Volvo EX30 – de meest compacte elektrische SUV

De Volvo EX30 is de compacte elektrische SUV uit Volvo’s gamma. Met een lengte van bijna net zo lang als de Volvo 343, is hij kleiner dan ooit. De auto maakt deel uit van de Volvo Geely-familie en krijgt een eigen sausje. De Volvo is herkenbaar als Volvo door de koplampen met het Thor-hamers logo, maar ook door de tekst ‘Volvo’ op de spaakwielen. Dit geeft de auto een eigen stijl.

Het interieurontwerp is minimalistisch, met een groot touchscreen waarmee alle functies worden bediend. Er is zelfs een soundbar, voor de betere geluidsbeleving. De stoelen bieden veel ondersteuning, zelfs voor grote mensen. Daarnaast is er ook nog een dashboardkastje voor extra opbergruimte. Kortom, de EX30 is een praktische auto die veel ruimte biedt.

 

Historische vergelijking: Volvo 343 vs. EX30

volvo 343

volvo ex30 grijs
(bron: https://www.volvocars.com/)

De Volvo EX30 is een compacte SUV die onderdeel uitmaakt van de Volvo GAMMA. Om een idee te krijgen hoe compact de EX30 is, is hij bijna net zo lang als de Volvo 343 destijds. De EX30 maakt gebruik van dezelfde techniek als andere modellen uit de Gili familie, maar heeft wel een eigen sausje. De vanaf prijs ligt op € 38.990.

Vanuit het interieur is de EX30 duidelijk herkenbaar als een Volvo. Koplampen met Thor hamers en geen Volvo logo’s op de wielen zijn kenmerkend. Voor het bedienen van de EX30 moet je vooral gebruik maken van het grote touchscreen, dat geheel Google gedreven is. Ook is er een grote soundbar over de breedte van het dashboard voor een betere geluidsbeleving. In het interieur is voldoende ruimte voor grote mensen, met onder meer een dashboardkastje, middenconsole en meerdere bergvakjes.

 • Volvo EX30 is een compacte SUV uit de Volvo GAMMA, bijna net zo lang als de Volvo 343 destijds.
 • Gebruikt dezelfde techniek als andere modellen uit de Geely familie, maar heeft wel een eigen sausje.
 • Interieur is duidelijk herkenbaar als een Volvo, met koplampen met Thor hamers en geen Volvo op de wielen.
 • Bedienen van de EX30 gebeurt voornamelijk via het grote touchscreen, dat geheel Google gedreven is.
 • Grote soundbar over de breedte van het dashboard voor een betere geluidsbeleving.
 • Voldoende ruimte voor grote mensen, met onder meer een dashboardkastje, middenconsole en meerdere bergvakjes.

 

Techniek en ontwerp van de EX30

techniek volvo ex30

De EX30 van Volvo is een compacte SUV die kort is, maar voldoende ruimte biedt voorin. Het interieurontwerp is minimalistisch, maar er is een grote soundbar aanwezig voor betere geluidsbeleving. Het bedienen van de auto gebeurt op een groot touchscreen, dat Google-gedreven is. De bedieningselementen zijn beperkt tot een stuur, hendels en een grote scherm. Er zijn tal van opbergplekken beschikbaar, waaronder een dashboardkastje, centrale kast en bergvakken. Achterin is er voldoende ruimte en de stoelen bieden veel ondersteuning.

 

 • Compacte SUV met voldoende ruimte voorin
 • Minimalistisch interieurontwerp
 • Grote soundbar voor betere geluidsbeleving
 • Bediening gebeurt op groot touchscreen
 • Beperkte bedieningselementen
 • Tal van opbergplekken beschikbaar
 • Voldoende ruimte achterin
 • Stoelen bieden veel ondersteuning

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Accu, bereik, en snelheid

De Volvo EX30 heeft een indrukwekkend elektrisch rijbereik. Met een volledig opgeladen accu kan de auto een afstand van maar liefst 480 kilometer afleggen. Wanneer het tijd is om de accu weer op te laden, kan de auto dankzij DC-snelladen (gelijkstroom) binnen een geschatte duur van 26,5 minuten van 10% naar 80% opgeladen worden.

Het energieverbruik van de Volvo EX30 is ook behoorlijk efficiënt. Deze auto verbruikt slechts 15,7 kWh per 100 kilometer, wat betekent dat het een energiezuinige optie is voor zowel korte als lange ritten.

En tot slot, wat betreft prestaties, heeft de Volvo EX30 een indrukwekkende versnelling. Het kan van 0 naar 100 kilometer per uur gaan in slechts 3,6 seconden, waardoor het een zeer snelle en responsieve rijervaring biedt.

volvo ex30 geel

Keuze uit 3 verschillende motoren

 1. Single Motor:
  • Vermogen: 272pk
  • Koppel (elektrisch): 343Nm
  • Topsnelheid: 180 km/u
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5.7 seconden
 2. Single Motor Extended Range:
  • Vermogen: 272pk
  • Koppel (elektrisch): 343Nm
  • Topsnelheid: 180 km/u
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5.3 seconden
 3. Twin Motor Performance:
  • Vermogen: 428pk
  • Koppel (elektrisch): 543Nm
  • Topsnelheid: 180 km/u
  • Acceleratie (0-100 km/u): 3.6 seconden

 

Van wegwerp tot ontwerp

Het overbruggen van de kloof van wegwerp tot ontwerp. De EX30 heeft zich onderscheiden als het Volvo-model met de meest bescheiden CO₂-voetafdruk en past hernieuwbare en gerecycleerde materialen toe op innovatieve manieren.*

►Duurzaam design

Door een minimalistische aanpak in ontwerp en een doelmatige toepassing van materialen, zijn we erin geslaagd om het afval tot het absolute minimum te beperken.

►Externe materialen

Ongeveer 25% van het aluminium en 17% van het staal en de kunststof die in de EX30 zijn geïntegreerd, zijn afkomstig van gerecyclede bronnen.

►Interne materialen

Bijna een derde van het interieur is gemaakt van gerecycleerde kunststof, aangevuld met gerecycleerde en hernieuwbare oppervlakken.

 

Interieurontwerp van de EX30

interieur volvo ex30

De EX30 heeft een compact interieurontwerp met een minimalistische stijl. De bedieningselementen zijn voornamelijk te bedienen via een groot touchscreen dat Google gedreven is. Er zijn verschillende functies die altijd onder in beeld staan, waaronder die voor het klimaat. Als alternatief kan het scherm teruggeschroefd worden naar Black Panel, waardoor er alleen de hoofdfuncties te zien zijn.

Een opmerkelijk detail in het interieur is de soundbar die over bijna de hele breedte van het dashboard staat. Hiermee wordt de betere geluidsbeleving gecreëerd, omdat de EX30 alleen als elektrische auto verkrijgbaar is. In het interieur is er ook voldoende ruimte voorin voor grote mensen. De zitbanken bieden een goede ondersteuning en er zijn verschillende opbergruimtes, zoals een dashboardkastje, een middenconsole met bergvakjes en een stuur. Achterin is er ook voldoende ruimte beschikbaar.

 

De bediening is volledig Google-gedreven

volvo ex30 google

De EX30 heeft een minimalistisch interieur, waar bedieningselementen worden geregeld op een groot touchscreen. De bediening is volledig Google-gedreven. Ook zit er een lange soundbar in het dashboard, voor de betere geluidsbeleving. Hierdoor is er geen motorgeluid nodig. Er is ook voldoende ruimte voor de bestuurder, met comfortabele stoelen die veel ondersteuning bieden. Achterin is er ook voldoende ruimte. Voorin bevinden zich verschillende opbergvakken en -kastjes, waaronder een centraal dashboardkastje.

Verder heeft de EX30 een herkenbaar Volvo-uiterlijk, met koplampen in de vorm van Thor-hamers. In plaats van logo’s op de wielen, staat er gewoon de tekst ‘Volvo’ op. Ook is er een mogelijkheid om het scherm terug te schroeven tot een ‘Black Panel’, waarbij alleen de hoofdfuncties voor het klimaat altijd onderin beeld blijven. Met deze bedieningselementen is de EX30 klaar om te rijden.

 

Praktische aspecten van de EX30

De Volvo EX30 is een compacte SUV die deel uitmaakt van de Volvo Geely familie. Met een lengte van bijna net zo lang als de Volvo 343, is de EX30 een kleine maar krachtige auto. Het exterieur is duidelijk herkenbaar als een Volvo, met koplampen die het Thor-hamers design hebben. De EX30 is ook de enige auto in het gamma die geen voor- of achterlogo’s op de wielen heeft, maar de tekst ‘Volvo’.

Het interieurontwerp van de EX30 is minimalistisch, met een grote touchscreen als bedieningselement. Alle functies kunnen hiermee bediend worden, en er kan gekozen worden voor een ‘Black Panel’ waarmee het scherm helemaal teruggeschroefd kan worden. Verder is er een grote soundbar over de hele breedte van het dashboard, wat voor de betere geluidsbeleving zorgt. Ondanks de compacte omvang van de auto hebben de stoelen meer dan genoeg ondersteuning, en is er voorin meer dan voldoende ruimte voor grote mensen. Daarnaast zijn er ook nog genoeg opbergplekken, zoals een dashboardkastje en middenconsole met bergvakken aanwezig.

 

Veiligheidsaspecten

veiligheid volvo ex30

Volvo staat bekend om haar veilige auto’s en veiligheidsaspecten. De EX30 zit bomvol met veiligheidsopties waardoor het een niet alleen een veilige auto is voor inzittende maar ook voor omstanders.

Categorie Functies
Veiligheid (Preventief) Driver Alert System, BLIS met stuurondersteuning, Make-upspiegels, Intelligent Speed Assist (ISA), Tyre Pressure Monitoring System, Remmen na een botsing, Lane Departure Warning, Rijbaanassistent, Ledlichten achteraan, Run-off Road Mitigation, Rear Cross Traffic Alert met automatisch remmen, Rear Collision Warning, Mistlampen achteraan, Safe space-technologie, Automatisch remmen op kruispunten, Oncoming mitigation by braking, Oncoming Lane Mitigation, Voetgangers en fietsers ontwijken, Automatisch remmen bij het achteruitrijden aan lage snelheid
Beschermend Software voor alcoholslot, Passagiersairbagschakelaar, Volvo Assistance, Airbag bestuurder, Handmatig kinderslot, Zijdelingse bescherming, ISOFIX-bevestiging voor kinderzitje, Gevarendriehoek, Noodreparatieset, Whiplash Injury Protection System
Rijondersteuning Traffic Jam Assist, Snelheidsbegrenzer, Camera vooraan, One Pedal Drive, Led-koplampen, Ledkoplampen met Active High Beam, 12,3” centrale display, Adaptive Cruise Control, Park Assist Camera achteraan, Park Assist achter, Pilot Assist, Zelfdimmende achteruitkijkspiegel, Lane Change Assist, Park Assist voor en achter, Park Assist Pilot, 360°-camera met 3D-weergave
Beveiliging Indirect Occupant Sensing, Centrale vergrendeling (double pull), Volvo Guard alarmsysteem, Digital key plus, Buitenspiegels met grondverlichting

 

Waarom kiezen voor de Volvo EX30?

volvo ex30 van bovenaf

De Volvo EX30 is een compacte SUV die deel uitmaakt van de Volvo-familie. Deze auto is duidelijk herkenbaar als een Volvo, met een minimalistisch interieurontwerp en koplampen met Thor-hamers. Ook de stijl van de auto is aangepast, waarbij het logo op het wiel is vervangen door de tekst ‘Volvo’ op het stuur.

De EX30 is klein en compact, maar biedt desondanks voldoende ruimte voor grote mensen. Daarnaast bieden de stoelen goede ondersteuning en is er een grote soundbar geplaatst voor de betere geluidsbeleving. Wat opbergruimte betreft heeft de auto ook genoeg opties, waaronder een dashboardkastje, middenconsole en bergvakjes.

Kortom, de Volvo EX30 is een compacte auto met een praktische inslag. De auto is alleen verkrijgbaar als elektrische auto, maar biedt voldoende ruimte, ondersteuning en opbergruimte. De EX30 is herkenbaar als een Volvo en is daarnaast ook nog eens geschikt voor grote mensen.

De Volvo EX30 biedt een interessante optie voor iedereen die op zoek is naar een compacte SUV. Door de hoge kwaliteit en comfortabele interieur, is de EX30 een perfecte keuze voor dagelijks gebruik. Daarnaast biedt de compacte afmeting meer dan genoeg ruimte voor rijders en passagiers. De auto is alleen verkrijgbaar als elektrisch voertuig en heeft een unieke soundbar voor een betere geluidsbeleving. Met de verschillende bedieningselementen en opbergplekken is de Volvo EX30 een auto die geschikt is voor iedereen. Bedankt voor het lezen en wij hopen dat deze post je wat meer inzicht heeft gegeven in de Volvo EX30.

5/5 - (1 stemmen)