Japanse automerken – De beste en meest betrouwbare 9 automerken

Japanse automerken hebben de afgelopen decennia een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid, efficiëntie, innovatie en stijlvolle ontwerpen. Hieronder vind je een top 9 van de populairste Japanse automerken.

De beste 9 Japanse automerken en hun modellen

#1 – Toyota

toyota logo - japans automerk

Toyota is ’s werelds grootste automaker en staat bekend om zijn efficiënte, betrouwbare en duurzame auto’s. De meest verkochte modellen zijn de Yaris, C-HR, Corolla, Aygo, Auris, Rav4, Hilux, en GT86.

 • Yaris (klein): benzine, hybride
  De Toyota Yaris is een compacte auto die wordt geleverd met een zuinige benzine- of hybride-aandrijflijn. De hybride versie van de Yaris is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.
 • C-HR (crossover): benzine, hybride
  De Toyota C-HR is een stijlvolle crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de C-HR is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Corolla (klein/middelgroot): benzine, hybride
  De Toyota Corolla is een compacte/middelgrote auto die wordt aangeboden met een benzine- of hybride-aandrijflijn. De hybride versie van de Corolla is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.
 • Aygo (klein): benzine
  De Toyota Aygo is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een zuinige benzinemotor. Dit model is populair vanwege zijn betaalbare prijs en zuinigheid.
 • Auris (middelgroot): benzine, hybride
  De Toyota Auris is een middelgrote auto die wordt aangeboden met een benzine- of hybride-aandrijflijn. De hybride versie van de Auris is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.
 • RAV4 (SUV): benzine, hybride, plug-in hybride
  De Toyota RAV4 is een SUV die wordt aangeboden met een benzine-, hybride- of plug-in hybride-aandrijflijn. De hybride versie van de RAV4 is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.
 • Hilux (pick-up): diesel
  De Toyota Hilux is een robuuste pick-up truck die wordt aangeboden met een krachtige dieselmotor. Dit model is populair vanwege zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, vooral in off-road omstandigheden.
 • GT86 (sportauto): benzine
  De Toyota GT86 is een sportieve auto (sportwagen) die alleen wordt aangeboden met een krachtige benzinemotor. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en opvallende ontwerp.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

#2 – Honda

honda logo - japans automerk

Honda is een van de meest innovatieve Japanse autofabrikanten. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en geavanceerde technologie. De meest populaire modellen zijn de Civic, CR-V, HR-V en Jazz.

 • Honda Civic (klein/middelgroot): benzine, diesel
  De Honda Civic is een compacte/middelgrote auto die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. De benzineversies van de Civic zijn populair vanwege hun efficiëntie en sportieve prestaties, terwijl de dieselmotoren bekend staan om hun betrouwbaarheid en zuinigheid.
 • Honda CR-V (SUV): benzine, hybride
  De Honda CR-V is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de CR-V is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Honda HR-V (crossover): benzine, hybride
  De Honda HR-V is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de HR-V is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Honda Jazz (klein): benzine, hybride
  De Honda Jazz is een kleine stadsauto die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Jazz is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.

#3 – Nissan

nissan logo - japans automerk

Nissan is een wereldwijd bekend merk en staat bekend om zijn innovatieve technologie, krachtige motoren en elegante ontwerpen. De meest populaire modellen zijn de Quashqai, Micra, X-trail, Juke, Leaf, en Navara.

 • Nissan Qashqai (crossover): benzine, diesel, hybride
  De Nissan Qashqai is een populaire crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Qashqai is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Nissan Micra (klein): benzine
  De Nissan Micra is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn zuinigheid en compacte formaat.
 • Nissan X-Trail (SUV): benzine, diesel, hybride
  De Nissan X-Trail is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine-, diesel- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de X-Trail is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Nissan Juke (crossover): benzine, hybride
  De Nissan Juke is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Juke is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Nissan LEAF (elektrisch)
  De Nissan LEAF is een volledig elektrische auto die populair is vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en milieuvriendelijke karakter.
 • Nissan Navara (pick-up): benzine, diesel
  De Nissan Navara is een robuuste pick-up truck die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.

#4 – Mazda

mazda logo - japans automerk

Mazda is een merk dat bekend staat om zijn stijlvolle ontwerpen en rijplezier. Het merk gebruikt de Skyactiv-technologie om efficiëntere motoren te maken. De meest populaire modellen zijn de CX-5, MX-5, CX-3, CX-30, Mazda 3, Mazda 2, en Mazda 6.

 • Mazda CX-5 (SUV): benzine, diesel, hybride
  De Mazda CX-5 is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine-, diesel- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de CX-5 is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Mazda MX-5 (sportauto): benzine
  De Mazda MX-5 is een sportieve roadster die alleen wordt aangeboden met een krachtige benzinemotor. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en opvallende ontwerp.
 • Mazda CX-3 (crossover): benzine, diesel
  De Mazda CX-3 is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn compacte formaat en efficiëntie.
 • Mazda CX-30 (crossover): benzine, diesel, hybride
  De Mazda CX-30 is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine-, diesel- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de CX-30 is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Mazda 3 (klein/middelgroot): benzine, diesel, mild-hybride
  De Mazda 3 is een compacte/middelgrote auto die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen, evenals een mild-hybride optie. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en luxe interieur.
 • Mazda 2 (klein): benzine
  De Mazda 2 is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn efficiëntie en compacte formaat.
 • Mazda 6 (middelgroot): benzine, diesel
  De Mazda 6 is een middelgrote auto die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn luxe interieur en soepele rijervaring.

#5 – Mitsubishi

mitsubishi logo - japans automerk

Mitsubishi staat bekend om zijn robuuste en betrouwbare auto’s. Het merk is gespecialiseerd in het produceren van SUV’s, en de meest populaire modellen zijn de Outlander, Space Star, ASX, L200, Pajero, en Eclipse.

 • Mitsubishi Outlander (SUV): benzine, hybride, plug-in hybride
  De Mitsubishi Outlander is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine-, hybride- als plug-in hybride-aandrijflijnen. De plug-in hybride versie van de Outlander is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Mitsubishi Space Star (klein): benzine
  De Mitsubishi Space Star is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn efficiëntie en compacte formaat.
 • Mitsubishi ASX (crossover): benzine, diesel
  De Mitsubishi ASX is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn betrouwbaarheid en soepele rijervaring.
 • Mitsubishi L200 (pick-up): diesel
  De Mitsubishi L200 is een robuuste pick-up truck die alleen wordt aangeboden met een krachtige dieselmotor. Dit model is populair vanwege zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, vooral in off-road omstandigheden.
 • Mitsubishi Pajero (SUV): diesel
  De Mitsubishi Pajero is een SUV die alleen wordt aangeboden met een krachtige dieselmotor. Dit model is populair vanwege zijn off-road capaciteiten en betrouwbaarheid.
 • Mitsubishi Eclipse (crossover): benzine
  De Mitsubishi Eclipse is een crossover die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en opvallende ontwerp.

#6 – Subaru

subaru logo - japans automerk

Subaru is een merk dat bekend staat om zijn vierwielaandrijving en betrouwbaarheid. Het merk is vooral bekend om zijn stationwagons en SUV’s, en de meest populaire modellen zijn de Forester, XV, Outback, Impreza, en BRZ.

 • Subaru Forester (SUV): benzine, hybride
  De Subaru Forester is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Forester is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Subaru XV (crossover): benzine, hybride
  De Subaru XV is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de XV is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Subaru Outback (crossover): benzine, hybride
  De Subaru Outback is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Outback is bijzonder populair vanwege zijn hoge brandstofefficiëntie en soepele rijervaring.
 • Subaru Impreza (klein/middelgroot): benzine
  De Subaru Impreza is een compacte/middelgrote auto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en betrouwbaarheid.
 • Subaru BRZ (sportauto): benzine
  De Subaru BRZ is een sportieve coupé die alleen wordt aangeboden met een krachtige benzinemotor. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en wendbaarheid.

#7 – Suzuki

suzuki logo - japans automerk

Suzuki is een merk dat bekend staat om zijn kleine, betaalbare auto’s en SUV’s. Het merk is vooral populair in aziatische lanen, maar zeker ook in Nederland en België. De meest populaire modellen zijn de Swift, Vitara, Jimny, Ignis, SX-4, S-Cross, Alto, Celerio, en Splash.

 • Suzuki Swift (klein): benzine, hybride
  De Suzuki Swift is een kleine stadsauto die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Swift is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Suzuki Vitara (crossover): benzine, hybride
  De Suzuki Vitara is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de Vitara is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Suzuki Jimny (SUV): benzine
  De Suzuki Jimny is een kleine SUV die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn off-road capaciteiten en compacte formaat.
 • Suzuki Ignis (crossover): benzine, hybride
  De Suzuki Ignis is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn compacte formaat en efficiëntie.
 • Suzuki SX-4 (crossover): benzine, diesel
  De Suzuki SX-4 is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn efficiëntie en betrouwbaarheid.
 • Suzuki S-Cross (crossover): benzine, diesel
  De Suzuki S-Cross is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn ruime interieur en soepele rijervaring.
 • Suzuki Alto (klein): benzine
  De Suzuki Alto is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn efficiëntie en compacte formaat.
 • Suzuki Celerio (klein): benzine
  De Suzuki Celerio is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn zuinigheid en betrouwbaarheid.
 • Suzuki Splash (klein): benzine
  De Suzuki Splash is een kleine stadsauto die alleen wordt aangeboden met een benzine-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn efficiëntie en compacte formaat.

#8 – Lexus

lexus logo - japans automerk (toyota)

Lexus is het luxemerk van Toyota en staat bekend om zijn hoogwaardige, luxueuze auto’s. Het merk richt zich op de hogere segmenten van de markt, en de meest populaire modellen zijn de UX, NX, CT-H, ES, RX(-H), en IS.

 • Lexus UX (crossover): benzine, hybride
  De Lexus UX is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de UX is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Lexus NX (crossover): benzine, hybride
  De Lexus NX is een crossover die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de NX is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Lexus CT-H (hatchback): hybride
  De Lexus CT-H is een hatchback die alleen wordt aangeboden met een hybride-aandrijflijn. Dit model is populair vanwege zijn zuinigheid en betrouwbaarheid.
 • Lexus ES (sedan): benzine, hybride
  De Lexus ES is een sedan die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn luxe interieur en soepele rijervaring.
 • Lexus RX (-H) (SUV): benzine, hybride
  De Lexus RX is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. De hybride versie van de RX is bijzonder populair vanwege zijn zuinigheid en soepele rijervaring.
 • Lexus IS (sedan): benzine, hybride
  De Lexus IS is een sedan die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en luxe interieur.

#9 – Infiniti (onderdeel van Nissan)

infiniti logo - japans automerk (nissan)

Infiniti is het luxe merk van Nissan en staat bekend om zijn elegante ontwerpen, krachtige motoren en geavanceerde technologie. Het merk richt zich op de hogere segmenten van de markt en de meest populaire modellen zijn de Q30, Q50, Q60, QX70, en QX80.

 • Infiniti Q30 (hatchback): benzine, diesel
  De Infiniti Q30 is een hatchback die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn luxe interieur en comfortabele rijervaring.
 • Infiniti Q50 (sedan): benzine, hybride
  De Infiniti Q50 is een sedan die wordt aangeboden met zowel benzine- als hybride-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en luxe interieur.
 • Infiniti Q60 (coupe): benzine
  De Infiniti Q60 is een sportieve coupe die alleen wordt aangeboden met een krachtige benzinemotor. Dit model is populair vanwege zijn sportieve prestaties en opvallende ontwerp.
 • Infiniti QX70 (SUV): benzine, diesel
  De Infiniti QX70 is een SUV die wordt aangeboden met zowel benzine- als diesel-aandrijflijnen. Dit model is populair vanwege zijn ruime interieur en comfortabele rijervaring.
 • Infiniti QX80 (SUV): benzine
  De Infiniti QX80 is een grote luxe SUV die alleen wordt aangeboden met een krachtige benzinemotor. Dit model is populair vanwege zijn luxe interieur en soepele rijervaring.

 

Japanse auto’s zijn de meest betrouwbare auto’s

Japanse auto’s worden algemeen beschouwd als de meest betrouwbare auto’s die er zijn.

Dit komt door de hoge kwaliteitsnormen en het streven naar perfectie bij de productie van deze auto’s. Japanse autofabrikanten staan bekend om hun innovatieve productieprocessen en investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Dit heeft geleid tot betere en duurzamere auto’s die minder vaak defect raken en minder reparaties nodig hebben dan auto’s van andere fabrikanten.

Daarnaast hebben Japanse autofabrikanten een cultuur van continue verbetering. Ze werken voortdurend aan het verbeteren van hun productieprocessen en het identificeren van mogelijke problemen, zodat ze kunnen worden opgelost voordat ze ernstige problemen veroorzaken. Hierdoor hebben ze ook zeer strenge kwaliteitscontroles en garantiesystemen om hun klanten gerust te stellen.

Ten slotte hebben Japanse automerken ook een cultuur van respect en verantwoordelijkheid. Dit betekent dat ze niet alleen zorgen voor hun klanten, maar ook voor het milieu en de gemeenschappen waarin ze actief zijn. Door deze cultuur te volgen, zorgen ze voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten.

Kortom, Japanse autofabrikanten zijn betrouwbaar vanwege hun toewijding aan kwaliteit, voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling, cultuur van continue verbetering en respect en verantwoordelijkheid, en dat geldt eigenlijk ook voor de andere Aziatische automerken. Deze factoren zorgen ervoor dat ze auto’s van hoge kwaliteit kunnen produceren die voldoen aan de behoeften van hun klanten.

Japanse auto’s zijn verkrijgbaar in benzine, diesel, en elektrisch

Naast hun betrouwbaarheid bieden Japanse automerken ook een breed scala aan brandstofopties. De meeste modellen zijn verkrijgbaar als benzine- of dieselauto’s, en steeds meer Japanse automerken bieden ook elektrische of (plugin) hybride modellen aan. In termen van transmissie zijn de meeste modellen zowel handgeschakeld als automatisch verkrijgbaar.

In termen van motoren bieden Japanse automerken een breed scala aan opties, van kleine en zuinige benzinemotoren tot krachtige dieselmotoren en elektrische/hybride aandrijflijnen. De keuze hangt af van het specifieke model en de voorkeur van de koper.

Kortom, Japanse automerken bieden betrouwbare, efficiënte en stijlvolle auto’s die een breed scala aan brandstofopties en carrosserievarianten bieden. Hun hoge kwaliteitsnormen, innovatieve productieprocessen en investeringen in onderzoek en ontwikkeling hebben bijgedragen aan hun reputatie als de meest betrouwbare autofabrikanten ter wereld.

4.9/5 - (12 stemmen)

Plaats een reactie