For Motion 45 (Forty-5) – Snelste 4 wiel scootmobiel van Nederland (45km)

De For Motion Forty-5 (45) is werkelijk een primeur! De For Motion 45 is namelijk de snelste scootmobiel van Nederland! Deze snelle scootmobiel met 4 wielen haalt namelijk een snelheid van 45 kilometer per uur! En alles wat andere normale scootmobielen kunnen, dat kan en mag dit 45km p/u model ook. Bovendien rijdt hij nog beter dan 95% van de scootmobielen en is zijn wegligging uitmuntend! In deze scootmobiel review gaan we diep in op alle mogelijkheden. We hebben ook een uitgebreide video waarin we niet alleen de hoge topsnelheid laten zien, maar ook door het gras rijden en stoepranden meenemen!
Ga naar webwinkel >

for motion forty-5 Scootmobiel 45km snelheid

Hoe hard mag je met een scootmobiel rijden?

De eerste vraag die bij je op zal komen is: “Mag dat wel, 45km per uur?”. Ja, een scootmobiel mag wettelijk 45 km per uur kunnen rijden en mag ook gewoon de openbare weg op. Bovendien hoef je geen helm te dragen en heb je geen rijbewijs nodig! Met de For Motion 45km per uur scootmobiel mag je zelfs de supermarkt mee naar binnen, en dat kan gezien zijn afmetingen ook gewoon.

Er gelden natuurlijk wel verkeersregels en daar moet iedereen zich aan houden. Simpel gezegd betekent dat maximaal 6km per uur op de stoep en maximaal 25km per uur op het fietspad. En verder is er natuurlijk een maximumsnelheid binnen de bebouwde kom, of je nu in een auto zit of op een scootmobiel. Staan de verkeersregels het toe dat je bijvoorbeeld 50km per uur mag rijden, dan kun je met deze vierwiel scootmobiel dus helemaal het gas opentrekken.

Kort samengevat zijn dit de scootmobiel regels:

Wanneer je je op de weg begeeft met een scootmobiel, is het van belang om te weten hoe hard je mag rijden. Voor scootmobielen zijn er specifieke snelheidsregels die je dient te volgen voor de veiligheid van jezelf en anderen:

 1. Als je met je scootmobiel op de stoep rijdt, is de snelheidslimiet beperkt tot 6 kilometer per uur om voetgangers niet in gevaar te brengen.
 2. Wanneer je je op een (brom)fietspad bevindt binnen stedelijke gebieden, dan is de toegestane snelheid 30 kilometer per uur. Echter, als je buiten deze gebieden bent, mag je de snelheid verhogen tot 40 kilometer per uur.
 3. Mocht je besluiten met je scootmobiel de rijbaan op te gaan, zowel binnen als buiten stedelijke zones, dan mag je niet harder rijden dan 45 kilometer per uur. Dit is om te zorgen voor een veilige verkeersstroom.

voorkant 4-motion scootmobiel 45 snelste scootmobiel van nederland

Wie mag er op de For Motion Forty-5 scootmobiel rijden?

Iedereen mag op de For Motion Forty-5 scootmobiel die 45 kilometer per uur haalt rijden. Wel geldt er een minimumleeftijd van 16 jaar oud. Bovendien ben je niet verplicht om een helm te dragen, ook niet bij 45, of in het bezit te zijn van een rijbewijs. Scootmobielen zijn namelijk uitgezonderd op deze regels.

45km p/u Scootmobiel regels samengevat:

 • Minimumleeftijd 16 jaar
 • Geen rijbewijs
 • Geen helmplicht
 • Alleen scootmobiel WA verzekering nodig
 • Ook zonder lichamelijke beperking mag je hierop rijden

For Motion 45 review video

We beginnen eerst met de review video van de For Motion 45 (Forty-5). Hierin laten we een uitgebreide rijtest zien zodat je exact weet wat je kunt verwachten van deze alleskunner!

ForMotion Scootmobiel voor 2 personen

Wil je een scootmobiel voor 2 personen kopen, dan kun je gaan voor een tandem scootmobiel, maar ook voor de For Motion 45. De Forty-5 is namelijk eenvoudig om te toveren in een 2-persoons scootmobiel. Het grote voordeel is dat hij niet 2x zo lang is als de tandem scootmobiel. De 45 van For Motion is weliswaar een tikkeltje groter dan de doorsnee scootmobiel, maar dat geeft je tegelijkertijd zijn robuuste bouw en sublieme wegligging.

Door aan een hendel te trekken verschuif je eenvoudig de stoel naar achter, en verschijnt er een nieuwe zitplaats voor de bestuurder. De passagier kan plaats nemen op de luxe stoel. De scootmobiel biedt aan 2 personen een comfortabele zitplek.

scootmobiel voor 2 personen

Rijbereik en accuopties van de Forty-5

 1. Lood accu met 40km bereik
 2. Lithium accu met 60km bereik
 3. Lithium accu met 100km bereik
 4. Lithium accu met 150km bereik

Voordelen van een Lithium accu is sneller opladen, tussendoor bijladen geen probleem, en een veel langere levensduur.

 

For Motion Forty-5 scootmobiel met 4 wielen heeft een geweldige wegligging

De For Motion Forty-5 – 45km/u scootmobiel heeft een geweldige wegligging. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien is ieder wiel voorzien van een eigen schokbreker, en dat zorgt voor een zeer comfortabele vering en weggedrag. Moeiteloos kun je met de scootmobiel de stoep op en af rijden zonder je maar een moment onveilig te voelen. De stabiliteit van de For Motion scootmobiel is ongekend en uiterst stabiel. Zelfs met hoge snelheden een verkeersdrempel nemen of door de bocht is met deze wegpiraat kinderspel.

onderstel schijfrem vering for motion forty-5 - autocup

45km/u scootmobiel met hydraulisch remsysteem met schijfremmen

De For Motion Forty-5 heeft een hydraulisch remsysteem met schijfremmen. Nu is dat voor een scootmobiel tegenwoordig niet heel bijzonder meer, maar wel wanneer alle 4 de wielen van een scopotmobiel voorzien zijn van een eigen remschijf. De 45km/u scootmobiel van For Motion zet dankzij zijn remsysteem ongekende remprestaties neer. De remweg is bijzonder kort, en dat maakt het rijden nog veiliger op een scootmobiel die 45 kilometer per uur kan halen!

Een bijkomend voordeel van een hydraulisch remsysteem, zoals bij deze For Motion scootmobiel aanwezig is, is dat de kracht inspanning die je moet leveren om te remmen echt minimaal is. Je hoeft niet hard te knijpen in de remgrepen want zachtjes inknijpen is al voldoende. Hierdoor kunnen ook oudere mensen en mensen met gewrichtsklachten in de handen toch op een veilige manier goed remmen.

 

Een 45km/u – 4 wiel scootmobiel met een geweldige rijervaring

Het zal ons niet verbazen dat jong en oud graag op de For Motion Forty-5 scootmobiel wilt rijden, want deze 4 wiel scootmobiel rijdt net als een Quad, maar dan helemaal elektrisch. Elektrisch rijden heeft een heleboel voordelen. Zo accelereert de 45km per uur scootmobiel sneller dan een scooter of ebike, en heeft hij een hoge topsnelheid waarbij je geen helm hoeft te dragen. Scooter rijden zonder helm kan dus legaal met de For Motion scootmobiel op 4 wielen! Zelfs een rijbewijs is voor deze elektrische vierwieler niet nodig.

Je bent dus uiterst vlot op topsnelheid en kunt zowel op de openbare weg rijden, op het fietspad, en op de stoep. Je mag ermee een winkel binnen en zelfs door een grasveld of bospad heenrijden is geen enkel probleem voor deze alleskunner.

4 wiel scootmobiel - for motion forty-5 display

5/5 - (18 stemmen)

Plaats een reactie