Hoe laat je de auto weer lekker ruiken en verwijder je een nare stink geur?

Als autoliefhebbers weten we allemaal dat de geur van een auto een belangrijke rol speelt bij het comfort en de algehele rijervaring. Wanneer je in je auto stapt, wil je immers niet geconfronteerd worden met onaangename geuren. In deze blog gaan we je laten zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je auto altijd lekker ruikt, zelfs als je er al een tijdje in hebt gezeten.

10 tips om je auto lekker te laten ruiken

#1 – Maak de auto regelmatig schoon
auto schoonmaken binnenkant

Een schone auto ruikt niet alleen frisser, maar voelt ook frisser aan. Zorg er daarom voor dat je de auto regelmatig schoonmaakt. Hierbij kun je denken aan het stofzuigen van de bekleding, het schoonmaken van de ramen en het dashboard, en het verwijderen van eventuele vlekken op de bekleding. Vergeet ook niet om de matten te wassen.

#2 – Gebruik luchtverfrissers

luchtverfrisser auto

Je auto lekker laten ruiken kan ook met een luchtverfrisser. Er zijn tal van verschillende soorten en geuren verkrijgbaar, dus je kunt altijd een geur vinden die bij jou past. Kies wel voor een luchtverfrisser die niet te sterk ruikt, anders kan het snel te overheersend worden.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

#3 – Gebruik geurzakjes (auto parfum)

Een andere optie is om geurzakjes in de auto te plaatsen. Dit zijn kleine zakjes met een geur die langzaam vrijkomt en ervoor zorgt dat de auto lekker blijft ruiken. Je kunt deze zakjes gemakkelijk ophangen aan de achteruitkijkspiegel of ergens anders in de auto plaatsen.

#4 – Gebruik aromatherapie

Aromatherapie is een natuurlijke manier om je auto lekker te laten ruiken. Hierbij kun je denken aan essentiële oliën zoals lavendel of eucalyptus. Deze oliën kun je op verschillende manieren in de auto gebruiken, bijvoorbeeld door een paar druppels op een doek te druppelen en deze in de auto te leggen.

#5 – Vermijd vieze geuren

Natuurlijk is het ook belangrijk om te zorgen dat er geen vieze geuren in de auto komen. Laat daarom nooit eten of drinken achter in de auto, en rook niet in de auto als je dat normaal gesproken niet doet.

#6 – Reinig de airco

De airconditioning in je auto kan een bron van vieze geurtjes zijn. Dit komt doordat er in de luchtstroom vaak bacteriën en schimmels zitten die zich nestelen in de airco. Reinig daarom regelmatig de airco om vieze geurtjes te voorkomen. Dit kun je zelf doen met een speciaal reinigingsmiddel, of je kunt het laten doen door een professional.

#7 – Gebruik een geurverwijderaar
auto binnenkant reinigen spray

Als je toch last hebt van vieze geurtjes in je auto, dan kun je een geurverwijderaar gebruiken. Dit is een spray die de vieze geurtjes neutraliseert, in plaats van deze te maskeren met een andere geur. Je kunt deze sprays kopen bij de auto-onderdelenwinkel of online.

#8 – Laat de auto luchten

Soms kan het helpen om de auto gewoon even te laten luchten. Zet de ramen open en laat de frisse lucht naar binnen stromen. Dit kan vooral handig zijn als je net iets gegeten hebt in de auto, of als je een lange rit hebt gemaakt.

#9 – Gebruik een stoomreiniger
stoomreiniger auto bekleding schoonmaken

Een stoomreiniger is een krachtig apparaat dat vuil en bacteriën doodt door middel van stoom. Hierdoor kun je de bekleding van je auto grondig reinigen en vieze geurtjes verwijderen. Je kunt een stoomreiniger huren of kopen bij de bouwmarkt of online.

#10 – Vermijd chemische schoonmaakmiddelen

Chemische schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het interieur van je auto en kunnen bovendien nare geurtjes achterlaten. Gebruik daarom liever natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, baking soda of citroensap. Deze middelen zijn niet schadelijk voor het milieu en laten je auto lekker ruiken.

 

Tips voor nare geur in auto neutraliseren

Hoe kun je een nare geur in de auto neutraliseren?

 • Reinig de auto eerst grondig door hem goed te stofzuigen, hem op te ruimen, en alles te soppen.
 • Reinig de ramen aan de binnenkant.
 • Reinig de bekleding van de auto met een stoomreiniger om bacteriën en vieze geurtjes te verwijderen.
 • Laat de auto luchten (ramen en kofferbak open) om de lucht te laten circuleren en vieze geurtjes te verwijderen.
 • Gebruik een geurverwijderaar zoals een spray of gel om de vieze geurtjes in de auto te neutraliseren.

 

Hoe sigarettengeur verwijderen uit auto

Hoe haal je een sigarettengeur uit de auto?

 • Laat de auto grondig luchten door de ramen open te zetten en de auto in de zon te parkeren.
 • Leeg de asbak en was deze goed af.
 • Reinig de bekleding en het dashboard van de auto grondig met een natuurlijk schoonmaakmiddel zoals azijn of baking soda.
 • Gebruik een geurverwijderaar om de sigarettengeur te neutraliseren.

 

Hondengeur uit auto verwijderen
hondengeur in de auto

Hoe haal je een hondengeur uit de auto?

 • Stofzuig de auto grondig om alle hondenharen te verwijderen.
 • Reinig de bekleding van de auto grondig met een stoomreiniger om de hondengeur te verwijderen.
 • Gebruik een geurverwijderaar om de vieze geurtjes te neutraliseren.
 • Laat de auto regelmatig luchten om de lucht te laten circuleren en vieze geurtjes te verwijderen.
5/5 - (3 stemmen)

1 gedachte over “Hoe laat je de auto weer lekker ruiken en verwijder je een nare stink geur?”

Plaats een reactie