Neem een eigen laadpaal voor je elektrische auto voor de deur

Er komen steeds meer elektrische auto’s bij, maar de grote vraag is… zijn er wel laadpalen genoeg? En hoe zit het nu met het opladen van je elektrische auto? Waar en hoe doe je dat?

Hoe je elektrische auto opladen?

Ga je een elektrische auto kopen, dan wil je hem ook kunnen opladen. Gelukkig heeft de elektrische auto en laadaansluiting die universeel is. Dat betekent dat je overal onderweg kunt stoppen en de auto kunt bijladen. Echter wil je natuurlijk ook dat je thuis gewoon je elektrische auto kunt opladen, en daar zijn verschillende oplossingen voor.

elektrische auto opladen onderweg

Goedkope manier van opladen

Je kunt voor de goedkoopste (onhandige) oplossing gaan en een lader gebruiken die werkt via het stopcontact, maar het opladen van de accu van je elektrische auto zal dan heel lang duren. Denk aan 12 uur.

Beste manier van opladen

De duurdere maar betere oplossing is een laadpaal thuis laten installeren. Zo kun je snel de accu opladen en bovendien is het opladen via de thuis laadpaal nog voordeliger dan via het stopcontact. De laadpaal wordt dan op een handige plek in overleg gemonteerd zodat je in een handomdraai zonder al te veel gedoe je auto kunt opladen.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Onderweg je auto opladen

Onderweg kun je verschillende laadpalen tegenkomen. Het verschil zit hem in het vermogen dat de laadpaal kan leveren.

  • 3,7 kW
  • 11 kW
  • 22 kW

Om onderweg een auto te kunnen opladen heb je een laadpas nodig.

Hoe meer vermogen de laadpaal kan leveren, hoe sneller de auto opgeladen kan worden. Vaak is het handig om vooraf uit te zoeken waar de snellaad laadpalen zich bevinden voordat je van huis vertrekt, mits je thuis een laadpaal laten installeren van 22 kW of nog zelfs meer! Zo kun je in 30 minuten de auto helemaal opladen.

oplaad aansluiting auto elektrisch

Laadpaal thuis laten installeren

Wanneer je aan het overwegen bent om een elektrische auto te kopen, of er al een bezit hebt (of besteld hebt), dan is het handig om je te laten informeren door een bedrijf die laadpalen installeert bij je thuis. Zo weet je meteen wat er mogelijk is, uit welke smaakjes je kunt kiezen, en wat de kosten zijn.

Voordelen van thuis je auto opladen

Er zijn meerdere voordelen op te noemen waarom je liever thuis je auto zou opladen. Een van de belangrijkste is het gemakt, het comfort, en dat je goedkoper uit bent.

  • Thuis laden kost €0,21 – €0,35 per kW
  • Onderweg opladen kost €0,30 – €0,59 per kW

Met een thuis laadpaal kun je dus zeker 40% besparen op de oplaadkosten, en daarmee verdien je op den duur ook de thuis-laadpaal terug.

onderweg auto opladen

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie