Renault Clio IV (2012-2019) Bekende problemen

De Renault Clio IV is een compacte middenklasser die tussen 2012 en 2019 werd geproduceerd. Net als bij elke auto, kunnen er bij de Renault Clio IV problemen optreden met diverse onderdelen en systemen. Sommige van de problemen die mensen soms melden bij de Renault Clio IV kunnen onder andere betrekking hebben op het elektrische systeem, het koelsysteem, de remmen en de ophanging.

renault clio iv 4 2012 2019 zijkant blauw sportvelgen

Wat zijn bekende problemen bij de Renault Clio IV

Ga je naar een Renault Clio IV kijken, dan zijn dit zaken waarop je moet letten:

Er zijn verschillende zwakke punten en bekende problemen die voorkomen in de Renault Clio IV. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Problemen met de airconditioning: Sommige eigenaren hebben gemeld dat de airconditioning van de Clio niet goed werkt of helemaal niet werkt.
 2. Elektrische problemen: Er zijn ook gerapporteerde gevallen van elektrische problemen met de Clio, zoals problemen met de centrale vergrendeling en de elektrische ramen.
 3. Problemen met de stuurbekrachtiging: Sommige eigenaren hebben gemeld dat de stuurbekrachtiging van de Clio niet goed werkt, wat kan leiden tot moeilijk sturen en een onveilige rijomgeving.
 4. Problemen met de versnellingsbak: Er zijn ook gerapporteerde gevallen van problemen met de versnellingsbak van de Clio, zoals moeilijk schakelen en ongewoon lawaai tijdens het rijden.
 5. Problemen met de ophanging: Sommige eigenaren hebben gemeld dat de ophanging van de Clio snel slijt of problemen heeft, wat kan leiden tot oncomfortabel rijden en mogelijk ook veiligheidsproblemen.
 6. Elektronica gaat vaak stuk. Controleer daarom of alles werkt, van airco tot cruise control, en van speed limiter tot aan de automatische ruitenwisser. Ook sensoren zoals de lichtsensor of regensensor kunnen storingen veroorzaken en mogelijk niet werken. Rijdt door een tunnel heen om de lichtsensor te testen of een carwash om de regensensor (ruitenwissers) te testen, indien deze sensoren op de auto zitten.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

binnenkant renault clio iv 4 2012 2019

bagageruimte renault clio iv

Alle Renault Clio modellen die gemaakt zijn

Sommige van de modellen van de Renault Clio die in de loop der jaren zijn uitgebracht, zijn onder andere:

 • Renault Clio I (1990-1998): Dit was de eerste generatie van de Renault Clio, die beschikbaar was als hatchback en sedan.
 • Renault Clio II (1998-2005): Dit was de tweede generatie van de Renault Clio, die beschikbaar was als hatchback, sedan en stationwagon.
 • Renault Clio III (2005-2012): Dit was de derde generatie van de Renault Clio, die beschikbaar was als hatchback en sedan.
 • Renault Clio IV (2012-2019): Dit was de vierde generatie van de Renault Clio, die beschikbaar was als hatchback en sedan.
 • Renault Clio V (2019-heden): Dit is de huidige generatie van de Renault Clio, die beschikbaar is als hatchback en sedan.

Wat is het verschil tussen de Renault Clio IV en V?

 1. Uiterlijk: De Renault Clio V heeft een ander uiterlijk dan de Clio IV, met een nieuwer en moderner ontwerp.
 2. Technologie: De Clio V is uitgerust met de nieuwste technologie, zoals een groter touchscreen-display en een verbeterd infotainmentsysteem.
 3. Motoren: De Clio V heeft een nieuwe reeks benzine- en dieselmotoren die zijn geoptimaliseerd voor betere prestaties en zuiniger zijn in het brandstofverbruik.
 4. Comfort: De Clio V heeft verbeterde zitplaatsen en een verbeterd rijcomfort in vergelijking met de Clio IV.
 5. Veiligheid: De Clio V is voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologie, zoals automatische noodremassistentie en rijbaanassistentie.

Hoewel de Renault Clio IV een goede auto is, biedt de Clio V een aantal verbeterde kenmerken en technologieën die het rijden comfortabeler en veiliger maken. Als u overweegt om een Renault Clio te kopen, is het wellicht de moeite waard om te overwegen om te investeren in de nieuwste generatie, de Clio V.

4.5/5 - (8 stemmen)

Plaats een reactie