Met welke Tesla’s kun je levenslang gratis superchargen?

Is laden bij een supercharger gratis? Het antwoord op deze vraag is grotendeels ‘nee’. Over het algemeen is het laden bij een supercharger niet gratis, zelfs niet als je een Tesla bezit. Echter, zoals bij veel dingen, zijn er uitzonderingen.

 

Wie komt in aanmerking voor levenslang gratis superchargen?

Specifiek, eigenaren van een oudere Tesla Model S of Model X hebben het privilege van levenslang gratis superchargen. Dit geldt alleen voor auto’s die zijn besteld vóór 15 januari 2017 en geleverd zijn vóór 15 april 2017. Heb je een nieuwere Model X of Model S? Dan is gratis superchargen helaas niet mogelijk. Indien jouw oudere Model S of Model X in de afgelopen jaren is doorverkocht via Tesla zelf, dan vervalt eveneens het gratis superchargen. De levenslange gratis superchargen-optie blijft alleen geldig als de auto wordt verkocht door particulieren of andere autodealers.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Hoe controleer je of een Tesla gratis superchargen heeft?

Wil je weten of een specifieke auto levenslang gratis superchargen heeft? Die informatie is alleen beschikbaar via het Tesla-account van de auto. Hier kun je de nodige details vinden en ook bevestigen of het voordeel van gratis superchargen overdraagbaar is naar de nieuwe eigenaar.

 

Kosten van Superchargen voor Tesla

Het is belangrijk om te benadrukken dat meer dan 95% van de Tesla-eigenaren betaalt voor superchargen. De tarieven fluctueren en zijn de afgelopen periode aanzienlijk gestegen. Ooit was superchargen relatief voordelig, met kosten rond de 20-25 cent per kWh. Nu zijn de tarieven ongeveer verdrievoudigd en betaal je gemiddeld zo’n 75 eurocent per kWh. Tesla hanteert wel variabele tarieven, wat betekent dat laden ’s nachts voordeliger kan zijn dan overdag.

Wil je de huidige tarieven zien? Dat kan alleen in de auto. Zoek een supercharger op en klik op het pictogram. Een pop-up toont dan de actuele kosten per kWh. Voor een snelle locatiezoekopdracht kun je ook in de Tesla-app op je telefoon naar ‘Locaties’ gaan. Swipe naar onderen om laadpunten in de buurt te zien en klik dan op ‘Verzenden naar auto’.

 

Superchargen voor niet-Tesla elektrische auto’s

Heb je geen Tesla, maar rijd je een andere elektrische auto? Ook dan kun je opladen bij Superchargers, maar je betaalt dan vaak iets meer dan Tesla-eigenaren.

 

Merendeel van Tesla-eigenaren betaalt

Hoewel het merendeel van Tesla-eigenaren betaalt voor superchargen, bestaan er nog steeds mogelijkheden om toegang te krijgen tot levenslang gratis superchargen. Dit hangt echter sterk af van het model en het bouwjaar van de auto, evenals van het supercharge-beleid

4.5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie