Renault Captur – Bekende problemen

In dit artikel geven we je meer informatie over de bekende problemen en aankoopadviezen voor de Renault Captur.

De Renault Captur is een populaire auto met een dynamisch ontwerp en goede rijeigenschappen. Als je overweegt om deze auto aan te schaffen, is het handig om van tevoren te weten of hij betrouwbaar is en wat de veelvoorkomende problemen zijn. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende uitvoeringen en hun specificaties, evenals de bekende problemen en zwakke punten van elke uitvoering.

 

Verschillende uitvoeringen van de Renault Captur

Bekende problemen Renault Captur per uitvoering Renault Captur MK1 (2013-2019) Renault Captur MK2 (2019-heden) Richtprijzen voor een tweedehands Renault Captur Verschillende uitvoeringen van de Renault Captur Er zijn verschillende uitvoeringen van de Renault Captur geproduceerd, elk met hun eigen kenmerken en specificaties. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende uitvoeringen en de periodes waarin ze geproduceerd zijn:

  • Renault Captur MK1 (2013-2019) 1ste generatie: Dit is de eerste generatie van de Renault Captur die geproduceerd werd van 2013 tot en met 2019. Deze uitvoering was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en hybride motoren.
  • Renault Captur MK2 (2019-heden) 2de generatie: Dit is de tweede generatie van de Renault Captur die geproduceerd wordt vanaf 2019 tot op heden. Deze uitvoering is verkrijgbaar in benzine-, diesel- en hybride versies.

renault captur 2020 hybrid onder de motorkap motor

 

Bekende problemen Renault Captur per uitvoering

Hieronder vind je een overzicht van de bekende problemen en mankementen van de verschillende uitvoeringen van de Renault Captur, inclusief wanneer ze gebouwd zijn. We geven ook een opsomming van de zwakke punten, en maken gebruik van koppen om deze punten uit te lichten.

 

Renault Captur MK1 (2013-2019) De eerste generatie

renault captur mk1 2014 rood oranje

Renault Captur werd geproduceerd van 2013 tot en met 2019 en was verkrijgbaar in verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en hybride motoren.

  • Technische problemen die bekend zijn van de 1ste gen Captur Problemen met de versnellingsbak, zoals schakelproblemen en trillingen
  • Elektronische storingen zoals problemen met het infotainmentsysteem en de bediening van de elektrische ramen
  • Problemen met de koppeling, zoals slijtage en slippen
  • Zwakke punten van de Renault Captur 2013-2019
  • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur
  • Beperkte ruimte voor passagiers en bagage

Aankoopadvies Renault Captur (MK1)

Als je overweegt om een Renault Captur MK1 aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met de bovengenoemde technische problemen en zwakke punten. Het is verstandig om een uitgebreide proefrit te maken en de auto goed te laten inspecteren door een deskundige monteur voordat je tot aankoop overgaat. Controleer ook of er onderhouds- en reparatiegeschiedenis is en of de auto regelmatig is onderhouden.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kilometerstand van de auto en de algemene staat van de auto, zoals slijtage aan het interieur en exterieur. Houd er rekening mee dat de Renault Captur MK1 niet de ruimste auto is in zijn klasse, dus als je veel passagiers of bagage wilt meenemen, is het wellicht verstandiger om naar een andere auto te kijken.

Als je besluit om een Renault Captur (MK1) aan te schaffen, is het aan te raden om te kiezen voor een exemplaar met een betrouwbare motor, zoals de 1.2 TCe of de 1.5 dCi. Deze motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie.

 

Renault Captur MK2 (2019-heden) De tweede generatie

renault captur mk2 2020 grijs zilver

Renault Captur is sinds 2019 op de markt en is verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzine-, diesel- en hybride versies.

Bekende technische problemen

Er zijn geen grote technische problemen bekend met de Renault Captur MK2.

Zwakke punten / minpunten van de Renault Captur MK2

  • Matige kwaliteit van de materialen in het interieur, vooral in de instapmodellen Beperkte ruimte voor passagiers en bagage
  • Relatief hoog brandstofverbruik bij sommige motorversies

Betrouwbaarheid en aankoopadvies voor de Renault Captur MK2

Hoewel de Renault Captur MK2 over het algemeen als betrouwbaar wordt beschouwd, is het belangrijk om regelmatig onderhoud en opvolging van de fabrieksvoorschriften te garanderen om de betrouwbaarheid te behouden. Als je overweegt om een Renault Captur MK2 te kopen, is het aan te raden om verschillende uitvoeringen te vergelijken en een gedegen aankoopadvies te volgen.

Richtprijzen voor een tweedehands Renault Captur

Hieronder vind je een indicatie van wat je zou kunnen verwachten wat een tweedehands Renault Captur gemiddeld zou moeten kosten per bouwjaar. Het is belangrijk om te vermelden dat de prijzen sterk kunnen variëren afhankelijk van de staat van de auto, de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

binnenkant renault captur

Let op: de prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van de staat van de auto (denk aan schade), de kilometerstand, het onderhoudsverleden en eventuele extra opties.

Uitvoering Bouwjaar Gemiddelde prijs (mei 2023)
Renault Captur MK1 2013-2019 tussen €6.000 en €14.000
Renault Captur MK2 2019-heden tussen €12.000 en €25.000

Let op: dit zijn slechts richtprijzen en de werkelijke prijzen kunnen sterk variëren op basis van verschillende factoren. Voordat je een tweedehands Renault Captur koopt, is het raadzaam om de auto te laten inspecteren door een deskundige monteur en om een proefrit te maken om te controleren of de auto aan jouw verwachtingen voldoet.

Gratis bod op je auto?

Auto Verkopen

4.2/5 - (14 stemmen)

Plaats een reactie