Clio
 • Voorbumper verschilt van de Renault Clio
 • Merknaam geschreven op de achterklep
 • Mitsubishi pukkel, geen Renault Wiibetje
 • Achteruitrijcamera ingebouwd
 • Mitsubishi logo op het stuurwiel

 

nieuwe logo mitsubishi 2023

De Mitsubishi Colt is terug, al is het niet helemaal zoals we gewend zijn. De Colt is namelijk gebaseerd op de Renault Clio, waardoor het een wat opvallende verschijning is. Maar Mitsubishi heeft ervoor gezorgd dat de Colt zich toch onderscheidt van de Clio door een aangepaste grille en de Dynamic Shield logo.

De grille van de Colt verschilt van die van de Clio door bredere en diepere inkepingen. Daarnaast is de dagrijverlichting anders. Het logo van de Colt is zichtbaar veranderd, maar je ziet nog steeds een vorm van de Wieber in het logo terug. Ook de voorbumper is anders vergeleken met die van de Clio. Op de achterkant zien we de merknaam uitgeschreven, maar geen Mitsubishi logo. Bovenop de achterkant bevindt zich een pukkel, zoals bij de ASX.

 • Grille: bredere en diepere inkepingen
 • Logo: vorm van de Wieber
 • Voorbumper: anders dan de Clio
 • Achterkant: merknaam uitgeschreven, pukkel

 

De achterkant van de Mitsubishi Colt

achterkant mitsubishi colt 2023 rood
(bron: mitsubishi-motors.nl)

De Mitsubishi Colt is al 6 generaties lang een onmisbaar element in het Nederlandse straatbeeld. Inmiddels is de laatste Colt, ook wel de Gold genoemd, alweer bijna 10 jaar geleden uit de showroom verdwenen. Nu is de Mitsubishi Colt echter helemaal terug van weggeweest, maar dan wel in een opvallende vorm.

De Colt die we nu aantreffen, is eigenlijk een Renault Clio. Mitsubishi bevindt zich momenteel in een tussenfase, waarin ze eerst leken te zullen verdwijnen uit Europa, maar toch weer zijn teruggekeerd. Nieuwe modellen zoals de Outlander en de elektrische Mitsubishi zijn er nog niet, waardoor de Alliantie met Renault is ontstaan. De Colt is een facelift Clio, maar dan met een wat andere vormgeving. Denk aan een bredere en dieper uitgesneden grill met daarin het Mitsubishi logo, en de Dynamic Shield. Ook de dagrijverlichting is anders dan bij de Clio.

Op de achterkant van de Colt treffen we ook enkele opvallende dingen aan. Zo staat er de merknaam uitgeschreven op de achterklep, en is er een pukkel aanwezig boven de achterruit, waar normaal het Wiebertje van Renault zit. In plaats daarvan is hier een achteruitrijcamera geplaatst. Ook de voorbumper is anders dan de Clio die we tot op heden hebben gezien. Kortom, de Colt heeft:

 • Een bredere en dieper uitgesneden grill met het Mitsubishi logo en de Dynamic Shield
 • Andere dagrijverlichting dan bij de Clio
 • Merknaam uitgeschreven op de achterklep
 • Pukkel boven de achterruit
 • Andere voorbumper dan de Clio

 

Welke motor heeft de nieuwe Colt?

De compleet vernieuwde Mitsubishi Colt is uitgerust met diverse geavanceerde opties voor de aandrijflijn:

 • Een 1.0L 3-cilinder benzinemotor met multipoint-injectie, gekoppeld aan een handmatige vijfversnellingsbak. Deze motor levert een vermogen van 49kW (65 pk) en heeft een CO2-uitstoot van 119-122g/km.
 • Een 1.0L 3-cilinder turbobenzinemotor met multipoint-injectie, uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze variant biedt een vermogen van 67kW (90 pk) en een CO2-uitstoot van 118-121g/km.
 • Een 1.6L 4-cilinder benzinemotor met multipoint-injectie en twee elektromotoren. Deze worden ondersteund door een 1.2 kWh aandrijfaccu en zijn verbonden aan een automatische, multimodus versnellingsbak. Het gecombineerde vermogen van deze configuratie bedraagt 105kW (145 pk), met een CO2-uitstoot van 95-101g/km.

 

Entertainment en technologie

verlichting interieur mitsubishi colt 2023

De nieuwe Colt staat bol van technologie en infotainment. De auto is uitgerust met connectiviteitsopties zoals Apple CarPlay® en Android Auto™, heeft een capacitief touchscreen en biedt de mogelijkheid tot draadloos opladen. Met het BOSE® Premium audiosysteem en aanpasbare sfeerverlichting creëer je een persoonlijke sfeer in de auto.

Dankzij het audiosysteem met negen luidsprekers en de Fresh Air Subwoofer (FAS)-technologie geniet je van hoge geluidskwaliteit. Het digitale en aanpasbare instrumentenpaneel, in combinatie met Multi-Sense, maakt het mogelijk om de sfeer in het interieur volledig aan je eigen wensen aan te passen. Het opladen van smartphones is mogelijk via USB-poorten of de inductielader. De nieuwe Colt biedt een geavanceerde digitale beleving, waardoor je je ideale rijomgeving kunt realiseren.

 

De zekerheid dit Mitsubishi beidt bij haar auto’s

 • Een fabrieksgarantie van 5 jaar of tot 100.000 km
 • Een corrosiegarantie van 12 jaar
 • Een garantie van 8 jaar of tot 160.000 km op de aandrijfbatterij
 • Een capaciteitsgarantie van 8 jaar of tot 160.000 km op de aandrijfbatterij
 • 5 jaar pechhulp onder de Mitsubishi Assistance Package.

 

De 6 generaties van de Mitsubishi Colt

 1. eerste generatie (1962-1970): De eerste Mitsubishi Colt werd geïntroduceerd als een compacte gezinsauto. Hij werd aangedreven door een 1.0 liter benzinemotor en kwam beschikbaar als een 2-deurs coupé of een 4-deurs sedan.
 2. Tweede generatie (1978-1984): Na een pauze van acht jaar werd de tweede generatie Mitsubishi Colt in 1978 gelanceerd met een meer moderne uitstraling. Het model kreeg vierkante koplampen, een nieuw interieur en een efficiëntere motor.
 3. Derde generatie (1984-1992): In 1984 debuteerde de derde generatie Colt met een nog meer gestroomlijnd design. Het model werd ook uitgerust met meer geavanceerde veiligheidsfuncties en verbeterde brandstofefficiëntie.
 4. Vierde generatie (1992-2002): Deze generatie zag de introductie van de hatchback-versie en diverse technologische innovaties. Nieuwe motoren, waaronder de turbomotor, werden geïntroduceerd.
 5. Vijfde generatie (2002-2012): Met een volledige herziening van het ontwerp werd de vijfde generatie Mitsubishi Colt gelanceerd met een veel modernere uitstraling en verbeterde prestaties. Deze generatie omvatte ook de introductie van de Colt CZC cabriolet.
 6. Zesde generatie (2023): De nieuwste generatie Mitsubishi Colt heeft een radicale verandering ondergaan met een volledig elektrische variant. Dit model omarmt duurzaamheid met geavanceerde EV-technologie en een futuristisch design.

 

Conclusie: Mitsubishi Colt als nieuwe generatie

De Mitsubishi Colt als nieuwe generatie:

De Mitsubishi Colt, die al 6 generaties lang niet weg te denken is uit het Nederlandse straatbeeld, is na bijna 10 jaar afwezigheid terug. Mitsubishi bevindt zich momenteel in een tussenfase en heeft daarom samengewerkt met Alliantie partner Renault, waarbij de Colt gebaseerd is op de faceliften Clio.

De Renault Clio is natuurlijk niet te missen aan de voorzijde van de Colt, maar Mitsubishi heeft wel een eigen stijl toegevoegd door het logo en een andere grill. Ook aan de achterzijde is de Colt een opvallende verschijning. Zo heeft de Colt een andere voorbumper, een ander dagrijverlichting en heeft Mitsubishi de merknaam uitgeschreven op de klep.

 • Ook heeft de Colt een ander masker dan de Clio
 • De dagrijverlichting is anders dan bij de Clio
 • De voorbumper is eenvoudiger dan bij de Clio
 • Er zit geen Wiibetje van Renault op de achterzijde

De Mitsubishi Colt is terug van weggeweest en komt deze keer met een opvallende twist. Het model is gebaseerd op de Renault Clio, maar heeft wel een aantal veranderingen, zoals een andere voorbumper en een opvallende dagrijverlichting. De Mitsubishi Colt is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een compacte auto met een krachtige motor. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om meer te weten te komen over de nieuwe Mitsubishi Colt. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

4.6/5 - (5 stemmen)