Tips om je auto nog beter te verkopen

Je auto verkopen via internet? Bekijk dan deze tips!

Ben je toe aan een nieuwe auto of wil je de oude auto verkopen? Lees dan eens dit artikel door want waarschijnlijk ga je met de onderstaande tips niet alleen je auto voor meer geld verkopen, maar ook binnen kortere tijd. 

 

Lastiger dan gedacht

Veel mensen die hun auto verkopen lopen al snel tegen het feit aan dat het niet zo makkelijk is als ze dachten. Ze komen namelijk al snel in aanraking met handelaren die de auto tegen een prikkie wel willen overnemen zodat ze er snel van af zijn. Echter is dit voor veel verkopers niet de bedoeling, en dat levert nogal wat frustratie op. Naast deze frustratie blijven ze met de auto zitten, en gaan hun prijs uiteindelijk maar verlagen omdat ze uiteindelijk toch van de auto af willen. Dit wil jij natuurlijk niet!

tips auto verkopen

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Welke auto’s worden snel verkocht

Als je kijkt naar welke auto’s snel verkocht worden, dan zijn dit vaak de “interessante auto’s”. Wat interessant is voor de koper kan weer per koper verschillen, maar meestal vinden de meeste kopers het belangrijk dat ze na het kopen van jouw auto voorlopig geen kosten hebben. Een koper gaat liever voor een auto met 12 maanden APK en die net een grote beurt heeft gehad waarbij ook de banden zijn vervangen. Een auto met achterstallig onderhoud en een paar kale banden is lastig particulier te verkopen. Investeren kan dus terugverdienen zijn!

Mensen kopen niet alleen een auto die technisch goed in orde is, maar hij moet er ook als nieuw uitzien. Ze kopen immers een nieuwe auto, ook al is hij tweedehands. Een auto er als nieuw uit laten zien kan makkelijker en goedkoper dan je denkt. De vraag is of je daarvoor wel de handen uit de mouwen wilt steken. Je auto met de hand wassen met een goede kwaliteit WAX shampoo, en je banden zwart maken met bandenzwart levert verbluffende resultaten op!

auto stofzuigen voor verkoop

Investeren is verdienen

Door geld te investeren in je auto, verdien je meer geld! Waarschijnlijk denk je dat het uiteindelijk op hetzelfde neerkomt, maar dat is in 9 van de 10 gevallen niet waar. Door wat geld te investeren, kun je meer geld verdienen bij het auto verkopen. In plaats van dat mensen gaan afdingen op de prijs, en dat zijn meestal honderden euro’s, of dat je zelf honderden euro’s gaat zakken, krijg je wel de prijs die je ervoor vraagt. Bovendien kun je sneller je auto verkopen op deze manier omdat hij meer in trek is, en de kans zelfs bestaat dan mensen meer bieden dan dat jij vraagt!

 

De kosten en voordelen van een APK

Voordat we naar de kosten van een APK kijken, kijken we eerst wat een nieuwe APK keuring je oplevert. Laat je de auto eerder keuren dan nodig was, dan krijg je 2 maanden APK er gratis bij. In plaats dat je auto 12 maanden APK zou hebben bij een nieuwe keuring, krijgt hij 14 maanden APK wanneer je minimaal 2 maanden voor het aflopen van de keuring de auto laat herkeuren. De koper weet zodoende dat hij de komende 14 maanden zich niet over de APK druk hoeft te maken en dat de auto in principe in orde is. Een auto verkopen met 14 maanden APK is vaak een makkie.

Nu de kosten van zo’n keuring. De prijs van de keuring verschilt per garage, en hangt ook af van de brandstof. Een diesel is doorgaans duurder dan een benzinewagen vanwege de roetmeting. Een benzineauto kost +/- 50 euro en een diesel +/- 70 euro. 

auto laten keuren voor verkoop

Onderhoudsbeurt, doen of niet doen

Door een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren net voor de verkoop, weet de koper dat hij een goede koop doet en dat alles is nagekeken. Wanneer je een beurt combineert met een APK, dan ben je in 80% ook iets goedkoper uit. De prijs van een onderhoudsbeurt verschilt per auto, en het maakt ook uit wat voor een beurt je laat doen. Je kunt met de garage ook afspreken dat je klein onderhoud wilt waarbij de olie, het oliefilter, en het luchtfilter wordt vervangen, en dat de meter weer reset wordt. Dit kan weer wat in de kosten schelen. Voor de meeste auto’s moet dit onder de 200,- euro wel lukken. Niet alleen kun je hierdoor sneller je auto verkopen, maar hoef je bovendien niet te zakken met je prijs. Je hebt namelijk ijzersterke argumenten om niet te zakken.

auto onderhoudsbeurt hogere verkoopprijs

Onderhandelen over de prijs

De meeste auto verkopers zakken met hun prijs omdat ze liever 1 vogel in de hand hebben dan 10 in de lucht. In praktijk is het namelijk zo dat ze eieren voor hun geld kiezen en een koper niet laten gaan voor 400 euro minder. 400 euro klinkt misschien veel geld maar op een auto van 4500 is dat niet veel. In 86% van de gevallen geeft de verkoper de auto mee voor 4100,- wanneer er 4500,- gevraagd wordt, en dat is best reëel. 

Tegenwoordig wordt er al een stuk lager geboden op internet voordat de potentiële koper een afspraak maakt voor een bezichtiging. Tijdens de bezichtiging kan er alsnog een nieuw prijsvoorstel komen wanneer de auto niet voldoet aan de verwachting. Wees daarom duidelijk in je advertentie wat de koper kan verwachten.

onderhandelen prijs auto koop verkoop

Weer duidelijk over de staat van je auto

Laat de koper niet voor een verrassing komen te staan tijdens de bezichtiging en vertel vooraf (in je advertentie) wat de koper kan verwachten. Is er een krasje of deukje, zet dit dan op de foto en beschrijf dit in je verhaal. Doe dit ook wanneer jij het plekje minimaal vind. De koper kan daar heel anders over denken en dit aangrijpen als punt van onderhandeling. 

Wat je niet verteld is er niet. Vertel dus dat je 2 sleutels hebt, dat de auto is gekeurd, dat er recentelijk een uitlaat is vervangen, en dat je een werkende airco hebt (indien dit ook zo is). Ook een onderhoudsboekje met stempels beschrijf je en zet je op de foto. Wanneer de particulier kan kiezen tussen jouw auto en die van een ander, en jij hebt wel het onderhoudsboekje op de foto, dan kiest men als eerst voor jouw auto. Zo kun je dus sneller en beter je auto verkopen.

auto schade eerlijk vertellen

 

5/5 - (16 stemmen)

Plaats een reactie