Ford Kuga – Bekende problemen

De Ford Kuga is een populaire en veel verkochte auto, en ziet er bovendien fraai uit. Maar wanneer je er wellicht een wilt kopen, dan is het handig om van te voren te weten of hij betrouwbaar is, vaak kapot gaat, en er veel voorkomende problemen zijn. Wanneer er mankementen bekend zijn dan wil je dat natuurlijk op voorhand weten.

 

Verschillende uitvoeringen van de Ford Kuga

ford kuga generaties 1e 2e 3de

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Ford Kuga geproduceerd, elk met zijn eigen kenmerken en specificaties. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende uitvoeringen en de periodes waarin ze geproduceerd zijn:

Ford Kuga (2008-2012):

Dit is de eerste generatie van de Ford Kuga die geproduceerd werd van 2008 tot en met 2012. Deze uitvoering was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder de 2.0 diesel en 2.5 benzine motoren.

Ford Kuga (2013-2019):

Dit is de tweede generatie van de Ford Kuga die geproduceerd werd vanaf 2013 tot en met 2019. Deze uitvoering is verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en hybride versies.

Ford Kuga (2020-heden):

Dit is de derde generatie van de Ford Kuga die geproduceerd werd vanaf 2020 en nog steeds in productie is. Deze uitvoering is verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel-, hybride en plug-in hybride versies.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Bekende problemen Ford Kuga per uitvoering

Hieronder vind je een overzicht van de bekende problemen en mankementen van de verschillende uitvoeringen van de Ford Kuga, inclusief wanneer ze gebouwd zijn. Er zijn 3 generaties. We geven ook een opsomming van de zwakke punten, en maken gebruik van koppen om deze punten uit te lichten.

 

Ford Kuga (2008-2012)

ford kuga 2008-2012 wit

De eerste generatie Ford Kuga werd geproduceerd van 2008 tot 2012 en was verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de 2.0 diesel en de 2.5 benzine.

Technische problemen

 • Elektronische storingen zoals problemen met het infotainmentsysteem en de bediening van de elektrische ramen
 • Problemen met de versnellingsbak, zoals haperende schakelingen en lekkage van de versnellingsbakolie
 • Problemen met de distributieriem en de waterpomp, wat kan leiden tot ernstige motorschade
 • Defecte airco-compressoren en condensors

Zwakke punten / minpunten

 • Veelvoorkomende problemen met de versnellingsbak en de distributieriem
 • Hoge onderhoudskosten
 • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur

 

Ford Kuga (2013-2019)

ford kuga 2013-2019 wit

De tweede generatie Ford Kuga werd geproduceerd van 2013 tot 2019. Deze generatie zag een aanzienlijke update in design en technologie, maar ook een aantal nieuwe en terugkerende technische problemen.

Technische problemen

 • Problemen met het infotainmentsysteem, waaronder problemen met de synchronisatie en het niet correct functioneren van het touchscreen
 • Versnellingsbakproblemen, waaronder het plotseling in de ‘neutrale’ stand gaan tijdens het rijden, problemen met schakelen en lekkage van de versnellingsbakolie
 • Problemen met de turbocharger, wat kan leiden tot vermogensverlies
 • Defecte accu’s en problemen met de start-stop systeem

Zwakke punten / minpunten

 • Frequentie van problemen met de versnellingsbak
 • Hoog brandstofverbruik
 • Kwaliteit van de interieurmaterialen en slijtage van de stoelbekleding

 

Ford Kuga (2020-heden)

ford kuga 2020-heden zwart

De derde generatie Ford Kuga wordt geproduceerd vanaf 2020 en is nog steeds in productie. Dit model kwam met een vernieuwd design en geavanceerde technologieën, waaronder hybride en plug-in hybride varianten. Toch zijn er een aantal technische problemen die aandacht vereisen.

Technische problemen

 • Elektronische problemen, voornamelijk gerelateerd aan het infotainmentsysteem en sensoren.
 • Problemen met de automatische transmissie, vooral bij de plug-in hybride modellen.
 • Oplaadproblemen en batterijproblemen bij de plug-in hybride modellen.
 • Problemen met het koelsysteem, wat kan leiden tot oververhitting van de motor.

Zwakke punten / minpunten

 • De complexiteit van de hybride technologie kan leiden tot dure reparaties.
 • Hoog brandstofverbruik, vooral in de plug-in hybride modellen wanneer de batterij niet is opgeladen.
 • Sommige eigenaren hebben opgemerkt dat de interieurruimte en bagageruimte minder is dan in vorige modellen.

 

Betrouwbaarheid en aankoopadvies voor de Ford Kuga

De Ford Kuga heeft in het verleden te maken gehad met verschillende technische problemen en mankementen, vooral met betrekking tot de versnellingsbak, distributieriem, en elektronica. Hoewel de derde generatie van de Kuga een aantal nieuwe problemen heeft geïntroduceerd, zoals problemen met de software en automatische transmissie, lijkt het over het algemeen betrouwbaarder te zijn dan zijn voorgangers.

Als je overweegt om een Ford Kuga te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de bekende problemen en zwakke punten van de verschillende uitvoeringen en om een gedegen aankoopadvies te volgen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan de Ford Kuga echter een betrouwbare en plezierige auto zijn om mee te rijden. Het is aan te raden om een uitgebreide proefrit te maken en de auto te laten inspecteren door een ervaren monteur. Een gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis kan ook helpen om te beoordelen of de auto goed is onderhouden en of er in het verleden problemen zijn geweest.

binnenkant ford kuga

 

Richtprijzen voor een 2de hands Kuga

Hieronder vind je een indicatie van wat je zou kunnen verwachten wat een tweedehands Ford Kuga gemiddeld zou moeten kosten per bouwjaar. Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van de staat van de auto, de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

Model Bouwjaar Brandstof Geschatte prijs
Ford Kuga 2008-2012 Diesel/Benzine €6.000 – €10.000
Ford Kuga 2013-2019 Diesel/Benzine €12.000 – €20.000
Ford Kuga 2020-heden Diesel/Benzine/Hybride €25.000 – €40.000
3.8/5 - (29 stemmen)

Plaats een reactie