Voor minder dan 100,- euro: Android Auto / Apple Carplay

Ben je jouw autoradio zat in je auto, bus, of camper? Is het beeld van je telefoon eigenlijk te klein voor navigatie? Dan kun je ook voor minder dan 100 euro een Android Auto / Apple Car play apparaat kopen!

Dit plug&play beeldscherm koppel je draadloos met je telefoon (Android en Apple) en door een app op je telefoon te installeren, krijg je een grootbeeld navigatie (Google Maps) die direct verbonden is met Google. Zo ben je direct up 2 date van:

 • Alle files, omleidingen, en opstoppingen
 • Alternatieve routes
 • Verkeersborden (maximumsnelheid)
 • Normale kaart en satelliet weergave
 • Aankomsttijd
 • Rijstrookaanduiding

Toffe high tech functies en stembesturing

navigatie android auto apple carplay

Bovendien zijn er meerdere toffe functies die standaard op deze apparaten werken. Denk aan:

 • 🔥Speel favoriete muziek via Spotify!
 • 🔥Bestuur het hele systeem met je stem of via het touchscreen van het apparaat
 • 🔥Via je stem routes of stops ingeven
 • 🔥Via je stem het weer opvragen
 • 🔥Via je stem een benzinestation vinden
 • 🔥Via je stem informatie over winkels en openingstijden opvragen
 • 🔥Handsfree bellen
 • 🔥Films kijken
 • 🔥Mirror link voor je telefoon
 • 🔥Berichten versturen met je stem
 • 🔥Whatsapp laten voorlezen
 • En nog veel meer

android auto met camera

Bekijk alle modellen & prijzen >

Verschillende afmeting, van klein tot grote (breedbeeld) schermen

groot navigatie beeldscherm android

De kleinste schermen zijn zo rond de 7 inch. Dat is al een heel stuk groter dan de meeste telefoons. Een iPhone 14 is bijvoorbeeld 6,7 inch en een iPhone 15 een 6,1 inch of 6.7 inch. Een Samsung Galaxy S23 is 6,1 inch, de S23+ een 6,6 inch en de S23 Ultra 6,8 inch. Deze recente modellen zijn dus geen van allen een 7 inch en dat maakt het Android Auto/Apple CarPlay scherm dus al snel een stuk groter.

Maar je kunt ook een Android Auto systeem kopen (of Apple CarPlay) met een scherm van 9 inch, 10 inch, of zelfs nog groter! De prijzen lopen hierdoor wel iets op want een 8 of 9 inch scherm kost iets meer dan 100,- euro en een 10 inch scherm iets meer dan 130,- euro.

Bevestig aan voorruit of dashboard

android auto carplay zuignap of dashboard

In plaats van je autoradio eruit te slopen, wat soms niet eens gaat, kun je veel beter een Android Auto kopen of Apple CarPlay. Dit compacte apparaatje plaats je als extra device en dat is in 1 minuut gebeurt.

Sommige modellen worden voorzien van een zuignap, en andere modellen hem een voet welke je met meegeleverde dubbelzijdige tape op je dashboard kunt plakken. Vaak kun je dit ook vastschroeven, maar de meegeleverde tape is meestal krachtig genoeg.

Hoge kwaliteit achteruitrijcamera

android auto carplay camera achteruit rijden parkeren

Veel Android Auto autoradio’s en Apple CarPlay autoradio’s worden geleverd met een camera. Dit is de achteruitrijcamera en die toont het beeld in je beeldscherm. De camera monteer je van binnenuit de auto op de achterruit of aan de buitenkant van de auto want ze zijn waterdicht. Eventueel kun je de (rode) draad die aan het kabeltje zit van de camera verbinden met het achteruitrijlampje (de plus) van de auto. Zodoende schakelt de camera automatisch in wanneer je de auto in zijn achteruit zet, en hoef je niets te doen. Sluit je de kabel niet aan, dan kun je via het touchscreen met een druk op de knop het beeld tonen.

Beelscherm met ingebouwde dashcam

android dashcam carplay

Sommige modellen hebben een ingebouwde dashcam in het scherm zitten die automatisch alles opneemt van wat er op de weg gebeurt. Dit wordt opgeslagen op een klein sd kaartje die je er ook eenvoudig uit kunt halen.

Ook tijdens het gebruik van de Android/Apple autoradio display kun je de beelden terugkijken.

Audio overdracht via Bluetooth/AUX/FM

Sommige schermen hebben ingebouwde speakers wat een normale autoradio overbodig zou maken, maar het geluid is nu niet echt heel geweldig. Uiteraard kun je de apparaten ook koppelen via Bluetooth, de FM-transmitter gebruiken zodat het geluid op iedere gewenste frequentie wordt uitgezonden en overgedragen wordt op de radio van je autoradio, of via de AUX aansluiting. De apparaten zijn namelijk ook voorzien van een AUX aansluiting. Zodoende is de audiokwaliteit optimaal en passend bij iedere situatie.

 

Wat is Android Auto?

Android Auto is een gratis app ontwikkeld door Google, die het mogelijk maakt om de functies van een Android-telefoon te integreren met het dashboard van een auto. Deze app is ontworpen om het voor bestuurders gemakkelijker te maken om navigatie, media en communicatie-apps te gebruiken, terwijl ze gefocust blijven op het rijden. Met Android Auto kunnen gebruikers hun smartphone verbinden met het infotainmentsysteem van de auto, waardoor ze toegang krijgen tot apps zoals Google Maps, Spotify, en WhatsApp via het scherm van de auto of met stemcommando’s.

De belangrijkste kenmerken van Android Auto zijn:

 1. Navigatie: Gebruikers kunnen Google Maps of Waze gebruiken voor real-time GPS-navigatie en verkeersupdates.
 2. Media: Toegang tot muziek, podcasts en audioboeken via apps zoals Spotify, YouTube Music en Audible.
 3. Handsfree bellen en berichten: Met stemcommando’s kunnen gebruikers bellen, berichten versturen en ontvangen zonder hun handen van het stuur te halen.
 4. Spraakassistent: De Google Assistent kan worden gebruikt om taken uit te voeren, zoals het instellen van herinneringen, het zoeken naar informatie en het beheren van slimme apparaten thuis.
 5. Aanpasbaar dashboard: Het dashboard kan aangepast worden om favoriete apps snel toegankelijk te maken.

Android Auto is beschikbaar voor auto’s die deze functionaliteit ondersteunen en vereist een smartphone met Android 6.0 of hoger. Het doel van Android Auto is om de veiligheid tijdens het rijden te verhogen door het verminderen van afleidingen door de telefoon.

Wat is Apple CarPlay?

Apple CarPlay is een gratis systeem van Apple, ontworpen om de functies van een iPhone te integreren met het infotainmentsysteem van een auto. Het stelt bestuurders in staat om hun iPhone op een handige en veilige manier te gebruiken tijdens het rijden. Met Apple CarPlay kan men de iPhone verbinden met het dashboard van de auto, waardoor toegang wordt verkregen tot verschillende apps en functies via het scherm van de auto of via Siri, Apple’s spraakassistent.

De belangrijkste functies van Apple CarPlay zijn:

 1. Navigatie: Gebruik van Apple Maps voor turn-by-turn navigatie, verkeersinformatie en geschatte aankomsttijden.
 2. Telefoonfuncties: Bellen, berichten versturen en ontvangen, en voicemail beluisteren, allemaal handsfree.
 3. Muziek en Media: Toegang tot de muziekbibliotheek, podcasts en audioboeken, evenals ondersteuning voor apps zoals Spotify en Audible.
 4. Siri: Gebruik van Siri voor spraakgestuurde commando’s, wat helpt om de ogen op de weg en de handen aan het stuur te houden.
 5. Andere Apps: Integratie met andere apps zoals WhatsApp, Google Maps, Waze en meer.

Apple CarPlay is ontworpen om te werken met iPhones die gebruikmaken van iOS 7.1 of hoger. Het systeem is beschikbaar in auto’s die CarPlay ondersteunen en kan ook worden geïnstalleerd in sommige oudere voertuigen met een aftermarket-systeem. De interface van CarPlay is gebruiksvriendelijk en lijkt erg op die van de iPhone, wat het voor iPhone-gebruikers gemakkelijk maakt om ermee aan de slag te gaan. De focus ligt op veiligheid en gemak, waardoor bestuurders hun aandacht op de weg kunnen houden terwijl ze toegang hebben tot belangrijke functies van hun telefoon.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie