Opel Corsa D – Bekende problemen 2006-2015

De Opel Corsa D is gebouwd in de periode tussen 2006-2015) en behoort tot de 4de generatie Corsa.

Het voordeel van de Opel Corsa D 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, is dat de meeste modellen een distributieketting hebben en geen distributieriem. Normaliter hoef je die dus niet om de zoveel jaar of kilometers te vervangen. En de Corsa is een leuke auto om te zien. Maar wat voor alle auto’s geldt is dat er ook bekende problemen en zwakke punten bij de Opel Corsa D bekend zijn, en die lees je hieronder.

 

1. Distriburiem tijdig vervangen bij 1.7 CDTI

distributieriem 1.7cdti zwak punt opel corsa d

Alle Corsa D modellen hebben een distributieketting op de 1.7 CDTI (diesel) na. De riem gaat een beperkt aantal kilometers mee. Deze moet je in het oog houden. Dat wil zeggen dat je hem op tijd moet vervangen. Dit is om de 8 jaar of om de 120.000 km. Vergeet je dit te doen dan kan de riem breken met flinke motorschade tot gevolg.

 

2. Zwakke distributieketting

distributieketting zwak punt opel corsa d

De distributieketting van de Opel Corsa D is een zwak punt en kan voor flinke problemen zorgen. Wanneer de ketting een ratelend of rammelend geluid begint te maken dan weet je dat de distributieketting vervangen moet worden. Normaal zou deze een autoleven mee moeten gaan, maar er zijn meerdere verhalen bekend dat deze al bij 80.000 km aan vervanging toe is.

 

3. Roest onder de motorkap

motorkap roest opel corsa d

Roest op en aan de motorkap is ook een probleem dat vaker bij de Opel Corsa D voorkomt, ook bij de facelift modellen. Een van de eerste plekken waar roest ontstaat is aan de onderkant van de motorkap aan de voorrand. Als je de motorkap opent dan zie je dit vrijwel meteen zitten. Hier kun je op zich weinig aan doen behalve de roestplekken zo snel mogelijk behandelen. Het alternatief is een nieuwe motorkap.

 

4. Motor gaat in noodloop

Er zijn meerdere mensen die het probleem hebben ervaren dat de motor in noodloop gaat. Met uitleesapparatuur komt dan P2138 in beeld welke vertelt dat de gasklep en/of gaspedaal sensor een foutmelding geeft. Met name de gaspedaal-stand-sensor zorgt voor veel problemen.

Noodloop wil zeggen dat de auto vaak slecht optrekt, slecht stationair draait, of dat de motor een stuk minder vermogen heeft. Meestal komt er een lampje in beeld (motor management)

 

5. Elektronische storingen

Er zijn verschillende elektronische storingen bekende welke vaak te maken hebben met een slecht massacontact.

 

6. Vocht in de regelunit die voor storingen zorgt

Een bekend probleem bij de Corsa D is dat er vocht in de elektronische regelunit kan komen waar de motor kan afslaan, de ruitenwissers vanzelf op en neer gaan.

 

7. Sleutel wil niet meer uit het deurslot

bevroren deurslot auto ontdooien

Wie geen gebruik maakt van de centrale deurvergrendeling maar de sleutel in het deurslot steekt kan wel eens tegen het probleem aanlopen dat de sleutel er wel in wilt, maar er niet meer uit wilt. In de meeste gevallen moet dan het slot vervangen worden.

 

8. Diesel die onder het rijden afslaat

Corsa D diesels kunnen afslaan onder het rijden en dat is vaak een gevolg van een losse massadraad aan de cilinderkop.

 

9. Probleem met de EGR klep

egr klep opel corsa d diesel

Met name de 1.3 diesel heeft bovengemiddelde problemen met de EGR klep. Deze zorgt voor een inwendige vervuiling van de motor waardoor er allerlei problemen kunnen ontstaan. Laat daarom de EGR regelmatig nakijken.

 

10. Easytronic versnellingsbak slijtage gevoelig

easytronic opel corsa d probleem

De automatische ‘Easytronic’ versnellingsbak is behoorlijk slijtage gevoelig. Zeker bij een hogere kilometerstand is dit beslist een aandachtspunt.

 

Corsa Facelifts in 2010 en 2012

opel corsa d facelift 2009 2012

De Opel Corsa D modellen hebben in 2010 en 2012 een facelift gekregen waarbij het uiterlijk iets is aangepast. In 2014 is de Corsa E op de markt gekomen.

Links op de foto zie je het model uit 2009 en rechts op de foto het model van 2011. De voorbumper, de grille, en de koplampen zijn bij de facelift aangepast.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Aankoopadvies Opel Corsa D

De 1.0 liter motor heeft 3 cilinders maar heeft weinig vermogen. Blijf je in de stad dan zal dat niet direct een probleem vormen, maar wil je ermee de snelweg op dan kun je beter een 1.2 of 1.4 liter motor kopen.

Maak bij het kopen van een Opel Corsa D een uitgebreide proefrit en test alles wat er op en aan de auto zit. Maak niet alleen een proefrit binnen de stad maar ga ook de snelweg op.

4.3/5 - (40 stemmen)

5 gedachten over “Opel Corsa D – Bekende problemen 2006-2015”

 1. ik heb een probleem als ik net de motor start en weg ga rijden en dan de richtingaanwijzer aan doe naar recht en als ik de bocht om ben gaat die niet vanzelf uit en als ik dan later boven de 90 op de teller ga rijden gaat ook de abs lampje branden, maar soms is het ook dat ik weg rij dat dan niet de richting aanwijzer blijft hangen en dan gaat het abs lampje ook niet branden maar heeft de richtingaanwijzer ook iets met de abs lampje te maken want vind het wel vreemd

  en soms heb ik ook als ik weg wil rijden gaat de moter heel hard trillen wat kan dat zijn

  het is een opel corsa D 1,0 van 2009

  Beantwoorden
  • Het is niet voor de hand liggend dat deze 2 met elkaar iets te maken hebben.
   In eerste instantie klinkt het probleem met de richtingaanwijzer meer iets als een defecte schakelaar.
   Wat het ABS lampje betreft is een defecte sensor meest voor de hand liggend.
   En wat het trillen betreft zou ik hem als het eerst eens uitlezen. Als het iets te maken heeft met het brandstofinjectiesysteem of de ontsteking, dan zie je dat in de foutcode wel terug. Bij het uitlezen kan ook de ABS sensor naar voren komen. Dan is dat meteen bevestigd.

   Beantwoorden

Plaats een reactie