Fiat 500 – Bekende problemen

De Fiat 500 is een iconische auto die geliefd is om zijn stijlvolle retro-ontwerp en compacte formaat. Echter, zelfs de meest geliefde auto’s kunnen te maken hebben met bekende problemen. In dit artikel zullen we een aantal van de meest voorkomende problemen bespreken die Fiat 500-eigenaren kunnen tegenkomen. Het doel is om een informatieve gids te bieden voor potentiële eigenaren en bestaande eigenaren die mogelijk met deze problemen te maken hebben. Laten we dus een kijkje nemen in de wereld van de “Bekende problemen Fiat 500”.

 

Fiat 500 modellen die gemaakt zijn

Model Bj Motor Brandstof
Fiat 500 2007-heden 0.9L, 1.2L, 1.4L, 1.3L Benzine, Diesel
Fiat 500C 2009-heden 0.9L, 1.2L, 1.4L, 1.3L Benzine, Diesel
Fiat 500L 2012-heden 0.9L, 1.4L, 1.3L, 1.6L Benzine, Diesel
Fiat 500X 2014-heden 1.0L, 1.3L, 1.4L, 1.6L, 2.4L, 1.3L, 1.6L, 2.0L Benzine, Diesel
Fiat 500e 2013-2019, 2020-heden elektromotor Elektriciteit

Wat is het verschil tussen de 500, 500C, 500L, 500X, en 500E?

fiat 500c 500l 500x 500e

 1. Fiat 500: Dit is het basis model, dat ook wel bekend staat als de Fiat 500 Hatchback. Het is een compacte stadsauto met 3 deuren en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en met verschillende motoren.
 2. Fiat 500C: De “C” in 500C staat voor “Cabrio”, wat aangeeft dat dit model een cabrioletversie is van de Fiat 500. Het heeft een vouwdak dat open kan voor een cabrio-ervaring.
 3. Fiat 500L: De “L” in 500L staat voor “Large”. Dit model is een MPV (Multi Purpose Vehicle) of een compacte minivan, die meer ruimte en zitplaatsen biedt dan de standaard Fiat 500. Het heeft 5 deuren en biedt meer hoofd- en beenruimte, en een grotere bagageruimte.
 4. Fiat 500X: De “X” in 500X symboliseert de crossover-capaciteiten van dit model. Het is een compacte SUV (Sports Utility Vehicle) met 5 deuren, en is groter en hoger dan de standaard Fiat 500. De 500X biedt een hogere rijhoogte en is beschikbaar met vierwielaandrijving.
 5. Fiat 500e: De “e” in 500e staat voor “elektrisch”. Dit is de volledig elektrische versie van de Fiat 500. Het heeft geen interne verbrandingsmotor en rijdt in plaats daarvan op een elektrische motor en een batterij die moet worden opgeladen.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Algemene bekende problemen bij de Fiat 500

In dit hoofdstuk gaan we een algemene introductie geven van enkele bekende problemen bij de Fiat 500. Hoewel de Fiat 500 een populaire en geliefde auto is, zijn er enkele problemen die vaak gemeld worden door eigenaren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze problemen, zodat je erop voorbereid bent en mogelijke oplossingen kunt vinden.

1. Roestvorming:

Veel Fiat 500-eigenaren hebben problemen gemeld met roestvorming op verschillende delen van de auto. Dit kan vooral een probleem zijn bij oudere modellen en bij auto’s die in gebieden met zoute wegen worden gebruikt. Het is belangrijk om de carrosserie van de auto regelmatig te inspecteren op roest en indien nodig maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Dit kan variëren van het aanbrengen van een beschermende coating tot het vervangen van aangetaste onderdelen.

2. Elektrische problemen:

Sommige Fiat 500-eigenaren hebben problemen gemeld met de elektrische systemen van de auto. Dit kan variëren van een defecte radio of airconditioning tot problemen met de verlichting of de centrale vergrendeling. Het is raadzaam om een ervaren monteur te raadplegen als je merkt dat er elektrische problemen zijn met je Fiat 500 om de oorzaak van het probleem te achterhalen en de juiste reparaties uit te laten voeren.

3. Transmissieproblemen:

Sommige eigenaren hebben ook melding gemaakt van transmissieproblemen bij de Fiat 500. Dit kan variëren van moeilijk schakelen tot het ervaren van schokken of trillingen tijdens het rijden. Als je merkt dat er problemen zijn met de transmissie van je auto, is het het beste om een professionele monteur te raadplegen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en de juiste reparaties uit te laten voeren. Het regelmatig onderhouden van de transmissie kan helpen om mogelijke problemen te voorkomen.

 

Motorproblemen en betrouwbaarheid van de Fiat 500

De Fiat 500 wordt geassocieerd met motorproblemen en dit heeft invloed op de betrouwbaarheid van het voertuig. Er zijn verschillende veelvoorkomende motorproblemen die eigenaren van dit model kunnen ervaren. Het is essentieel om bewust te zijn van deze problemen, zodat je op tijd onderhoud kunt laten uitvoeren en onverwachte kosten kunt voorkomen.

Enkele motorproblemen die vaak voorkomen bij de Fiat 500 zijn:

 • Lekkende olie: Dit kan leiden tot slijtage van de motoronderdelen en verminderde prestaties.
 • Oververhitting: Een bekend probleem bij de Fiat 500 is dat de motor snel oververhit kan raken, vooral bij langdurig gebruik of in warme klimaten.
 • Distributiekettingproblemen: De distributieketting kan uitrekken of breken, wat kan resulteren in ernstige motorschade en dure reparaties.

Hoewel deze motorproblemen de betrouwbaarheid van de Fiat 500 kunnen beïnvloeden, betekent dit niet dat alle eigenaren met deze problemen te maken krijgen. Met regelmatig onderhoud en zorgvuldig rijgedrag kunnen veel van deze problemen worden voorkomen of tijdig worden opgelost. Het is raadzaam om het voertuig regelmatig te laten controleren door een ervaren monteur en eventuele reparaties onmiddellijk te laten uitvoeren om verdere schade te voorkomen.

 

Elektrische storingen en mogelijke problemen bij de Fiat 500

binnenkant fiat 500

Er kunnen verschillende elektrische storingen en mogelijke problemen optreden bij de Fiat 500. Hieronder hebben we enkele veelvoorkomende problemen opgesomd, evenals mogelijke oplossingen:

1. Probleem: De verlichting werkt niet correct

 • Controleer eerst de zekeringen van de verlichting om te controleren of er geen doorgebrande zekeringen zijn.
 • Controleer of de koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers goed zijn aangesloten en niet beschadigd zijn.
 • Als de verlichting nog steeds niet werkt, kan er een probleem zijn met de schakelaar of het bedradingssysteem. In dit geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen.

2. Probleem: De startmotor reageert niet

 • Controleer eerst of de accu voldoende is opgeladen. Een zwakke accu kan ervoor zorgen dat de startmotor niet goed reageert.
 • Controleer de bedrading en de aansluitingen van de startmotor om te controleren of alles goed is aangesloten en niet beschadigd is.
 • Als de accu en bedrading in orde zijn, kan er mogelijk een probleem zijn met de startmotor zelf. Het is in dit geval raadzaam om een professionele monteur te raadplegen voor onderzoek en reparatie.

3. Probleem: De elektrische ramen werken niet

 • Controleer eerst of er geen zekeringen zijn doorgebrand die verband houden met de elektrische ramen.
 • Controleer de schakelaars en bedrading van de elektrische ramen. Soms kan een slechte verbinding het probleem veroorzaken.
 • Als de zekeringen en bedrading in orde zijn, kan er een probleem zijn met de elektromotor in de deur. In dit geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om de motor te inspecteren en eventueel te vervangen.

 

4. Veelvoorkomende problemen met de transmissie van de Fiat 500

transmissie probleem fiat 500

Een goede werking van de transmissie is essentieel voor een soepele rijervaring met de Fiat 500. Er zijn echter een aantal veelvoorkomende problemen die zich kunnen voordoen met de transmissie van dit specifieke model. Hier zijn enkele problemen waar u zich bewust van moet zijn:

1. Slijtage van de koppelingsplaat: Een van de meest voorkomende problemen bij de transmissie van de Fiat 500 is slijtage van de koppelingsplaat. Dit kan resulteren in problemen met schakelen, zoals moeilijkheden bij het in- en uitrukken van de versnellingen. Wanneer je merkt dat het koppelingspedaal zwaar aanvoelt of als u ongebruikelijke geluiden hoort tijdens het schakelen, kan dit wijzen op slijtage van de koppelingsplaat.

2. Lekkende versnellingsbakolie: Een andere veelvoorkomende transmissieprobleem bij de Fiat 500 is het lekken van versnellingsbakolie. Dit kan leiden tot verminderde prestaties, zoals moeite met schakelen, slippen van de koppeling of schokkerige bewegingen tijdens het rijden. Het is belangrijk om eventuele lekkages onmiddellijk te laten repareren om verdere schade aan de transmissie te voorkomen.

3. Elektronische storingen: De Fiat 500 heeft een complex elektronisch systeem dat verantwoordelijk is voor het bedienen van de transmissie. Soms kunnen er problemen optreden met de elektronische componenten, wat resulteert in storingen zoals een vastzittende versnellingsbak, foutieve koppelingsaansturing of problemen met de schakelindicatoren. Indien mogelijk moeten deze elektronische storingen worden hersteld door een gekwalificeerde monteur met kennis van Fiat 500-transmissies.

 

5. Roest en corrosie bij de Fiat 500: wat u moet weten

Roest en corrosie kunnen problemen veroorzaken bij de Fiat 500 en het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. In dit artikel geven we u belangrijke informatie over hoe roest en corrosie kunnen ontstaan bij de Fiat 500 en wat u moet weten om deze problemen te voorkomen.

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat roest en corrosie voornamelijk worden veroorzaakt door blootstelling aan vocht en zout. Hierdoor kan de carrosserie van de Fiat 500 aangetast worden en kunnen er roestplekken ontstaan. Het is dus essentieel om regelmatig de auto te reinigen en te beschermen tegen deze schadelijke elementen.

Om roest en corrosie te voorkomen, raden we aan om je Fiat 500 regelmatig te wassen en te waxen. Hierdoor wordt vuil en zout verwijderd en wordt er een beschermende laag aangebracht op de lak. Daarnaast is het ook belangrijk om de onderkant van de auto goed schoon te houden, aangezien roest vaak begint aan de onderkant van het voertuig. Controleer regelmatig de carrosserie op eventuele beschadigingen of scherpe randen, waar roest kan beginnen. Indien nodig, kunt u deze beschadigingen laten repareren om verdere roestvorming te voorkomen.

 

6. Remproblemen en veiligheidskwesties bij de Fiat 500

remproblemen fiat 500

Er zijn enkele veelvoorkomende remproblemen en veiligheidskwesties waar eigenaren van de Fiat 500 zich bewust van moeten zijn. Hieronder staan enkele van de belangrijkste problemen die zich kunnen voordoen:

Slijtage van remblokken en -schijven: Een veelvoorkomend probleem bij de Fiat 500 is slijtage van de remblokken en -schijven. Dit kan leiden tot verminderde remprestaties en een langere remweg. Het is belangrijk om regelmatig de staat van de remblokken en -schijven te controleren en ze indien nodig te laten vervangen door een erkende monteur.

Remvloeistoflekkage: Een ander probleem dat kan optreden bij de Fiat 500 is remvloeistoflekkage. Dit kan leiden tot verminderde remkracht en potentieel gevaarlijke situaties. Het is van vitaal belang om eventuele lekkages direct te laten verhelpen door een professional en regelmatig de remvloeistofniveaus te laten controleren.

Problemen met de ABS: Sommige eigenaren van de Fiat 500 hebben ook gerapporteerd over problemen met het ABS (Anti-lock Braking System). Het ABS systeem kan storingen vertonen, waardoor de remmen mogelijk niet goed werken in noodsituaties. Het is raadzaam om bij het eerste teken van een defect ABS-systeem onmiddellijk een specialist te raadplegen en het probleem te laten verhelpen.

 

7. Interieur- en elektronische problemen die eigenaren van de Fiat 500 ervaren

elektrische storingen fiat 500

Als eigenaar van een Fiat 500 kun je soms te maken krijgen met interieur- en elektronische problemen. Hoewel de Fiat 500 bekend staat om zijn stijlvolle design en betrouwbaarheid, zijn er enkele specifieke problemen die eigenaren kunnen ervaren. Het is belangrijk om deze problemen te herkennen, zodat je snel actie kunt ondernemen om ze op te lossen.

Een veel voorkomend interieurprobleem bij de Fiat 500 is het losraken of breken van interieurdelen. Dit kan onder meer betrekking hebben op de deurklinken, bekleding of het dashboard. Hoewel dit problemen kunnen zijn die irritant zijn, zijn ze meestal vrij eenvoudig op te lossen door naar een gecertificeerde Fiat-servicepartner te gaan. Deze hebben vaak de juiste onderdelen op voorraad en kunnen ze snel vervangen voor een redelijke prijs.

Op het gebied van elektronica kunnen Fiat 500-eigenaren soms te maken krijgen met problemen met het infotainmentsysteem. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het scherm vastloopt, dat de Bluetooth-connectiviteit niet goed werkt of dat er problemen zijn met het navigatiesysteem. Als je dergelijke problemen ondervindt, kan het raadzaam zijn om de software van het systeem bij te werken of om contact op te nemen met een gespecialiseerde elektronica-expert om het probleem op te lossen.

 

Veel gestelde vragen over bekende problemen – Fiat 500

Heeft u een Fiat 500 en ondervindt u problemen? In dit bericht beantwoorden we enkele . Hieronder vindt u informatie over veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen.

1. De elektrische ramen werken niet goed:

 • Controleer of er geen voorwerpen in de weg zitten die het raam belemmeren om volledig te sluiten.
 • Controleer de zekeringen van het raammechanisme. Een doorgebrande zekering kan leiden tot een niet-werkend raam.
 • Als het probleem aanhoudt, kan er een probleem zijn met de raamschakelaar of de raammotor. Breng de auto naar een erkende Fiat-garage voor een diagnose en reparatie.

2. Problemen met de airconditioning:

 • Zorg ervoor dat de airconditioning correct is ingeschakeld en dat de ventilatieroosters open zijn.
 • Controleer het koelmiddelniveau in het systeem. Als het te laag is, kan dit leiden tot een slechte koeling of helemaal geen koeling.
 • Als er nog steeds problemen zijn, kan er een defect zijn in de compressor of de condensor. Neem contact op met een gekwalificeerde monteur om het probleem te verhelpen.

3. Motorproblemen:

 • Controleer regelmatig het oliepeil en zorg ervoor dat het op het juiste niveau is. Een laag oliepeil kan de prestaties en betrouwbaarheid van de motor beïnvloeden.
 • Houd de Fiat 500 goed onderhouden, inclusief regelmatige olieverversingen en het vervangen van filters. Een slecht onderhouden motor kan problemen veroorzaken.
 • Als u merkt dat de motor onregelmatig loopt, geluiden maakt of vermogensverlies heeft, raadpleeg dan een professionele monteur voor een diagnose en reparatie.

Dit zijn slechts enkele veelvoorkomende problemen bij de Fiat 500. Als u andere problemen ondervindt, raden we u aan contact op te nemen met een erkende Fiat-dealer of monteur om de beste oplossing voor de specifieke situatie te vinden.

 

 

Veel gestelde vragen met antwoorden (Q&A)

Vraag 1: Wat zijn enkele veelvoorkomende problemen waarmee eigenaren van Fiat 500-auto’s te maken krijgen?

Antwoord: Enkele bekende problemen die vaak voorkomen bij Fiat 500-auto’s zijn onder andere elektrische storingen, problemen met de versnellingsbak, olielekkages, problemen met de koppeling, ABS-foutcodes, en problemen met de airconditioning.

Vraag 2: Hoe kunnen elektrische storingen bij de Fiat 500 worden opgelost?

Antwoord: Elektrische storingen bij de Fiat 500 kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals losse bedrading, defecte sensoren of problemen met de elektrische besturingseenheid. Het is raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om het probleem nauwkeurig te diagnosticeren en te repareren.

Vraag 3: Wat zijn mogelijke oorzaken van problemen met de versnellingsbak van de Fiat 500?

Antwoord: Enkele mogelijke oorzaken van versnellingsbakproblemen bij de Fiat 500 zijn onder andere versnellingsbakolie die moet worden bijgevuld of vervangen, defecte synchronisatieringen of problemen met de koppeling. Een gedegen inspectie van de versnellingsbak door een ervaren monteur kan helpen om het probleem vast te stellen en de juiste reparaties uit te voeren.

Vraag 4: Hoe kan ik olielekkages bij mijn Fiat 500 oplossen?

Antwoord: Olielekkages kunnen voorkomen bij de Fiat 500 als gevolg van versleten afdichtingen, een beschadigde oliecarterpakking of een defecte oliepan. Het is aan te raden om een bekwame monteur te raadplegen om de oorzaak van de lekkage vast te stellen en de benodigde reparaties uit te voeren.

Vraag 5: Wat zou er de oorzaak kunnen zijn van problemen met de airconditioning van mijn Fiat 500?

Antwoord: Mogelijke oorzaken van airconditioningproblemen bij de Fiat 500 kunnen een defecte compressor, lekkages in het koelsysteem, lage koelmiddelniveaus of verstoppingen in het systeem zijn. Het is raadzaam om een gespecialiseerde monteur te raadplegen die de airconditioning van je auto zorgvuldig kan controleren en eventuele reparaties kan uitvoeren.

Vraag 6: Hoe kan ik voorkomen dat mijn Fiat 500 last krijgt van ABS-foutcodes?

Antwoord: Het is belangrijk om regelmatig de ABS-sensoren en de bedrading ervan te controleren en schoon te maken. Onderhoud je auto volgens de aanbevolen richtlijnen van de fabrikant en zorg ervoor dat de remvloeistof op het juiste peil blijft. Als u toch problemen met ABS-foutcodes ervaart, is het verstandig om dit te laten controleren door een ervaren technicus.

Vraag 7: Wat moet ik doen als ik problemen ervaar met de koppeling van mijn Fiat 500?

Antwoord: Problemen met de koppeling kunnen worden veroorzaakt door slijtage van de koppelingsplaat, problemen met de hydraulische cilinder of luchtbellen in het systeem. Het is belangrijk om een erkende monteur te raadplegen om de oorzaak van het probleem vast te stellen en de juiste reparaties uit te voeren. Een tijdige inspectie en onderhoud van de koppeling kan problemen helpen voorkomen.

 

Heb jij hier nog iets hieraan toe te voegen? Laat dan hieronder een reactie achter! Zo helpen we elkaar.

4.7/5 - (14 stemmen)

2 gedachten over “Fiat 500 – Bekende problemen”

 1. Mijn auto heeft vreemde klachten
  Na startproblemen naar de garage.
  Nieuwe accu,na onderhoudsbeurt hij doet het!!
  De volgende dag weer niet starten!
  Anwb laten komen,kon niets vinden weer naar de garage alle codes nagelopen niets gevonden! Auto 2dagen bij garage laten staan hij startte normaal! Auto de volgende dag thuis,startte weer niet!! Wat kan het zijn?????

  Beantwoorden

Plaats een reactie