Move E4 overdekte scootmobiel 45km p/u

De Move E4 is een overdekte scootmobiel in het model van een auto en gaat 45km per uur. Net als een normale auto heeft de overdekte scootmobiel 4 wielen. Ook de manier van bedienen is hetzelfde als een normale auto want de Move E4 heeft een autostuur, een gaspedaal en rempedaal, en zelfs elektrische ramen, ruitenwissers met sproeiers, en centrale deurvergrendeling! Maar deze topper beschikt nog over veel meer luxe. Hij is namelijk ook voorzien van een camerasysteem en display wat achteruit rijden makkelijk maakt, een bluetooth autoradio met MP3 en USB, led koplampen, led dagrijverlichting, schijfremmen rondom, en ga zo maar door!
Ga naar webwinkel >

mint groene move e4 scootmobiel - overdekt

Mag je zonder rijbewijs rijden in deze mini auto van Move?

Ja, je mag in de Move mini auto welke in de categorie scootmobielen valt, zonder rijbewijs rijden en hoeft bovendien geen helm op. Er is een gordel aanwezig net als bij een normale auto, maar ook deze hoef je niet te dragen. De enige voorwaarde in deze overdekte scootmobiel te mogen rijden is dat je 16 jaar of ouder bent, en het voertuig hebt verzekerd. Het type verzekering dat nodig is bij deze overdekte scootmobiel is een normale WA verzekering voor scootmobielen. De kosten hiervoor liggen onder de 100,- euro per jaar!

Hoe rijdt de gesloten scootmobiel in auto model?

move e4 scootmobiel ventilatie stuur dashboard

De Move E4 gesloten scootmobiel is de perfecte keuze voor mensen die gewend zijn aan autorijden en een alternatief zoeken dat het gevoel van een auto benadert. Deze vierwieler biedt een gelijkwaardige ervaring, waardoor de overstap van een traditionele auto naar een scootmobiel minder ingrijpend is.

Het ontwerp van de Move E4 mini-auto doet denken aan een moderne auto van 2024, met een stijlvol uiterlijk en een soepele rijervaring. Deze elektrische auto is snel, stil en krachtig en vereist geen grote krachtinspanning om te sturen. Dankzij het eenvoudige stuursysteem kun je moeiteloos van richting veranderen en zelfs parkeren is een fluitje van een cent, mede dankzij de parkeercamera. Op het display zie je wat er achter je gebeurt, wat veilig inparkeren zonder botsingen mogelijk maakt.

De comfortabele schokdempers zorgen voor een prettige rit, terwijl de luxe opties aan boord ervoor zorgen dat je niets tekortkomt tijdens het rijden. Dit maakt de Move E4 een ideale keuze voor diegenen die comfort en gemak zoeken in een scootmobiel met het gevoel van een auto.

Over welke opties beschikt de Move E4 overdekte scootmobiel?

achteruitrijcamera move e4 scootmobiel

Standaard zijn de volgende opties allemaal aanwezig:

 • Elektrische ramen
 • Elektrische deurvergrendeling met afstandsbediening
 • Binnenverlichting
 • Achteruitrijcamera
 • LCD beeldscherm kleur (dashboard)
 • Bluetooth radio met USB en MP3 ondersteuning
 • LED koplampen
 • LED dagrijverlichting
 • Lichtmetalen 12 inch sportvelgen (geborsteld aluminium)
 • Handrem
 • 2 buitenspiegels
 • Dak dat open kan
 • Ruitenwissers met sproeiers
 • Knop voor vooruit, achteruit, en neutraal
 • Ecomodus voor zuiniger rijden
 • Ventilatiesysteem en kachel
 • Alarmlichten
 • Claxon op het stuur
 • Richtingaanwijzers
 • Extra USB aansluiting (voor tomtom of telefoon houder)
 • Gordel voorin en achterin
 • Opbergvakken in de deur en naast de stoel
 • Start/stop knop (keyless rijden)
 • Optioneel kan een airco ingebouwd worden
 • Ingebouwde oplader 230 volt
 • Loodzuur accu (optioneel Lithium accu)
 • Optioneel laadkabel adapter om op te laden aan laadpaal

Onderhoudsvrije elektromotor van 2000W

De Move E4 blinkt uit met zijn krachtige en onderhoudsvrije elektromotor. Met een vermogen van 2000W, wat neerkomt op bijna 3 pk, is deze motor meer dan in staat om je snel naar de maximale snelheid van ongeveer 45 km/u te brengen. Zelfs het beklimmen van hellingen vormt voor deze scootmobiel geen uitdaging.

Een uniek kenmerk van de Move E4 is de achterbank, waardoor je de mogelijkheid hebt om een extra passagier, of zelfs twee kleinere personen zoals kinderen, mee te nemen. Dit maakt het voertuig in theorie geschikt voor drie personen.

Wat de Move E4 onderscheidt van veel andere scootmobiel auto’s, is dat de motor geen koolborstels bevat. Dit resulteert in een borstelloze en onderhoudsvrije motor. De computergestuurde controller optimaliseert de efficiëntie van de motor en zorgt voor een goed doseerbare snelheid. Deze eigenschappen dragen bij aan een bijzonder prettige rijervaring, waardoor dit gehandicapten- of invalidenvoertuig nog praktischer en aangenamer in gebruik is.

Waar mag je rijden met de E4, de overdekte scootmobiel van Move?

binnenkant move e4 overdekte scootmobiel

Met de overdekte Move E4 scootmobiel, die veel weg heeft van een luxe auto, kun je bijna overal komen waar een standaard scootmobiel ook komt, en vaak zelfs meer. Dit voertuig is speciaal ontworpen voor mensen met een handicap of mobiliteitsbeperking. Je kunt er mee rijden op de stoep, maar let erop dat je niemand hindert. Ook op fietspaden en openbare wegen met een snelheidslimiet van 50, 60, 70 of 80 km/u is de Move E4 toegestaan.

Belangrijk is dat je je snelheid aanpast aan de omgeving, zoals langzamer rijden op de stoep, en je houdt aan de verkeersregels. De regels voor een Canta gelden ook voor de Move E4, wat betekent dat je zelfs in winkelcentra mag rijden. Alleen naar binnen rijden in een supermarkt is meestal niet mogelijk, tenzij de winkel hiervoor specifiek toestemming geeft en de paden breed genoeg zijn.

Past de Move scootmobiel ook in je tuin, schuur, of garage?

witte en groen blauwe move e4 scootmobielen

Voor veel mensen zijn de afmetingen van een voertuig echt belangrijk, vooral als je denkt aan waar je het wilt parkeren, zoals op je oprit, in je garage, of in de tuin. De Move E4 scootmobiel heeft een lengte van 235 cm, een breedte van 110 cm en een hoogte van 153 cm. Dat is mooi binnen de toegestane afmetingen, want een scootmobiel mag niet langer zijn dan 3,5 meter en niet breder dan 1,10 meter.

Daarnaast is het goed om te weten dat volgens de rijksoverheid een scootmobiel tot 45 kilometer per uur mag rijden. Dus met de Move E4 kun je zonder problemen de weg op. Als je 16 jaar of ouder bent, mag je dit voertuig zelf besturen. En het fijne is, je hebt geen rijbewijs of helm nodig om met de E4 te rijden.

Hoeveel kilometer kun je op de accu rijden met de overdekte Move E4 scootmobiel?

donker grijs move e4 gesloten scootmobiel

Met de Move E4 heb je twee keuzes qua accutype: de standaard loodzuur accu of een upgrade naar een lithium accu. Het bijzondere aan de lithium accu is dat deze niet alleen sneller oplaadt (ongeveer 25% sneller dan de loodzuur accu), maar ook een langere levensduur heeft, tot wel 50% langer. Met een lithium accu kun je tot wel 100 kilometer rijden, wat 33% meer is dan met de loodzuur accu. Bovendien is tussentijds opladen geen probleem en heeft dit geen negatieve impact op de accu.

De standaard loodzuur accu biedt een bereik van ongeveer 75 kilometer, maar dit is afhankelijk van meerdere factoren. Zaken zoals het gewicht van de inzittenden, de bandenspanning, tegenwind, het soort wegdek, en het gebruik van de verwarming (die 400W verbruikt) kunnen het bereik beïnvloeden. Wanneer de verwarming aanstaat, neemt het stroomverbruik toe met ongeveer 15%.

Ondanks de hogere kosten van de lithium accu, kan de Move E4 ook geleased worden, wat de maandelijkse kosten met een lithium accu niet veel hoger maakt dan met een loodzuur accu. Dit biedt een flexibele betalingsoptie en maakt de keuze voor een lithium accu financieel toegankelijker.

Hoe veilig is de gesloten scootmobiel Move E4?

De Move E4 scootmobiel is ontworpen met veiligheid als prioriteit, net zoals bij de veiligste auto’s. Hij heeft vier wielen en een gesloten cabine, wat meer bescherming biedt voor zowel de bestuurder als de passagiers. Er is ook een veiligheidsgordel aanwezig, maar het is niet verplicht om deze te gebruiken.

Een bijzonder kenmerk van de Move E4 is het geavanceerde remsysteem. Elk wiel heeft zijn eigen schijfrem, en deze werken op oliekracht, net zoals de remmen van normale auto’s. Dit betekent dat je niet veel kracht hoeft te zetten op het rempedaal om de scootmobiel snel tot stilstand te brengen. Het systeem is effectief en zorgt ervoor dat je veilig en snel kunt stoppen.

Daarnaast zijn de remmen van de Move E4 betrouwbaar, duurzaam en vergen ze weinig onderhoud, wat goed is voor de veiligheid en ook voordelig is vanuit een financieel oogpunt. Dit maakt de Move E4 een ideale optie voor wie op zoek is naar een veilige en onderhoudsvriendelijke scootmobiel.

Hoeveel mensen passen er in de Move E4 scootmobiel?

ruimte achterbank move e4 scootmobiel

Met een beetje proppen passen er 3 personen in de Move E4 scootmobiel. Voorin kan een volwassenen prima zitten zonder compromissen te sluiten. Achterin wordt het wel wat krap voor 2 mensen volwassenen, maar 2 kinderen zou prima gaan. Zowel voorin als achter in de elektrisch 45km p/u auto is er een gordel aanwezig.

Heeft deze mini auto ventilatie en verwarming?

Jazeker! Deze 45km per uur mini auto zonder rijbewijs beschikt over ventilatie die je harder en zachter kunt zetten, en over verwarming. Optioneel kun je hem ook nog eens uitbreiden met een airco. Bovendien kun je niet alleen de ramen openzetten bij warm weer, maar ook het dakraam!

dakraam move e4

Kan de Move E4 opgevoerd worden?

Helaas kan de Move E4 niet opgevoerd worden. 45 kilometer per uur is zijn maximum snelheid. Sneller kan hij niet gemaakt worden, wat overigens ook niet is toegestaan. Een scootmobiel mag volgens de wet niet sneller kunnen rijden dan 45km p/u.

Waar kun je de Move E4 kopen?

move e4 kopen

De Move E4 kun je kopen bij onze partner in scootmobielen. Je kunt hem daar betalen met iDeal maar ook kopen op afbetaling. Kopen op afbetaling wordt leasen genoemd. In tegenstelling tot een auto leasen ga je hier een financial lease aan. Dit wil zeggen dat je het aankoopbedrag financiert. Het voordeel hiervan is dat de betaalregeling heel soepel is. Je kunt tussentijds extra aflossen of zelfs het hele bedrag boetevrij inlossen.

Hoeveel garantie zit er op het gehandicapten/invaliden voertuig?

Standaard worden scootmobiel, gehandicaptenvoertuigen, en invalidenvoertuigen voorzien van 2 jaar fabrieksgarantie. Een kleine kanttekening is wel dat je de onderhoudsintervallen gerespecteerd moet hebben. Voor dergelijke elektrische voertuigen geld een keer per jaar een onderhoudsbeurt of binnen de eerste 1500 kilometer, en de beurten daarop binnen de volgende 4000 kilometer.

Specificaties

De specificaties van de Move E4 overdekte scootmobiel zijn:

 • Loodzuur accupakket: 60V 80Ah, bereik 70-80 kilometer, oplaadtijd 5-6 uur
 • Lithium accupakket (optie): 60V 100Ah, bereik 90-110 kilometer, oplaadtijd 4-5 uur
 • Lengte: 2350 mm, Breedte: 1100 mm, Hoogte: 1530 mm
 • Afstand tussen de wielen (wielbasis): 1580 mm
 • Bodemvrijheid: Minimaal 105 mm
 • Aantal personen: Ruimte voor 1 tot 3 personen
 • Stuurpositie: In het midden geplaatst
 • Motorvermogen: 2000W gelijkstroommotor
 • Oplader compatibiliteit: 110V tot 240V
 • Remtype: Hydraulisch
 • Remmen: Schijfremmen aan zowel voor- als achterzijde
 • Transmissie: Automatisch.
 • Besturing van de versnelling: Volledig automatisch
 • Bandenmaat: 125 / 65 / R12
 • Materiaal wielnaaf: Aluminiumlegering

 

5/5 - (4 stemmen)

4 gedachten over “Move E4 overdekte scootmobiel 45km p/u”

  • Dit hangt een beetje van het budget af en of je wel of geen garantie wilt. Goede 2de hands scootmobielen, dus met een accu die voorlopig nog even mee kan, zijn meestal vrij prijzig. Marktplaats zou een optie kunnen zijn maar let dan altijd goed op de onderhoudshistorie en dan met name de accu’s. In veel gevallen wil je weten waarom mensen de scootmobiel willen verkopen. Vaak is het omdat de vervanging van het accupakket er aan zit te komen en dan moet je snel rekenen op een 600 euro of meer. In sommige gevallen kan het lonend zijn om voor een nieuwe instap scootmobiel te gaan waarbij je 2 jaar garantie krijgt. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe scootmobielen (3 wielers) die je kunt kopen vanaf 2000,- euro en die een 25km p/u kunnen halen.

   Beantwoorden
 1. Jammer dat er naast de bestuurdersstoel zo’n bak zit! Ik heb het geprobeerd,edoch… maar ik kan niet met goed fatsoen op die stoel gaan zitten ( mijn been wil niet mee) Aan de andere kant zit de handrem, daar kan ik ook niet overheen!

  Zou U een oplossing weten?

  Beantwoorden

Plaats een reactie