Waarom gaat de accu van je auto vaak in de winter kapot?

In dit artikel vertellen we je de oorzaak van accuproblemen in de winter.

De winter is de periode waarin de accu van je auto het zwaar te verduren heeft. Dit komt omdat de temperatuur in de winter lager is en de motor daardoor meer energie nodig heeft om te starten. De accu levert deze energie, maar heeft daar zelf ook meer energie voor nodig. Daarnaast vermindert de kou de werking van de accu en verlaagt het de capaciteit van de accu. Hierdoor kan het voorkomen dat de accu in de winter niet voldoende energie kan leveren om de motor te starten.

Maanden waarin de kans op accuproblemen het grootst is

De maanden waarin de kans op accuproblemen het grootst is, zijn december, januari en februari. Dit zijn de maanden waarin de temperatuur het laagst is en de accu het meest belast wordt. Zo heb je vaak de verwarming aan en dat kost veel energie. Als je korte stukken rijdt dan wordt de accu vaak ook niet voldoende bijgeladen ten opzichte van de energie die je uit de accu haalt. Het is daarom belangrijk om de accu in deze maanden goed in de gaten te houden en te zorgen voor voldoende onderhoud.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

De kosten van een nieuwe accu

De kosten van een nieuwe accu variëren afhankelijk van het type auto en de kwaliteit van de accu. Gemiddeld kost een nieuwe accu tussen de €100,- en €300,-. Het is belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit accu, omdat deze een langere levensduur heeft.

De levensduur van een autoaccu

De levensduur van een autoaccu is gemiddeld tussen de 4 en 6 jaar. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de accu, het gebruik van de auto en de omgevingsfactoren. Het is belangrijk om regelmatig de conditie van de accu te controleren en deze tijdig te vervangen om problemen te voorkomen. Een accu die regelmatig gebruikt wordt en goed onderhouden wordt, zal over het algemeen langer meegaan dan een accu die niet goed onderhouden wordt.

Zelf de accu vervangen of laten doen?

Als je handig bent, kun je de accu zelf vervangen. Dit bespaart je kosten voor arbeidsuren bij de garage. Echter, als je niet zeker bent van je zaak of niet over de juiste gereedschappen beschikt, is het beter om de accu door een garage te laten vervangen. Zo voorkom je eventuele schade aan je auto en ben je verzekerd van een professionele installatie. Een monteur kan ook gelijk de laadspanning van de dynamo en de startmotor controleren om te zien of deze onderdelen nog goed functioneren en het probleem niet bij deze onder

Wat vond je van dit artikel?

Plaats een reactie