De beste scootmobielen met 3 wielen van 2023 – Test en Review

Welk scootmobiel met 3 wielen is het beste? Wij hebben speciaal voor jou de beste scootmobielen geselecteerd met 3 wielen. De TOP 3 beste zijn allemaal van hetzelfde merk en dit zijn tegelijkertijd echte prijsvechters. Ze gaan de concurrentie aan met de meer bekende en vooral erg dure merken. Duurder is niet altijd beter, dan bewijst deze test, want we hebben vooral op mogelijkheden, het rijcomfort, en kwaliteit gelet.

 

Waarop is gelet bij de scootmobielen test?

Bij de scootmobielen test hebben we gelet op:

  • Kwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Rijcomfort
  • Snelheid
  • Prijs/kwaliteitverhouding

beste scootmobiel met 3 wielen

Kwaliteit van een scootmobiel

kwaliteit duim icoonKwaliteit bij een scootmobiel is heel belangrijk want op de eerste plaats wil je dat hij betrouwbaar is. Niets is zo vervelend om onderweg met pech te komen staan. Betrouwbaarheid is dus een heel belangrijke factor in onze test geweest.

Kwaliteit meet zich ook met degelijkheid. Zijn de onderdelen voldoende stevig en kunnen ze tegen een stootje? Zitten ze goed vast en gaan ze niet na verloop van tijd rammelen? En hoe voelen de onderdelen op de scootmobiel aan? Voelt dit goedkoop en plastic aan, of is de kwaliteit ook voelbaar?

 

Wat zijn de mogelijkheden van de scootmobiel?

mogelijkheden icoonDe mogelijkheden zijn ook van belang bij een scootmobiel. Je wilt immers de scootmobiel voor alles kunnen inzetten en kunnen gebruiken. Het is wellicht de enige manier voor jou om van A naar B te komen dus er is geen alternatief. Je wilt dus ook dat je scootmobiel veilig is in het verkeer, voldoende snelheid kan maken, en dat je er overal mee naartoe kunt, van huisarts tot aan de supermarkt. En natuurlijk wil je ook een bezoekje kunnen afleggen aan vrienden en familie. Deze zaken behoren dan tot de mogelijkheden.

 

Hoe is het rijcomfort?

rijcomfort scootmobiel icoonHet rijcomfort is wederom een belangrijk ding. Je wilt immers een goed verend onderstel hebben zodat de schokbrekers de klappen opvangen en niet dat je dat met je lichaam moet doen. Een diepe kuil kan bijvoorbeeld behoorlijk pijnlijk aanvoelen in de nek, schouders, rug, of op andere plaatsen in het lichaam. En dat wil je natuurlijk niet ervaren. Daarom moeten de beste scootmobielen ook een geweldige vering hebben om alle ongemakken zo veel mogelijk te verzachten.

 

Hoe snel kan de scootmobiel rijden?

snelheid rijdenSnelheid speelt een grotere rol dan je zou denken bij een scootmobiel. 80% van de ondervraagde zou graag willen dat zijn of haar scootmobiel sneller kon rijden. De meeste mensen hadden een scootmobiel die tussen de 8 en 12 kilometer per uur ging, en dat vond men echt te langzaam. Op de stoep is dat uiteraard geen probleem, maar wanneer je naar de supermarkt 3 kilometer verderop toewilt dan maakt snelheid een groot verschil. Je wordt namelijk door menig fietser ingehaald op het fietspad en schrikt iedere keer weer als iemand je vanuit het niets voorbij komt. Met een snelle scootmobiel heb je daar veel minder last van en je bent bovendien een stuk sneller op de plaats van bestemming. Ook de snelheid hebben wij dus laten meewegen in de test van de beste scootmobielen van 2023.

 

Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding?

prijs kwaliteit scootmobiel verhoudingEn tot slot hebben de prijs en kwaliteitverhouding. Nu willen we uiteraard voor zo min mogelijk geld een scootmobiel kopen, maar we willen ook het beste van het beste als het gaat om mogelijkheden, snelheid, gebruiksgemak, en kwaliteit.

Er zijn wat heel dure scootmobielen op de markt te verkrijgen waarbij we onze vraagtekens neerzetten waarom ze nou zo duur zijn. Waarschijnlijk omdat de merken veel geld in hun naamsbekendheid pompen en dat verzekeraars ze probleemloos vergoeden. Maar of ze nu direct beter zijn lijkt in onze test zeker niet het geval. Vaak zijn het achterhaalde modellen op technisch vlak, en zijn de mogelijkheden en met name de snelheid niet meer van deze tijd. Voor een veel lagere prijs kun je minstens net zo goede scootmobiel kopen, en dat bewijst onze test. De beste 3 scootmobielen met 3 wielen in onze test zijn wederom bijzonder scherp geprijsd!

 

 

De beste scootmobiel, de nummer 1, 2, en 3

Tegenwoordig kun je voor niet al te veel geld een goede scootmobiel kopen, en dat is duidelijk geworden in de test. Wij hebben 30 scootmobielen met elkaar vergeleken en 3 modellen hebben het in onze ’top 3 beste scootmobielen’ weten te schoppen. Ze zijn zelfs allemaal van hetzelfde merk en dat doet de fabrikant eer aan. Bovendien is de importeur Nederlands en is de levertijd bijzonder snel. Binnen 5 dagen kun je hem in huis hebben! Dit voordeel hebben wij niet meegenomen in de beoordeling.

  1. Op #1 staat de IVA Z1000 met een score van 5,0/5
  2. Op #2 staat de IVA E1000 met een score van 4,7/5
  3. Op #3 staat de IVA A1000 met een score van 4,5/5

beste-scootmobiel-van-2022-met-3-wielen-test

 

De NR1: de IVA Z1000 scootmobiel scoort de meeste punten

In onze test scoort de IVA Z1000 scootmobiel de meeste punten, en daarom komt hij als beste scootmobiel van 2023 naar voren.

IVA-z1000-beste-scootmobiel

Nu hebben alle 3 de modellen een geweldig goede rijervaring, maar er kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn.

De Z1000 scoort de meeste punten omdat hij een fantastische prijs heeft vergeleken met wat je krijgt. De prijs/kwaliteitverhouding is waanzinnig goed!

Hij rijdt niet alleen fantastisch, maar zitten doet hij ook heerlijk. De luxe stoel biedt veel steun, en er zijn armleuningen die verstelbaar zijn. De rugleuning is net als de A1000 lekker hoog en dat biedt wat extra comfort, zeker bij lange ritten.

iva-z1000-scootmobiel-dashboard-achterkant

Daarnaast is er ook LED verlichting aanwezig wat je nog beter zichtbaar maakt in het verkeer, en een USB aansluiting zodat je ook eenvoudig onder het rijden je telefoon op kunt laden. Zo ben je altijd bereikbaar!

Mocht je er op uit willen trekken dan kun je tevens de USB aansluiting gebruiken voor bijvoorbeeld een tomtom navigatie die je op het stuur kunt laten monteren. Zo kun je weer nieuwe routes ontdekken!

De Z1000 van IVA heeft een topsnelheid van 20 kilometer per uur en dat is een heel stuk sneller dan dat de meeste scootmobielen kunnen. Met dit model wordt je niet snel ingehaald door een fietser!

En met een reikwijdte (actieradius) van 45 kilometer kun je behoorlijk lange tochten maken. Je kunt dus makkelijk 20 kilometer van huis, en weer veilig terug komen zonder je zorgen te maken of de accu het wel redt.

Een ander pluspunt van de IVA Z1000 scootmobiel is dat hij beschikt over een onderhoudsvrije motor met een vermogen van 1000 Watt. De motor is bijzonder sterk en daarmee kun je ook moeiteloos een steile helling beklimmen zonder dat hij tegensputtert.

De Z1000 scootmobiel heeft een zeer degelijke bouwkwaliteit, en moet jaren meekunnen. Zijn geweldige vering en 10 inch wielen zorgen bovendien voor een zeer stabiele rijeigenschappen. De wheeliebar achterop zal voorkomen dat de scootmobiel te ver naar achter kan kantelen wanneer je een hoge stoep op zou rijden.

De stoel is zeer goed te verstellen en kan ook naar voor en naar achter worden versteld. Zo kunnen kleine bestuurders prima zitten, maar ook zeer lange mensen. Er is namelijk bijzonder veel beenruimte aanwezig!

Spulletjes kun je eenvoudig meenemen en opbergen. Vooraan is een dashboardkastje en onder de stoel is een ruim opberg vak. Deze ruimte is tevens met slot afsluitbaar zodat je waardevolle spullen veilig mee kunt nemen.

En wat het design betreft van de scootmobiel is dit wederom een winnaar. Hij oogt sportief en is helemaal van deze tijd. Bovendien zit er in de voorkant LED dagrijverlichting aanwezig waarmee je niet snel over het hoofd wordt gezien. Hij is dus ook heel veilig!

Alle modellen die wij aan de test hebben onderworpen zijn uitgerust met een instelbare maximumsnelheid. Je kunt de scootmobiel daarmee beperken op 6 km per uur voor op de stoep, 15 km per uur, en 20 km per uur. Zo kun je in iedere situatie de scootmobiel zo instellen dat je niet per ongeluk te hard rijdt. De 6 km per uur stand is ook voor in de supermarkt erg handig.

Specificaties vergelijken? Scrol dan helemaal naar beneden.


De NR2: de IVA E1000 scootmobiel scoort met zeer veel waardering!

Op de 2de plaats komt de IVA E1000 scootmobiel. Ook dit is een heel goed scootmobiel waarbij je veel waar krijgt voor je geld. Net als de Z1000 en A1000 heeft deze scootmobiel een topsnelheid van 20 kilometer per uur waardoor je in korte tijd grote afstand kunt overbruggen.

iva e1000 scootmobiel 3 wielen best getest

De reden waarom de IVA E1000 op de 2de plek is gekomen is doordat de rugleuning wat lager is dan bij de IVA Z1000 of IVA A1000.  Bij de Z1000 en A1000 is deze namelijk 53 cm hoog en bij deze IVA E1000 is die 32 cm hoog. Dit kan een voordeel zijn maar ook een nadeel. Sommige mensen hebben vanwege hun beperking liever een lage rugsteun wat door sommige wordt ervaren als extra bewegingsvrijheid. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze.

Wat de IVA E1000 scootmobiel net als de IVA A1000 ook mist is een USB aansluiting, en LED verlichting is ook niet bij de E1000 aanwezig. Mocht je beide niet interessant vinden dan kun je een paar honderd euro uitsparen want deze IVA E1000 is toch 300,- euro goedkoper.

iva e1000 scootmobiel ruimte onder stoel en stuur

Wat de elektromotor betreft is de E1000 net als de nr1. scootmobiel – Z1000 – ook uitgerust met een krachtige 1000 Watt motor. Wat bij alle modellen gelijk is, is dat de motor onderhoudsvrij is, en die een scootmobiel leven lang meegaat. In tegenstelling tot veel andere modellen zijn dit type motoren dus niet uitgerust met koolborstels die na verloop van tijd slijten.

Ook de IVA E1000 heeft voor de rest een erg prettig zittende stoel met goede verstelmogelijkheden. De stoel kan zowel naar voren als achteren, en de armsteunen zijn ook te verstellen. Qua rijcomfort scooter hij net zo goed als de anderen in de test. De 10 inch wielen bieden samen met de schokbrekers een zeer goede en stabiele wegligging waarbij je weinig ervaart van de hobbels en/of kuilen in het wegdek.

Het rijbereik, wat ook een belangrijk aspect is bij scootmobielen, ligt voor alle modellen uit de test rond de 45 kilometer. De IVA A1000 haalt net een paar kilometer meer op de accu wat te maken heeft met de iets minder krachtige maar tegelijkertijd zuinigere motor. Ondanks dat is 45 kilometer boven gemiddeld voor een scootmobiel, en zeker in deze prijsklasse!

Ook de bouwkwaliteit van deze IVA scootmobiel is van hoog niveau. Hij is degelijk afgewerkt en zeer betrouwbaar waardoor hij lekker lang mee kan.

Bovendien beschikt deze 3 wiel scootmobiel ook over een bagageruimte onder de stoel en een bagagevak onder het stuur waardoor je eenvoudig wat spulletjes mee kunt nemen.

En wat het design betreft is het ook een fraai 2023 model waarop je zeker gezien mag worden! Een van de positieve kenmerken van de E1000 is dat het een heel vlotte scootmobiel is want hij reageert snel op de gashendel en rijdt ook heel pittig.

Specificaties vergelijken? Scrol dan helemaal naar beneden.


 

De NR3: de IVA A1000 scootmobiel met een bijzonder fraai design!

De NR3 in onze test van beste scootmobielen van 2023 is de IVA A1000 geworden. Eigenlijk had dit model de winnaar moeten zijn in de test maar aangezien hij ook de duurste is van de 3, en de prijs ook in onze test een rol speelt, is de A1000 driewiel scootmobiel op de 3de plek gekomen.

Als je design heel belangrijk vindt, dan is de A1000 een van de mooiste scootmobielen met 3 wielen die je maar kunt kopen! Met zijn retro design steel je beslist de show!

Dit model heeft een geintegreerd windscherm, fraaie LED dagrijverlichting in de koplamp, en LED verlichting aan de achterkant. Er is een voorbereiding voor speakers welke je eventueel achteraf kunt laten inbouwen om zodoende je eigen muziek te spelen.

iva a1000 scootmobiel 3 wielen best getest

Het comfortabele grote stuur welke ergonomisch is gevormd zorgt beslist voor een aangenaam rijcomfort. Sturen gaat niet alleen heel licht en soepel maar de draaicirkel is bij 3 wiel scootmobielen ook heerlijk klein waardoor je weinig ruimte nodig hebt om je te manoeuvreren. Zeker in smalle gangpaden, bijvoorbeeld in de supermarkt, doet deze scootmobiel het verrassend goed!

In vergelijking met de andere 2 geteste gehandicaptenvoertuigen, heeft de A1000 van IVA de minst krachtige motor. De elektromotor heeft een vermogen van 650 Watt en dat is voor alledaags gebruik meer dan voldoende. Uiteraard kun je ook een helling oprijden maar dan bestaat de kans dat je iets aan snelheid verliest.

Een van de sterke punten van de IVA A1000 is dat het stuur een stuk meer naar de bestuurder staat dan bij de andere 2 scootmobielen uit de test. Dat betekent dat hij uitermate geschikt is voor korte (kleine) bestuurders.

scootmobiel iva a1000 met 3 wielen best getest

De topsnelheid van deze scootermobiel is wederom 20 kilometer per uur, en dat is fantastisch snel. En met een reikwijdte (actieradius) van 50 kilometer houd niets je meer tegen. Ineens wordt alles mogelijk en bereikbaar!

De lekkere grote 10 inch wielen zorgen samen met de uitstekende schokbrekers ervoor dat je rit zeer comfortabel verloopt. Van kuilen en/of hobbels in het wegdek zal je zeer weinig opmerken, want qua veergedrag behoort deze scootmobiel tot een van de beste die er is.

Ook de stoel zit heel comfortabel en is geschikt voor lange afstanden. De luxe stoel kun je goed prima verstellen zodat korte en lange mensen uitstekend kunnen zitten zonder compromissen te sluiten. Er is veel voetruimte en dat verhoogt het gevoel van vrijheid. De armleuningen zijn tevens verstelbaar zodat je heel ontspannen kunt rijden.

scootmobiel iva a1000 speakers led dashboardkastje

Onder de stoel vind je een opbergvak waar je kleine spullen in kunt opbergen. De stoel kun je ontgrendelen en naar voren klappen. Dit gaat makkelijker dan je zou denken. Aan de voorkant is er een dashboardkastje aanwezig over de hele breedte van de scootmobiel, en daar kun je heel veel spullen kwijt die je direct voor het grijpen hebt.

Net als de andere 2 modellen heeft ook de IVA scootmobiel A1000 een Lithium accu die snel is op te laden. Een Lithium accu kun je van 0 naar 75% al in 2 tot 3 uur opladen, en dat verhoogt het gebruiksgemak. In het dashboard van de scootmobiel kun je tevens duidelijk aflezen hoeveel energie er nog in de accu zit en hoeveel je er nog mee kunt rijden.

Ook de A1000 heeft 3 maximum snelheden waaruit je kunt kiezen. Wederom is dit 6 km p/u, 15 km p/u, en 20 km p/u. De 6 km p/u stand is ideaal wanneer je op de stoep rijdt of in de supermarkt. Zo voorkom je dat je niet per ongeluk sneller dan 6 km per uur rijdt. En wil het fietspad op en meer snelheid maken, dan kun je hem in de snelste stand zetten waardoor je 20 kilometer per uur kunt halen.


 

De specificaties van de scootmobielen naast elkaar

IVA A1000 IVA E1000 IVA Z1000
Motor & Accu
Topsnelheid 20 km p/u 20 km p/u 20 km p/u
Bereik (actieradius) 50 kilometer 45 kilometer 45 kilometer
Type accu Lithium Lithium Lithium
Accu capaciteit 60V 20Ah 60V 20Ah 48V 20Ah
Oplaadtijd 5 uur 5 uur 5 uur
Wattage motor 650W 1000W 1000W
Motor onderhoudsvrij ✔️ ✔️ ✔️
Zitcomfort
Verstelbare armsteunen ✔️ ✔️ ✔️
Stoel verstelbaar ✔️ ✔️ ✔️
Ergonomisch stuur ✔️ ✔️ ✔️
Uitrusting
USB ✔️
LED ✔️ ✔️
Wheeliebar ✔️ ✔️ ✔️
Opbergruimte onder stoel ✔️ ✔️ ✔️
Dashboard kastje ✔️ ✔️ ✔️
snelheid beperking instelbaar ✔️ ✔️ ✔️
Windscherm ✔️
Signaal bij achteruit rijden ✔️ ✔️ ✔️
Afmetingen
Lengte 160 cm 160 cm 160 cm
Breedte 70 cm 70 cm 70 cm
Hoogte (hoogste punt) 108 cm 108 cm 108 cm
Hoogte rugsteun 53 cm 32 cm 53 cm
Wielmaat 10 inch 10 inch 10 inch
Betaal mogelijkheden
Prijs € 2249,- € 1799,- € 2099,-
Betalen per maand 29 p/m 29 p/m 29 p/m
In 3 termijnen zonder rente Mogelijk Mogelijk Mogelijk
Bekijk aanbieding Zie laagste prijs Zie laagste prijs Zie laagste prijs
4.4/5 - (24 stemmen)

Plaats een reactie