Ford Focus- Bekende problemen

In dit artikel geven we je meer informatie over de bekende problemen en aankoopadviezen voor de Ford Focus.

De Ford Focus is een populaire auto met een dynamisch ontwerp en goede rijeigenschappen. Als je overweegt om deze auto aan te schaffen, is het handig om van tevoren te weten of hij betrouwbaar is en wat de veelvoorkomende problemen zijn. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende uitvoeringen en hun specificaties, evenals de bekende problemen en zwakke punten van elke uitvoering.

Verschillende uitvoeringen van de Ford Focus

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Ford Focus geproduceerd, elk met hun eigen kenmerken en specificaties. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende uitvoeringen en de periodes waarin ze geproduceerd zijn:

 • Ford Focus MK3 (2010-2018) 3de generatie:
  Dit is de derde generatie van de Ford Focus die geproduceerd werd van 2010 tot en met 2018. Deze uitvoering was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en LPG-motoren.
  ford focus 2008-2017 mk3 zwart
 • Ford Focus MK4 (2018-heden) 4de generatie:
  Dit is de vierde generatie van de Ford Focus die geproduceerd wordt vanaf 2018 tot op heden. Deze uitvoering is verkrijgbaar in benzine- en dieselversies.
  ford focus 2018-2023 mk4 zwart

Sedan en Station verschillen niet van elkaar qua problemen/mankementen

Over het algemeen delen de Ford Focus sedan en station (ook wel hatchback genoemd) dezelfde technische kenmerken en problemen. Er zijn geen specifieke problemen bekend die alleen bij een van de carrosserievarianten voorkomen.

Natuurlijk kan er wel verschil zijn in het rijgedrag en de interieurruimte tussen de sedan en de station, maar wat betreft technische problemen zijn ze over het algemeen vergelijkbaar.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

Bekende problemen Ford Focus per uitvoering

Hieronder vind je een overzicht van de bekende problemen en mankementen van de verschillende uitvoeringen van de Ford Focus, inclusief wanneer ze gebouwd zijn. We geven ook een opsomming van de zwakke punten, en maken gebruik van koppen om deze punten uit te lichten.

Ford Focus MK3 (2010-2018)

De derde generatie Ford Focus werd geproduceerd van 2010 tot en met 2018 en was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en LPG-motoren.

Technische problemen die bekend zijn van de 3de gen Focus

 • Problemen met de versnellingsbak, zoals schakelproblemen en trillingen
 • Elektronische storingen zoals problemen met het infotainmentsysteem en de bediening van de elektrische ramen
 • Problemen met de koppeling, zoals slijtage en slippen

Zwakke punten van de Ford Focus 2010-2018

 • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur
 • Beperkte ruimte voor passagiers en bagage

Aankoopadvies Ford Focus (MK3)

Als je overweegt om een Ford Focus MK3 aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met de bovengenoemde technische problemen en zwakke punten. Het is verstandig om een uitgebreide proefrit te maken en de auto goed te laten inspecteren door een deskundige monteur voordat je tot aankoop overgaat. Controleer ook of er onderhouds- en reparatiegeschiedenis is en of de auto regelmatig is onderhouden.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kilometerstand van de auto en de algemene staat van de auto, zoals slijtage aan het interieur en exterieur. Houd er rekening mee dat de Ford Focus MK3 niet de ruimste auto is in zijn klasse, dus als je veel passagiers of bagage wilt meenemen, is het wellicht verstandiger om naar een andere auto te kijken.

Als je besluit om een Ford Focus (MK3) aan te schaffen, is het aan te raden om te kiezen voor een exemplaar met een betrouwbare motor, zoals de 1.0 EcoBoost of de 1.5 TDCi. Deze motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie.

Ford Focus MK4 (2018-heden)

De vierde generatie Ford Focus is sinds 2018 op de markt en is verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzine- en dieselversies.

Bekende technische problemen

Er zijn geen grote technische problemen bekend met de Ford Focus MK4.

Zwakke punten / minpunten van de Ford Focus MK4

 • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur, vooral in de instapmodellen
 • Beperkte ruimte voor passagiers en bagage
 • Relatief hoog brandstofverbruik bij sommige motorversies

Betrouwbaarheid en aankoopadvies voor de Ford Focus MK4

Hoewel de Ford Focus MK4 over het algemeen als betrouwbaar wordt beschouwd, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en opvolging van de fabrieksvoorschriften te garanderen om de betrouwbaarheid te behouden. Als je overweegt om een Ford Focus MK4 te kopen, is het aan te raden om verschillende uitvoeringen te vergelijken en een gedegen aankoopadvies te volgen.

Richtprijzen voor een tweedehands Ford Focus

Hieronder vind je een indicatie van wat je zou kunnen verwachten wat een tweedehands Ford Focus gemiddeld zou moeten kosten per bouwjaar. Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van de staat van de auto, de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

Let op: de prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van de staat van de auto (denk aan schade), de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

Uitvoering Bouwjaar Gemiddelde prijs (maart 2023)
Ford Focus MK3 2010-2018 tussen €4.000 en €15.000
Ford Focus MK4 2018-2019 tussen €12.000 en €20.000
Ford Focus MK4 2019-heden tussen €16.000 en €26.000

Let op: dit zijn slechts richtprijzen en de werkelijke prijzen kunnen sterk variëren op basis van verschillende factoren. Voordat je een tweedehands Ford Focus koopt, is het raadzaam om de auto te laten inspecteren door een deskundige monteur en om een proefrit te maken om te controleren of de auto aan jouw verwachtingen voldoet.

3.9/5 - (18 stemmen)

Plaats een reactie