Ford Fiesta – Bekende problemen

In dit artikel geven we je meer informatie over de bekende problemen en aankoopadviezen voor de Ford Fiesta.

De Ford Fiesta is een populaire compacte auto met een dynamisch ontwerp en goede rijeigenschappen. Als je overweegt om deze auto aan te schaffen, is het handig om van tevoren te weten of hij betrouwbaar is en wat de veelvoorkomende problemen zijn. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende uitvoeringen en hun specificaties, evenals de bekende problemen en zwakke punten van elke uitvoering.

Verschillende uitvoeringen van de Ford Fiesta

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Ford Fiesta geproduceerd, elk met hun eigen kenmerken en specificaties. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende uitvoeringen en de periodes waarin ze geproduceerd zijn:

 • Ford Fiesta MK7 (2008-2017):
  Dit is de zevende generatie van de Ford Fiesta die geproduceerd werd van 2008 tot en met 2017. Deze uitvoering was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en LPG-motoren.
  ford fiesta mk7 (2008-2017) zwart facelift
 • Ford Fiesta MK8 (2017-heden):
  Dit is de achtste generatie van de Ford Fiesta die geproduceerd wordt vanaf 2017 tot op heden. Deze uitvoering is verkrijgbaar in benzine- en dieselversies.
  ford fiesta mk8 (2017-2023)

Bekende problemen Ford Fiesta per uitvoering

Hieronder vind je een overzicht van de bekende problemen en mankementen van de verschillende uitvoeringen van de Ford Fiesta, inclusief wanneer ze gebouwd zijn. We geven ook een opsomming van de zwakke punten, en maken gebruik van koppen om deze punten uit te lichten.

Ford Fiesta MK7 (2008-2017)

De zevende generatie Ford Fiesta werd geproduceerd van 2008 tot en met 2017 en was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en LPG-motoren.

Technische problemen die bekend zijn

 • Problemen met de koppeling, zoals slippen en slijtage
 • Problemen met de versnellingsbak, zoals trillen en schokken bij het schakelen
 • Elektronische storingen zoals problemen met het infotainmentsysteem en de bediening van de elektrische ramen

Zwakke punten

 • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur
 • Beperkte ruimte voor passagiers en bagage

Aankoopadvies Ford Fiesta (MK7)

Als je overweegt om een Ford Fiesta MK7 aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met de bovengenoemde technische problemen en zwakke punten. Het is verstandig om een uitgebreide proefrit te maken en de auto goed te laten inspecteren door een deskundige monteur voordat je tot aankoop overgaat. Controleer ook of er onderhouds- en reparatiegeschiedenis is en of de auto regelmatig is onderhouden.
Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kilometerstand van de auto en de algemene staat van de auto, zoals slijtage aan het interieur en exterieur. Houd er rekening mee dat de Ford Fiesta MK7 niet de ruimste auto is in zijn klasse, dus als je veel passagiers of bagage wilt meenemen, is het wellicht verstandiger om naar een andere auto te kijken.

Als je besluit om een Ford Fiesta (MK7) aan te schaffen, is het aan te raden om te kiezen voor een exemplaar met een betrouwbare motor, zoals de 1.0 EcoBoost of de 1.5 TDCi. Deze motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Ford Fiesta MK8 (2017-heden)

De achtste generatie Ford Fiesta is sinds 2017 op de markt en is verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzine- en dieselversies.

Bekende technische problemen

Er zijn geen grote technische problemen bekend met de Ford Fiesta MK8.

Zwakke punten / minpunten van de Ford Fiesta MK8

 • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur, vooral in de instapmodellen
 • Beperkte ruimte voor passagiers en bagage
 • Relatief hoog brandstofverbruik bij sommige motorversies

Betrouwbaarheid en aankoopadvies voor de Ford Fiesta MK8

Hoewel de Ford Fiesta MK8 over het algemeen als betrouwbaar wordt beschouwd, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en opvolging van de fabrieksvoorschriften te garanderen om de betrouwbaarheid te behouden. Als je overweegt om een Ford Fiesta MK8 te kopen, is het aan te raden om verschillende uitvoeringen te vergelijken en een gedegen aankoopadvies te volgen.

Richtprijzen voor een tweedehands Ford Fiesta

Hieronder vind je een indicatie van wat je zou kunnen verwachten wat een tweedehands Ford Fiesta gemiddeld zou moeten kosten per bouwjaar. Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van de staat van de auto, de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde richtprijzen voor een tweedehands Ford Fiesta, gesorteerd per bouwjaar. Let op: de prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van de staat van de auto, de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

 • Ford Fiesta MK7 (2008-2017): tussen €3.000 en €11.000
 • Ford Fiesta MK8 (2017-2019): tussen €9.000 en €16.000
 • Ford Fiesta MK8 (2019-heden): tussen €14.000 en €23.000

(Prijzen zijn van maart 2023)
Het is belangrijk om op te merken dat dit slechts een indicatie is en dat de werkelijke prijzen sterk kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Voordat je een tweedehands Ford Fiesta koopt, is het raadzaam om de auto te laten inspecteren door een deskundige monteur en om een proefrit te maken om te controleren of de auto aan jouw verwachtingen voldoet.

4.1/5 - (18 stemmen)

Plaats een reactie