Kia Picanto – Bekende problemen

Er zijn een aantal bekende problemen en zwakke punten die kunnen optreden bij de Kia Picanto, hieronder enkele van de meest voorkomende:

 1. Elektrische problemen: sommige eigenaren rapporteren problemen met de elektronische systemen van de auto, zoals problemen met de centrale vergrendeling, elektrische ramen en het audiosysteem.
 2. Oververhitting: sommige eigenaren rapporteren oververhitting van de motor, wat kan leiden tot een afname van de prestaties en mogelijk zelfs tot schade aan de motor.
 3. Suspensieproblemen: sommige eigenaren rapporteren problemen met de vering en stuurinrichting, waaronder knarsende geluiden, slechte stuureigenschappen en trillingen.
 4. Remproblemen: sommige eigenaren rapporteren problemen met de remmen, waaronder trillende of pulserende remmen, een slechte remrespons en een slechte remkracht.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle Kia Picanto-eigenaren deze problemen ondervinden en dat het niveau van betrouwbaarheid kan variëren tussen verschillende modellen en productiejaren.

 

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Wat zijn de kosten om deze problemen te herstellen?

Het is lastig te zeggen wat de exacte prijzen zijn omdat niet iedere (merk) garage dezelfde prijzen hanteert. Wel kunnen we richtprijzen geven. Houdt er bij onze richtprijzen  rekening mee dat dit ook per bouwjaar kan verschillen net als de bekende storingen.

Een paar voorbeelden van de mogelijke kosten zijn:

 1. Elektrische problemen: Het vervangen van elektronische componenten, zoals een centrale vergrendelingsmodule of een raamelektronica, kan tussen de €200-400 kosten.
 2. Oververhitting: Het verhelpen van oververhittingsproblemen kan variëren van het vervangen van een kapotte waterpomp of radiator tot het vervangen van de motor. Het vervangen van een waterpomp bij een Kia Picanto kost ongeveer €400 euro en voor de radiator ben je ongeveer €425 euro kwijt.
 3. Suspensieproblemen: Het vervangen van vering en stuurdelen, zoals schokdempers of stuuronderdelen, kan variëren vanaf €400 tot €1400, afhankelijk van het specifieke probleem en het model van de auto.
 4. Remproblemen: Het vervangen van remonderdelen, zoals remschijven of remklauwen, kan variëren van €400 tot €700. Alleen de remblokken vervangen kost ongeveer €150 euro. Dit zijn uiteraard gewoon slijtageonderdelen wat niet te maken heeft met problemen in het algemeen.

kia picanto 2013 grijs benzine

Is de Kia Picanto betrouwbaar?

Op de vraag of de Kia Picanto een betrouwbare auto is kunnen we in principe ja op zeggen. De Kia Picanto wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare stadsauto. Veel eigenaren zijn tevreden met de prestaties, comfort en duurzaamheid van het voertuig.

Echter, zoals bij elk voertuig, kunnen er bepaalde problemen optreden. Zoals eerder besproken, zijn enkele van de meest gerapporteerde problemen elektrische problemen, oververhitting, suspensieproblemen en remproblemen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle Kia Picanto-eigenaren deze problemen ondervinden en dat de betrouwbaarheid van het voertuig afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het productiejaar, het model en het onderhoudshistoriek.

Om de betrouwbaarheid van de Kia Picanto te verhogen, is het aan te raden om regelmatig onderhoud uit te laten voeren volgens de aanbevelingen in de handleiding en om onmiddellijk problemen op te sporen en te repareren.

 

Zijn de Picanto benzine modellen even betrouwbaar als de diesels?

Er is geen verschil in betrouwbaarheid tussen benzine- en dieselmotoren van de Kia Picanto. Beide motoren zijn even betrouwbaar, hoewel het nog steeds afhankelijk is van factoren zoals onderhoud, rijstijl en rijomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de fabrieksaanbevelingen voor onderhoud op te volgen, ongeacht het type motor. Ga je een Kia Picanto kopen dan is het aan te raden om een kijkje te nemen in het onderhoudsboekje. Zo weet je of hij op tijd zijn beurten heeft gehad en of hij bij een merkgarage (dealer) is geweest of bij een universele garage.

De Picanto van Kia is het meest verkocht als benzinemodel. Hierbij kom je de volgende motoren tegen:

 • 1.0 liter driecilinder benzinemotor (64 pk)
 • 1.0 liter driecilinder benzinemotor (68 pk)
 • 1.2 liter viercilinder benzinemotor (84 pk)

 

Sterke punten aan de Kia Picanto

De Kia Picanto is uitgerust met een distributieketting, in plaats van een distributieriem. Distributiekettingen hebben als voordeel dat ze minder onderhoud nodig hebben en langer meegaan dan distributieriemen. Ze zijn ook stiller en meer betrouwbaar dan distributieriemen.

 

Welke Kia Picanto modellen zijn er?

Kia heeft verschillende Picanto modellen gemaakt. De eerste kwam in 2004 op de markt en werd meteen een succes. Mede doordat het een kleine goedkope auto is. Hieronder hebben we een overzicht met de meest recente uitvoering tot de oudste.

 1. Kia Picanto X-Line (2021-heden) – Dit is het nieuwste model van de Kia Picanto, dat een sportieve en off-road look biedt.
  kia picanto 2021 rood (2017-2021)
 2. Kia Picanto GT Line (2017-heden) – Dit model biedt een sportieve uitstraling en meer vermogen dan de basisversie van de Picanto.
 3. Kia Picanto (2011-heden) – Dit is de basisversie van de Picanto, die beschikbaar is met verschillende opties voor motoren en transmissies.
 4. kia picanto 2016 rood (2011-2017)
 5. Kia Picanto Xposed (2013-2017) – Dit model biedt een unieke en opvallende look met extra uitrusting en verbeteringen.
 6. Kia Picanto I (2011-2017) – Dit model werd geüpdatet en verbeterd ten opzichte van het oorspronkelijke model, met verbeterde prestaties, uitrusting en stijl.
 7. Kia Picanto (2004-2011) – Dit is het eerste model van de Kia Picanto, dat beschikbaar was met verschillende opties voor motoren en transmissies.
  kia picanto 2006 rood (2004-2011)

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

4.6/5 - (7 stemmen)

Plaats een reactie