MOVE CityCar – 45km microcar [Review]

Wanneer we denken aan rijden in de stad, denken we vaak aan grote auto’s, veel verkeer en vooral het zoeken naar een parkeerplek. Maar nu is er iets nieuws: de MOVE CityCar bromauto! Deze kleine elektrische auto (45km/u) is speciaal gemaakt voor de stad en verandert hoe we denken over rondrijden in drukke straten.

Vanwege zijn slimme formaat kun je moeiteloos door het verkeer heen, en zelfs samen met je beste vriend(in) of partner. Je kunt namelijk naast elkaar zitten in deze microcar.

Met zijn moderne design ziet de Move Citycar er ook nog eens goed uit en hij is super praktisch. Maar achter dat mooie jasje zit ook nog eens een heleboel verfijnde techniek verstopt en een HELEBOEL LUXE OPTIES!
Kijk wat hij kost >

 

Waarom is de MOVE CityCar uniek?

Tussen de grote auto’s en het drukke verkeer zie je iets dat opvalt – de Move Citycar. Het is niet alleen de grootte die de aandacht trekt; het is de gehele uitstraling van de auto. Deze kleine, wendbare auto lijkt zich met gemak door het verkeer te bewegen, alsof het gemaakt is voor de stedelijke jungle.

move citycar voorkant 45km bromauto

We kunnen de MOVE CityCar een compact wonder noemen want ondanks zijn compacte afmetingen biedt hij zeer veel ruimte. Zelfs echter de 2 stoelen is er nog een zee van ruimte, en die kun je zelfs vanaf de achterklep bereiken. Deze microcar is een slim ontworpen voertuig dat de uitdagingen van het stadsleven begrijpt en aanpakt.

 

Vooruitstrevend, innovatief, en BOMVOL OPTIES

opties microcar - move citycar 45 bromauto

Als we het hebben over de technologische aspecten, loopt de MOVE CityCar voorop. Met geavanceerde functies die het rijden in de stad niet alleen makkelijker, maar ook veiliger maken, staat deze auto symbool voor de innovatie in stadsvervoer. Er is aan veiligheid gedacht want naast de led dagrijverlichting zijn ook de spiegels voorzien van knipperlichten. Er is een achterijtrijcamera aanwezig die het inparkeren veilig en makkelijk maakt, en de CityCar heeft zelfs een crashtest doorstaan waar we je zo meer over vertellen.

camera achteruit inparkeren - move citycar elektrische auto brom

Wat er ook standaard aanwezig is op de 45km/u bromauto is elektrische spiegels, verwarmde spiegels, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, binnenverlichting, een grootbeeld Android autoradio met touchscreen en navigatiesysteem, een panoramadak, een elektrische achterklep, optie voor airco, richtingaanwijzers, ruitenwisser met sproeisysteem, ventilatiesysteem voor warme en koele lucht, en ga zo nog maar even door. Een microauto die Bomvol zit met luxe opties.

 

Heb je een rijbewijs nodig voor deze microauto?

De MOVE microauto is een 45km p/u brommobiel en voor brommobielen heb je een rijbewijs nodig. Dit mag een AM scooterrijbewijs zijn of een autorijbewijs (rijbewijs B). Ook moet je 16 jaar of ouder zijn om dit voertuig te mogen besturen.

 

Superveilige bromauto

move citycar 45 crashtest

De MOVE CityCar onderscheidt zich als de enige brommobiel met een dubbele kreukelzone, en het is tevens het enige model dat een crashtest heeft doorstaan. Dankzij de robuuste rolbeugel blijft de beschermende kooi rondom de passagier en bestuurder volledig intact, waardoor hun ruimte onaangetast blijft.

remsysteem schijfrem microcar move citycar

De 45km p/u microcar beschikt tevens over een uitermate goed remsysteem. Hij heeft namelijk een hydraulisch remsysteem met 4 remschijven. Op ieder wiel zit er dus een schijfrem en dat merk je. De remweg is opmerkelijk kort, en ook dat brengt veel veiligheid met zich mee.

 

Duurzame materialen en een lekker stevige auto

De Move Citycar bromauto is gebouwd met duurzame materialen. Hij voelt lekker stevig aan en ligt erg goed op de weg. Je voelt je beslist veilig wanneer je op topsnelheid rijdt, en kunt ook bijzonder snel door de bochten zonder problemen. De wegligging is echt fantastisch. Kijk maar eens naar de video want daarin doen wij een rijtest.

dashbaord move citycar - 45km microcar

 

Snelheid, bereik, en accupakket bij de Microauto van MOVE

Om te beginnen kun je 45 kilometer per uur rijden met de MOVE CityCar. De snelheidsmeter geeft in praktijk nog zelfs 1 a 2 kilometer per uur meer aan. Met een volle accu haal je een afstand van 100 kilometer. Wel is het natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren wat gebruikelijk is bij elektrische auto’s. Denk daarbij aan het gewicht van alle passagiers bij elkaar, de bandenspanning, de tegenwind, of je de verwarming aan hebt staan, en of je regelmatig bijvoorbeeld een helling op moet. Dat soort zaken kosten gewoonweg meer energie. Kies je voor de uitvoering met airco, dan is dat natuurlijk ook een energievreter.

move microcar citycar opladen 230v stopcontact

De oplader zit ingebouwd in deze MOVE auto dus de ene kant van de laadkabel kan in het 230V stopcontact, en de andere kant rechtstreeks in de auto.

Opladen gaat wel lekker vlug. In 2 uur tijd laadt je zo’n 70% weer bij dus dat is ideaal. Zo kun je snel weer door en nog een heel stuk afleggen. Het accupakket dat MOVE onder de CityCar heeft zitten is een 120Ah loodzuur pakket met een spanning van 60 volt. Dit accupakket heeft dus een totaalvermogen van 7200Wh! Als we dan nog even naar de prijs terugkijken is de MOVE CityCar echt een koopje met alle toeters en bellen erop en eraan die standaard bij de prijs inzitten.

 

Snelheidsmeter en accumeter

cockpit move citycar

Om de rijbeleving nog iets realistischer te maken heeft MOVE ervoor gekozen om de snelheidsmeter analoog te houden en de kilometerteller en batterijmeter digitaal. De kilometerteller wordt echter wel digitaal aangestuurd dus daar zit geen ronddraaiend kabeltje tussen wat stuk kan gaan. De CityCar is echt met zijn tijd mee!

 

Ruimtelijk gevoel binnenin de 45km MOVE CityCar

panoramadak move citycar auto

Je voelt je zeker niet opgesloten in de CityCar van MOVE want hij is groot genoeg voor 2 volwassen passagiers. Bovendien is er een panoramadak bij de prijs inbegrepen welke het ruimtelijke gevoel vergroot. Je kunt heerlijk om je heen kijken, en mocht je te dicht op de streep staan bij het stoplicht, dan kun je via het dakraam alsnog het stoplicht zien.

Ook zonnekleppen, een binnenspiegel, en binnenverlichting ontbreekt natuurlijk niet…

Oh ja, er is ook nog een zonnescherm ingebouwd die je eenvoudig uit kunt trekken. Hiermee voorkom je dat het te warm in de auto wordt wanneer de zon lekker schijnt.

 

Rijden in deze microcar is heel simpel

gaspedaal rempedaal move citycar auto

Rijden in de MOVE CityCar microcar is heel simpel. Het is een kwestie van gas geven, remmen, en sturen. Meer niet! De CityCar is een automaat en dat betekent dat je alleen aan de schakelaar hoeft te draaien om te bepalen of je vooruit wilt rijden, of achteruit. Ga je achteruit, dan zal de camera automatisch aan de achterkant van de auto gaan werken, en wordt in het beeldscherm van de Android autoradio het camerabeeld getoond.

rijstand en knoppen move citycar auto

En in de ECO stand kun je energie besparen. De micro auto zal dan wat langzamer gaan rijden. De snelheid ligt zo rond de 30 kilometer per uur. Daarmee zal je rijbereik wat vergroot worden. Ideaal wanneer je accu bijna leeg is.

Optioneel kun je ook een adapterkabel kopen waarmee je de CityCar kunt opladen aan de laadpaal die voor elektrische auto’s bedoeld is.

 

Android Multimedia systeem aan boord

android autoradio in microcar van move citycar

Een van de gadgets en highlights aan de MOVE CityCar brommobiel is dat hij beschikt over een hightech autoradio met touchscreen en op basis van een Android besturingssyteem. Hij beschikt over WIFI en Bluetooth, en is voorzien van GPS, een autoradio, handsfree bellen, en nog een heleboel meer functies.

Je kunt hem koppelen aan je telefoon en zodoende meer apps downloaden. Je kunt navigeren met Google Maps, Netflix kijken, Spotify muziek streamen, en nog een heleboel meer!

 

MOVE CityCar kopen

move citycar 2024 auto brommobiel

Zoek je een lekkere degelijke kleine elektrische auto die moeiteloos in ieder parkeervak past? In dat geval kun je de MOVE CityCar kopen. Dit voertuig is werkelijk van alle gemakken en luxe voorzien, en zelfs nog uit te breiden met een airco. Rijden is spotgoedkoop want een 100 kilometer afleggen kost je minder dan een euro! Dan kan geen benzinevoertuig meer tegenop. Heb je thuis zonnepanelen dan rijdt je gratis.

 

Specificaties MOVE CityCar

  • Aantal deuren: 2
  • Afmetingen: 2.245 x 1.290 x 1.570 mm
  • Wielbasis: 1.500 mm Banden: 145/70R12
  • Gewicht: 424 kg zonder accu
  • Beveiliging: 2 klapsleutels met centrale deurvergrendeling
  • Remsysteem: hydraulisch, 4x remschijf
  • Versnellingstype: automaat
  • Opladen: laadkabel meegeleverd, 70% in 2 uur, overige 30% in ~6 uur.

 

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie