Waarom worden er nog weinig Chinese automerken verkocht in Nederland?

Er zijn verschillende redenen waarom er nog weinig Chinese automerken verkocht worden in Nederland. Ten eerste hebben veel Chinese automerken nog niet de bekendheid en reputatie opgebouwd die de gevestigde merken hebben. Nederlandse consumenten zijn vaak loyaal aan bekende merken en zijn terughoudend om nieuwe, onbekende merken uit te proberen.

Daarnaast hebben Chinese automerken in het verleden te maken gehad met kwaliteits- en betrouwbaarheidsproblemen, wat de acceptatie van deze merken in Europa heeft beïnvloed. Hoewel sommige Chinese automerken de afgelopen jaren aanzienlijke verbeteringen hebben laten zien, hebben ze nog steeds moeite om het vertrouwen van Europese consumenten te winnen.

Ten derde zijn er in Nederland al veel concurrenten op de automarkt, waardoor het voor nieuwe merken moeilijk kan zijn om voet aan de grond te krijgen. Bovendien kunnen import- en distributiekosten hoog zijn, wat de verkoop van Chinese automerken in Nederland minder aantrekkelijk maakt.

Al met al zijn er dus verschillende factoren die de verkoop van Chinese automerken in Nederland beperken. Het is echter mogelijk dat de situatie in de toekomst zal veranderen als Chinese automerken blijven investeren in kwaliteit, betrouwbaarheid en marketing om hun merk bekendheid te geven in Europa.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Welke Chinese automerken zijn al te koop in Nederland?

Er zijn op dit moment een aantal Chinese automerken die al te koop zijn in Nederland, waaronder:

 1. MG:
  MG is een Brits-Chinees automerk dat eigendom is van SAIC Motor. Het merk biedt momenteel drie modellen aan in Nederland: de MG ZS EV, de MG5 EV en de MG Marvel R.
 2. Maxus:
  Maxus is een merk van de Chinese autofabrikant SAIC Motor. Het merk biedt momenteel twee modellen aan in Nederland: de Maxus eDELIVER 3 en de Maxus eDELIVER 9.
 3. Aiways:
  Aiways is een relatief nieuw Chinees automerk dat zich richt op elektrische voertuigen. Het merk biedt momenteel één model aan in Nederland: de Aiways U5.
 4. JAC:
  JAC Motors is een Chinese autofabrikant die in Nederland vertegenwoordigd wordt door het Nederlandse importbedrijf Van der Schee. Het merk biedt momenteel één model aan in Nederland: de JAC iEV7S.
 5. DFSK:
  DFSK is een Chinees automerk dat in Nederland vertegenwoordigd wordt door de Nederlandse importeur Ardex Automotive. Het merk biedt momenteel één model aan in Nederland: de DFSK C35.
 6. XPENG:
  Xpeng is een vooruitstrevend Chinees automerk dat zich richt op elektrische voertuigen. Het merk biedt momenteel twee modellen aan: de Xpeng P7, een sportieve sedan met indrukwekkende specificaties en een modern design, en de Xpeng P9, een nog te onthullen model dat naar verwachting de innovatieve lijn van het merk zal voortzetten. Xpeng is een serieuze speler in de wereld van elektrische voertuigen en wordt gezien als een mogelijke concurrent voor Tesla.

Het aantal Chinese automerken dat in Nederland verkocht wordt, is nog steeds relatief beperkt, maar het lijkt erop dat dit aantal in de toekomst zal groeien naarmate meer Chinese fabrikanten de Europese markt willen betreden.

 

Kun je zelf een auto importeren uit China?

Het is mogelijk om zelf een auto te importeren uit China, maar het kan wel lastig zijn. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 1. Regels en wetgeving:
  Het importeren van een auto uit China kan aan bepaalde regels en wetgevingen gebonden zijn. Bijvoorbeeld, de auto moet voldoen aan de Europese regelgeving en vereisten, zoals veiligheidsnormen en emissie-eisen. Daarnaast kunnen er belastingen, invoerrechten en andere heffingen van toepassing zijn.
 2. Transport:
  Het transporteren van een auto vanuit China naar Nederland kan ook complex en kostbaar zijn. Je zult waarschijnlijk een betrouwbare en ervaren importeur of transportbedrijf moeten vinden om de auto te verschepen en de douaneafhandeling te regelen.
 3. Technische kennis:
  Het is belangrijk om voldoende technische kennis te hebben om de auto te controleren op eventuele gebreken of schade voordat je hem koopt en importeert. Het kan verstandig zijn om een technische keuring uit te laten voeren voordat de auto wordt verscheept.
 4. Communicatie:
  Tot slot kan de taalbarrière een uitdaging zijn bij het importeren van een auto uit China. Het kan belangrijk zijn om een tussenpersoon te hebben die zowel de Chinese als de Nederlandse taal beheerst en die kan helpen bij de onderhandelingen en het regelen van de papieren.

Al met al kan het zelf importeren van een auto uit China dus lastig zijn. Het is verstandig om goed onderzoek te doen en een betrouwbare partner te vinden om de import zo soepel mogelijk te laten verlopen.

5/5 - (5 stemmen)

Plaats een reactie